זה קל לדבר, קשה להקשיב. אבל למה?

כנראה

שכל אחד ומה שיותר קל לו ומה שיותר מתאים לו

אני חושבת שלי יותר קל להקשיב
אבל אני לא בטוחה

במחשבה שניה אולי כשמדברים מוציאים ישר מהלב בלי לחשוב
כשמקשיבים צריך להשקיע בחיבור לדובר ובהבנה של המילים והמשפטים
זה לא קל כשאלה יוצאים ממישהו אחר

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני קצת מסבך את זה..

אפשר גם לדבר גם להקשיב...במה זה תלוי?..

בכמה דברים..יש אנשים שבשל בעיה עסוקים יותר בעצמם..ולכן קשה להם להכיל את האחר..והם נתפסים כלא מקשיבים. זה יכול להשתנות אם האדם מתמודד טוב יותר עם עצמו ומכיל את עצמו..מכאן יכול להכיל יותר טוב אחרים..

יש אנשים שלכאורה מקשיבים..אך הם לא מפנימים..כלומר הם יקשיבו עשר פעם..אבל שינוי של ממש לא יעשו...

ולכולנו אני מניח בשעה שאנו מקשיבים לאחר יש יכולת שונה להבין באמת..למשל נאמר אין השבע מבין את הרעב....רק מי שבאמת מבין מצוקה אמיתית יבין מי שבמצוקה..

אחרים יכולים לגלות מידה של אמפטיה..אבל לא יבינו באמת מה עובר על האדם

בימינו בכלל של מירוץ חומרי מטורף חינוך לתחרותיות ואגו..ויותר הזנחה של ההיבטים הפנימיים של עצמינו ושל הזולת...יש פחות הקשבה פחות הפנמה ופחות הבנה..

בעיניי אלה חלק מגורמי הפערים בחברה ...במיוחד ביום יום..מתי זה משתנה? שיש צרה גדולה משותפת כמו פיגוע מלחמה או כמו שהיה בימי הסופה למשל....אז התכונות הטובות יותר צצות..כל אחד וכל פורום חוזר לנישה שלו..אין ממש כולנו כאחד..

דוגמא להמחשה שקרובה יותר אליי..יש כמה וכמה ארגוני נכים..שלכולם יש התמודדות עם ביטוח לאומי אך איטנרסים וצרכים שונים...שנים לא מצליחים לאחד שורות..מי מפסיד...כלל הנכים..וכלל המוגבלים..

כך חרדים מול כלל ישראל...וכו' וכו'...

לאחר המצב לרוב הן נעלמות אצל רובינו....לצערי ואני מקווה שיום אחד לצער כולנו ושינוי של כולנו יחד.

בצד האישי..האדם היחיד לסיכום..מה יש לעשות? לראות מעבר לבעיות אישיות..את זה אולי לא קל לעשות אבל אפשרי..שלא עסוקים בעצמינו יש גם מקום לאחרים..שיש מקום לאחרים לפעמים זה גם עוזר ת'כלס לפתרון בעיות שלנו בשל פידבק ועזרה ממשית..ובאשר לאלה שלא מוותרים על האגו? הניחו להם..תחפשו את אלה שרוצים להתחבר.שמשתפים ועוזרים תומכים ומבינים..הסביבה משפיעה על האדם..

אני חושבת שלפעמים

אם לדייק, ברוב הפעמים.. אנשים לא מחפשים עצות או דיעות. רק מישהו שישתוק, יקשיב, יהנהן, יציע כוס קפה תוך כדי ויחבק חזק חזק בסוף.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
צודקת...

בעיקר נשים..מלמדים את זה אגב בהכנה לזוגיות בחוגים שומרי מצוות..

ככלל לחיים :)

וואו לגמרי כלל לחיים!!!

לא יודעת שמתי לב שבד"כ שאני מעלה רעיון לטובתו של האדם שלפני, הרעיון מתקבל בבוז ובהרבה כעס. אנשים יודעים מה לעשות עם עצמם, הם סתם רוצים לפרוק ולחפור למישהו וזה באמת באמת בסדר! אני לגמרי מהאנשים שיקשיבו ויחבקו ויציעו כוס קפה, בכיף! זו פשוט עובדה..

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
מבין אותך..

אני מניח שזה כי יש לאדם יכולת הסתגלות למצבו..האדם כלל מחפש יציבות ולא לשנות דברים..ואחד הדברים שקשים לאדם הוא שמערערים לו את תפיסת המציאות שלו..

אז מופעלים מנגנוגי הכחשה ...והתקפה על האחר...

לפעמים מטוב גם שרואים את הבעיו שאפשר לתקן אצל האחר , או את הגורמים לבעיותיו..לתת לו להבין לבד..אולי קצת לנווט לכוון..לא כדאי כפי שנוכחת לדעת לאמר את ה "האמת בפנים"...

אתן ככה סיפור להמחשה..בחור הביא לבית עציץ..עם שתיל..אישתו אמרה השתיל לא יחזיק זו לא הסביבה לא העונה ולא המקום ...הוא לא התווכח ..הלך הנה שמה הביא עיצות דישן כיסה ליטף דיבר עם השתיל..והמשך להאמין שאפשר..השתיל בסוף צמח לתפארת...מאז שאישתו אומרת אי אפשר..הוא עונה במילה אחת...השתיל...ב"בחור" זה הרב פגנר מהידברות שסיפר בעצמו על זה..במסגרת ההרצאות שלו.

עוד דוגמא כי אני בשוונג....חח..בעל ואישה ברכב נוסעים לחתונה , הבעל כמובן חיכה לאישה בסבלנות ..יצאו על השניה האחרונה..מיקום החתונה לא מוכר..הבכל מתברבר בנהיגה...
עכשיו הטריק...אישה יכולה להציע שאל מישהו....אישה יכול לאמר לא נורא...אישה יכולה לאמר..אני אלך איתך עד סוף העולם גם אם תטעה ותביא אותנו לשם..סומכת עלייך שתמצא את הדרך בסוף...לא החתונה חשובה לי אלא המשך חיינו יחד..
מן הסתם תשובה שלוש היא הנכונה..

יש דרך לשפר יחסים ותקשורת ..צריך להשקיע ללמוד מה נכון ואיך עושים ..ויש מקומות לזה גם :)

למעלה