זה קרה היום - הושק משאף טובי - TOBI PODHALER

• פותח הנושא orii
  • פורסם בתאריך

orii

New member
לא אמורים לקחת ונטולין

את זה כמובן קובע הרופא.
אני משער שאם את לוקחת טובי באינהלציה בלי ונטולין לפניו אז את גם לא אמורה לקחת ונטולין עם המשאף. (ואם כן אז כן).

אם לוקחים ונטולין זה אולי כדי להגדיל אתה יעלות שלו - כי הוא מרחיב את הסינפונות ולא כי הוא מונע שיעול בגלל האבקה.
אם אני זוכר נכון, בניסויים הקליניים רק חלק קטן מהחולים לקח ונטולין.

לגבי האבקה, כן היא מעלה את השיעור של השיעולים, אבל ברוב המקרים זה לא ברמה שמפסיקים לקחת את המשאף. רוב תופעות הלואי הן חלשות ועוברות מהר ללא טיפול מיוחד. דרך אגב האבקה של הטובי גורמת להרבה פחות שיעולים מאבקה של משאף רגיל.

המחשבה סביב פיתוח המשאף (בעלות של עשרות מיליוני דולארים) היא בדיוק מצבים כמו שתיארת, שיתנו לך עוד 15 דקות שינה/חופשיות ביום. וגם עבור המקרים שאת מדלקת על הטיפול, כי כבר אין לך כוח לעוד אינהלציה. לעומת זאת, אם יש לך משאף אז את לא מדלגת על נטיפול כי זה רק עוד 2 דקות.
ובא לציון גואל.

orii

New member
לגבי הונטולין אני אשאל בחברה המפתחת

יש לי אשת קשר שם, שיכולה לתת התשובה הרשמית....
כמובן שמה מחייב זו המלצת הרופא/ה של כך אחד/ת...

orii

New member
הנה התשובה של חברת נוברטיס

פרופ' גלר סיפר בכנס, שכשהשתתף במחקר שבדק את יעילות ובטיחות טובי, הוא נהג להמליץ לחולים לקחת ונטולין לפני לקיחת טובי, אך זו לא הייתה הנחייה מחייבת עבור כל החולים.

לפי המידע המופיע בעלון של טובי: את המנה הראשונה של טובי פודהלר יש לקחת בנוכחות הרופא המטפל. הרופא יבדוק את תפקודי הריאה לפני ואחרי לקיחת התרופה, וימליץ לפי הצורך על נטילת תרופות אחרות (כגון ונטולין) לפני נטילת טובי פודהלר.

לסיכום: אין המלצה גורפת, ויש להתייעץ עם הרופא המטפל.

orii

New member
זה קרה היום - הושק משאף טובי - TOBI PODHALER

מהיום כדי לקחת טובי לא צריך לעשות אינהלציה של רבע שעה או עשרים דקות, אלא אפשר לקבל את אותו האפקט (לפחות) בשתי שאיפות של טובי באבקה.

קבלתי את הזכות להשתתף בכנס של החברה הישראלית ל CF שבו הוצג המכשיר וכל העבודות המדעיות שהתבצעו כדי לקבל את האישור שלו. האבא של המוצר פרופ דיויד גלר מפלורידה הציג בשתי הרצאות מרתקות את התהליך שלקח מרעיון עד אישור כ- 15 שנה. הכנס היה בחסות נוברטיס שמימנה את תהליך הפיתוח והיא המשווקת את המוצר.

המוטיבציה העיקרית בפיתוח המוצר היא הורדה של נטל הטיפול המורכב מהחולים - ההקלה ע"י קיצור משך הזמן. ע"י זה שהמתן יהיה קל ופשוט למניחים שתהייה הענות גבוהה יותר לטיפול, ושיפור משמעותי במצב הבריאותי. אי אפשר להשוות את הקלות של השימוש במשאף לעומת האינהלציה הרגילה. תחשבו על כך שלא צריך לנקות שום מכשיר בסוף שימוש. משך הזמן כמובן הרבה יותר קצר 4 דקות לעומת 20. את הקפסולות עם האבקה לא צריך לשמור בקירור. לא צריך חשמל.

למה המוצר הזה מגניב: מה הבעיה העיקרית האינהלציה - ליצור ארוסולים (כדוריות עם החומר של התרופה) מספיק קטנים שינועו מספיק לראט כך שיכנסו לכלי האויר הקטנים ולא יתקעו בגרון או בסינפונות. אותה הבעיה יש םג במשאפים - צריך ליצור חלקיקי אבקה מספיק קטנים שיכנסו הריחוף עמוק עמוק לריאות. הבעיה שחלקיקי אבקות בדרך כלל נדבקים זה לזה ולכן נתקעים בכלי האויר הגדולים כשהן נשאפים ולא חודרים למעמקי הריאות. הפטנט של כאם היה ליצור כדוריות חלולות שדוחות אחת את השנייה - ראו קובץ מצורף עם תמונה של הכדוריות. בזכות הכדוריות האלו ניתן לקחת למעשה הרבה פחות (פי 3 פחות) טובי ולקבל את אותו אפקט בריאותי. באינהלציה ימית מקבלים 300מ"ג ובמשאף מקבלים 112 מ"ג (ב 4 כפבולות של 28 מ"ג). כך שלמעשה מקבלים פחות חומר ולכן צפויות פחות תופעות לואי. מעבר לכך בגלל שזה יותר קל ומהיר לקחת את המשאף מצפים להגדלה בהענות לטיפול....

למעשה הכדוריות של האבקה מקילות עוד יותר את הלקיחה שלו. בגלל כוחות הדחיה שלהן לא צריך שאיפה חזקה כדי להחדיר את האבקה לראות. הדרך הממלצת היא לעשות שאיפה רק בחצי הכוח. שאיפה איטית מכניסה את האבקה עמוק יותר לריאות.

למי הוא מתאים: לכל מי שזקוק לטובי והוא מעל גיל 6. (או מסוגל להשתמש בו). יתכן שחלק מהחולים תהיה בעיה עם האבקה ולכן הם יחזרו לאינהלציות אבל על פי הניסויים המקיפים שנערכו לרוב המכריע של החולים לא תהיה בעיה לקחת את המשאף.

מכיוון שטובי באינהלציה נמצא כבר בסל הבריאות והמשאף החדש הוא רק דרך מתן חדשה לאותה התרופה (האנטיביוטיקה טוברמיצין), שינוי דרך המתן (מאינהלציה למשאף אבקה) לא מוציא את התרופה מהסל, ולכן על פי חוק, המשאף למעשה כבר נמצא בסל הבריאות, לחולי CF. נמסר לי שבמכבי ובקופ"ח לאומית המוצר כבר נימצא בבתי המרקחת וניתן יהיה לקבל אותו ללא עלות (כמובן עם מרשם). לגבי קופ"ח הכללית ומאוחדת הנושא נמצא בבירור.

למדתי המון על המוצר החדש (והמגניב הזה) - אני אשמח להוסיף עוד אינפורמציה...

בנתיים הנה כמה קישורים בנושא:
עמוד אחד באנגלית המציג את המכשיר
סרט של 2 דקות ביוטיוב - איך לוקחים את המשאף

orii

New member
מחכים כבר שתנסי ותספרי חויות

אין שאלות על המשאף החדש?

למעלה