אני קצת מסבך את זה..
אפשר גם לדבר גם להקשיב...במה זה תלוי?..
בכמה דברים..יש אנשים שבשל בעיה עסוקים יותר בעצמם..ולכן קשה להם להכיל את האחר..והם נתפסים כלא מקשיבים. זה יכול להשתנות אם האדם מתמודד טוב יותר עם עצמו ומכיל את עצמו..מכאן יכול להכיל יותר טוב אחרים..
יש אנשים שלכאורה מקשיבים..אך הם לא מפנימים..כלומר הם יקשיבו עשר פעם..אבל שינוי של ממש לא יעשו...
ולכולנו אני מניח בשעה שאנו מקשיבים לאחר יש יכולת שונה להבין באמת..למשל נאמר אין השבע מבין את הרעב....רק מי שבאמת מבין מצוקה אמיתית יבין מי שבמצוקה..
אחרים יכולים לגלות מידה של אמפטיה..אבל לא יבינו באמת מה עובר על האדם
בימינו בכלל של מירוץ חומרי מטורף חינוך לתחרותיות ואגו..ויותר הזנחה של ההיבטים הפנימיים של עצמינו ושל הזולת...יש פחות הקשבה פחות הפנמה ופחות הבנה..
בעיניי אלה חלק מגורמי הפערים בחברה ...במיוחד ביום יום..מתי זה משתנה? שיש צרה גדולה משותפת כמו פיגוע מלחמה או כמו שהיה בימי הסופה למשל....אז התכונות הטובות יותר צצות..כל אחד וכל פורום חוזר לנישה שלו..אין ממש כולנו כאחד..
דוגמא להמחשה שקרובה יותר אליי..יש כמה וכמה ארגוני נכים..שלכולם יש התמודדות עם ביטוח לאומי אך איטנרסים וצרכים שונים...שנים לא מצליחים לאחד שורות..מי מפסיד...כלל הנכים..וכלל המוגבלים..
כך חרדים מול כלל ישראל...וכו' וכו'...
לאחר המצב לרוב הן נעלמות אצל רובינו....לצערי ואני מקווה שיום אחד לצער כולנו ושינוי של כולנו יחד.
בצד האישי..האדם היחיד לסיכום..מה יש לעשות? לראות מעבר לבעיות אישיות..את זה אולי לא קל לעשות אבל אפשרי..שלא עסוקים בעצמינו יש גם מקום לאחרים..שיש מקום לאחרים לפעמים זה גם עוזר ת'כלס לפתרון בעיות שלנו בשל פידבק ועזרה ממשית..ובאשר לאלה שלא מוותרים על האגו? הניחו להם..תחפשו את אלה שרוצים להתחבר.שמשתפים ועוזרים תומכים ומבינים..הסביבה משפיעה על האדם..