זה קשור לחרדה?

motek89

New member
זה קשור לחרדה?

יש לי הרבה שאלות בנוגע לחרדה, כיוון שאני לא מתמצאת הרבה בנושא.. קורה לי מקרים שאני נוסעת במכוניות או באוטובוסים ואני מסתכלת לבחוץ ואני קולטת שאני באמת בתוך רכב, שנוסע מהר, וכל רגע הוא יכול להתקע במשהו, וזה מפחיד אותי. רציתי לשאול-זה קשור להפרעות חרדה?

../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif../images/Emo73.gif

הפרעת חרדה מאופיינת ברמת חרדה מוגזמת ביחס לארוע מסויים. יכול להיות שהאוטו באמת נוסע מהר ויש חרדה מוצדקת מפני תאונה בהתחשב במציאות של תאונות הדרכים שקורות בתדירות רבה מדי... יכול להיות שלא נוח לך לא להיות בשליטה ואת לא סומכת על הנהג. אם זה מציאותי או לא- רק את יודעת. האם זה נהג חדש שרק קיבל רשיון ונוסע 120 בעיר או נהג מנוסה של אגד על דרך מהירה? יכול להיות שלא נוח לך להיות ברכב כי זה מרחיק אותך מהבית וקשור להפרעת חרדה בשם אגורפוביה (החשש להתרחק מהבית, להיות במקום פתוח) ויכול להיות שלא נוח לך להיות באוטובוס כי את חוששת מהתקף פניקה, וחוסר יכולת לברוח מהאוטובוס אם זה יקרה. יתכן שעצם זה שהאוטובוס הוא סגור ולא נתון בשליטתך מעורר בך קלאוסטרופוביה, פחד ממקומות סגורים. כל אלו יכולים להיות. את יודעת אפא למתוח את הגבול. אפא החשש מציאותי ואפא הוא נראה לך מוגזם והחרדה הופכת לבעיה ולא הבטיחות בנסיעה. בכל מקרה, זו הזדמנות להזכיר לכם - סעו בזהירות!!!

motek89

New member
גילה

אני חושבת שהפחד הזה נובע מזה שאני מרגישה שאין לי שליטה, שאני "מועברת" ממקום זה לאחר, ע"י משהו שלא בשליטתי בכלל. גם קיים החשש שאני אהיה מעורבת בתאונה. לא משנה אם זה נהג חדש, או נהג מנוסה, תמיד החשש הזה קיים... זה ממש מוזר, כשאני נוסעת.. אני כאילו מסתכלת על עצמי מבחוץ, אני רואה את עצמי לא עושה כלום וכבר מגיעה למקום אחר. כמו כן כשאני בנסיעה מהירה אני מפחדת להסתכל החוצה, אני מפחדת שעוד כמה שניות נתקע במשהו. כאילו שאני לא יכולה לשלוט על התאונה (אם תקרה) ועל הנסיעה בכלל.

למעלה