זה רק אני או שיש עוד כמוני שחושבים שהספשל 50

זה רק אני או שיש עוד כמוני שחושבים שהספשל 50 היה טיפלה יבשושי ובמקצת מעליב את הצופים שכ"כ ציפו למשהו יותר גרנדיוזי ..

MonicaF

New member
אני קצת מסכימה אתך. לדעתי ספיישל קריסמס היה יותר טוב.
ספיישל 50 היה יבש יותר בשל הצורך להסביר ולסגור קצוות. לצייד את הסדרה בנקודת זינוק טובה יותר.

אני חולה על האנט עוד מימיו כמספר הסיפורים אבל זה היה נראה כאילו מי שכתב לו את השורות + מי שנתן לו הוראות בימוי לא ניצלו את היכולות שלו בצורה הנכונה
ותגידי .. גם לך המלכה אליזבט הזכירה במקצת (בקווים כללים) את המלכה של הפתן השחור ?

Guid

New member
יבשושי אבל אינפורמטיבי. בכל מקרה אהבתי אותו יותר משאהבתי את הספיישל קריסמס של השנה.

Ayelet 363

New member
לספיישל ה-50 ולספיישל חג המולד אני לא חושבת שהוא היה יבשושי או שמעליב שהוא לא היה יותר גרנדיוזי, אבל כן ציפיתי למשהו יותר גרנדיוזי, אני מסכימה.

אישית הייתה מקווה לעוד דוקטורים (למרות שאני לא בטוחה כמה זה אפשרי), וגם אם היה אפשר להכניס איכשהו עוד companions. הייתי רוצה לראות את האינטרקציות בין דוקטורים ו-companions "לא קשורים". זה גם משהו שהיה לי עצוב באיזה שבילי פייפר לא הייתה רוז בספיישל, למרות שאני חושבת שהרעיון להכניס אותה להספיישל אבל בתפקיד אחר היה מצויין, כי אני חושבת שיפה הסוף שהיה לדמות שלה נשאר הסוף, ובכל זאת יש משהו שקשור אליה פה. אני זוכרת שהתרגשתי לקראתה כשחשבו שהיא רוז בספיישל, אבל חששתי מהסיבה הזו. אחר כך גם קראתי שמופאט אמר שהוא רצה להחזיר אותה אבל חשב שהסוף של רוז זה משהו שלא כדאי להוסיף לו. אז מצד אחד אני מאוד מסכימה איתו, מצד שני- סיבה עיקרית ללמה כן היה לי עצוב במידת מה שהיא לא הייתה רוז- קיוויתי לאינטרקציית רוז/קלרה (למרות שאני כן שמחה שהיה את האיזון של לשלב אותה אבל לא בתור רוז, יותר משאני עצובה על זה).

דרך אגב, זה מזכיר לי ביקורת אחרת שמאוד מסקרן אותי מה חושבים עליה- החזרת גליפריי- בעד או נגד? ראיתי הרבה אנשים שאמרו שזה מפריע להם כי הם התחברו לסדרה דרך ה-time war. מצד שני, נתקלתי גם בכמה מעריצים של הסדרה הישנה שקיוו שיחזירו את גליפריי איכשהו. אני גם זוכרת שלפני שנתקלתי בהודעות האלה חשבתי "מה, בסדרה הישנה אין את ה-time war? יש עוד timelords? ואז חשבתי שלאנשים שראו בסדר כרונולוגי ההיפך בטח מוזר.

אני אמביוולנטית. בפרק זה מאוד ריגש אותי. בכיתי מהתרגשות כשהם הצילו את גליפריי, אחר כך כבסצנה בגלריה, אבל כך ב-voice over של מאת סמית'... וזה גם מאוד מסקרן אותי. אני חושבת שזה כיוון עלילתי מעניין. מצד שני, אני חושבת שגם אני התחברתי לסיפור ה-time war ועכשיו זה יהיה שונה. חברה שלי גם אמרה שזה הפך את הדוקטור לאפל והיא אהבה את זה, והיא חושבת שזה שינה את זה. אני לא בטוחה שאני מסכימה איתה לגמרי, כי לדעתי להחזיר את גליפריי לא חייב להיות סיבה לזה שהדוקטור לא יהיה אפל, אם הוא לא יהיה אפל.

בנוגע לספיישל חג המולד- אני חושבת שהפריע לי שהוא בסגנון שונה מכל הספיישלים הקודמים. גם ספיישל חג המולד הקודם היה לדעתי בסגנון שונה, אבל אליו מאוד התחברתי. אני גם חושבת שמפריע לי שאני לא חושבת שהדוקטור או קלרה עשו בו משהו ממש מתוחכם (אני חושבת שלא תמיד צריך תחכום ושזה גם לא תמיד טוב, אבל אני חושבת שברוב הפרקים יש לפחות קצת יותר תחכום מאשר כאן)- נראה לי גם שהפריע לי ספציפית שהניצחון הגדול בסוף היה ההתחדשות, שגם הושגה די בקלות לדעתי- למרות שכן אהבתי את הדינמיקה ביניהם שם, וגם ממש אהבתי את איך שקלרה התעקשה להישאר.

Lion_Heart

Well-known member
אני רציתי לראות אניטראקציה בין ה דוקטור ה-11 ורוז...וגם דיי רציתי לראות את ריבר סונג פוגשת את רוז (עד כמה שאני יודע היא לא ממש יודעת עליה)

Ayelet 363

New member
אתה מתכוון שריבר לא ממש יודעת על רוז, או שרוז לא ממש יודעת על ריבר? כי מבחינת ריבר אני לא אתפלא אם היא כן יודעת. היא יודעת אפילו את השם של הדוקטור. אם כי היא אמרה שהיא גרמה לו לומר לה את השם שלו, היא ידעה שהיא לא יודעת את השם שלו והתעניינה, אז אולי היא בכל זאת לא יודעת.

Lion_Heart

Well-known member
הפעם הראשונה שאיי פעם ראו את ריבר זה אחרי שרוז אבדה ביקום המקביל...ופשוט לא נראה לי ש ה 11 איי פעם דיבר עלייה...והיא הייתה ממש ממש ממש חשובה לו...אז אני רוצה לראות את ריבר סונג מחייכת ואומרת "?sweety...who is she" וכמוהן את תגובתה של רוז לעובדה ש הדוקטור נשוי

ketrina

New member
היחסים של הדוקטור ה11 עם ריבר הם סוג של נבואה שמגשימה את עצמה.
מגיעה בחורה, אומרת לדוקטור ה10 שהיא אשתו.
וכל פגישה לאחר מכן היא מספרת לו עוד על הדברים שהיו ביניהם -אבל בתכלס הם לא קרו לדוקטור.
לדעתי הזוגיות ביניהם היתה אותו דבר אם ריבר או כל אישה אחרת היתה באה אליו עם האמונה הברורה הזו שהם זוג והסבר לאיך הם נפגשו והכל-ומתוך האמונה שזה נכון, הדוקטור היה מגשים את העניין.

מה שאני מנסה לומר, זה עובד גם לצד ההפוך של ריבר-שאחרי ההתחדשות שלה פגשה את הדוקטור ה11 והוא ידע עליה הכל כ"ריבר" ונתן לה ספר שהיא הלכה לפיו...

Lion_Heart

Well-known member
אני חושב שאת טועה הוא לא נתן לה ספר הנחיות, הוא נתן לה יומן ריק על מנת שתמלא אותו ב "הרפתקאותיה"
עם הדוקטור...זה לא נבואה שמגשימה את עצמה...זה יותר...wibbly wobbly

ketrina

New member
נגיד באה אליך מישהי ומספרת לך שהיא אשתך,על הדרך היא מתה במקומה אבל זו כבר עלילה אחרת, והיא מספרת לך עלילות שקרו לכם ביחד.
יכול להיות ,תיאורטית, שתבחר להאמין לה וככה תגשים את מה שהיא אמרה, מתוך הנחה שמה שהיא אמרה זה נכון.

אגב, גם לדוקטור היה ספר כחול והם ישבו והשוו אירועים-כלומר, שניהם ניהלו יומן?

Lion_Heart

Well-known member
umm... היא יכולה לספר מה ש בא לה...אם זה לא קרה, זה לא יקרה...כלומר שמבחינתה זה כבר קרה...אז זה לא ממש משנה למה הוא מאמין...FIXED POINT IN TIME וכיוצא בזה, האמונה שלו לא תגשים את מה שלא קרה\יקרה.הממ...טובי הדג...ואני מאמין שהיא תחזור ותהיה הcompanion של ה דוקטור ה 11...

Lion_Heart

Well-known member
והיא לא ממש סיפרה לו כלום מהעתיד... זה תמיד היה "SPOILERS," חוץ מהקטע במזנון שהם השוו יומנים

ailag

New member
ריבר אינה נקודה קבועה בזמן, וגם הקשר שלהם לא רק זה שאסטרונאוט ירה בדוקטור באגם סילנסיו הוא נקודה קבועה בזמן. לא כל דבר שמישהו יודע שקרה הופך לנקודה קבועה...

ailag

New member
היומן אחרי החתונה שלהם הדוקטור נתן לריבר יומן ריק, וכנראה שגם עשה אחד לעצמו. הם תיעדו כל הרפתקה משותפת. בספריה יש לה יומן מלא ולו עדיין אין יומן. בכל נקודה אחרת יש לכל אחד מהם יומן עם אירועים שונים.

אם ניקח את היומן של ריבר בספריה ואת היומן של הדוקטור ביומו של הדוקטור (אני חושבת שלא יהיו עוד הרפתקאות עם ריבר) הם אמורים להיות זהים ומלאים.

BloodyRose

New member
כתבתי על זה פה פעם על זה שזה טיפה עצוב שהדוקטור וריבר אף פעם לא באמת "הכירו והתאהבו". מהרגע שהוא מכיר אותה הוא יודע שבעתיד היא חשובה לו, לכן בעתיד שלו הוא ימשיך להגיע להציל אותה. מהרגע שהיא מכירה אותו היא מבינה שהיא יותר מ"מלודי הפסיכופתית שגודלה כדי להרוג אותו".

(וכמו שנאמר, הוא לא נתן לה ספר שהיא הלכה לפיו, הוא רק עזר לה לגלות מי היא תהיה בעתיד. היומן שהוא נתן לה הוא ריק).

אז כן. אין פה היכרות ויחסים שנבנים, אבל ככה זה כששניהם נוסעים בזמן... כנראה.
(אני לא חושבת שזה היה יכול לקרות "עם כל אישה אחרת" כמו שכתבת. זה מתאפשר וקורה רק כי ריבר היא כזו קיק-אס)

למעלה