זה רק אני או שכל דבר צמחוני\טבעוני

DudeOnNet

New member
זה רק אני או שכל דבר צמחוני\טבעוני

זה תמיד יותר יקר? למה זה?

Neta558

New member
לא מדויק כל כך

מוצרים שונים (הנקראים לעיתים תחליפים) שהם במיוחד לצמחונים וטבעונים הם לפעמים יקרים יותר. כל מוצרי הסויה והטופו למיניהם. יחסית לבשר, אגב, הם לא כל כך יקרים. אוכל צמחוני וטבעוני טוב, לא בהכרח כולל את המוצרים האלה. טבעוני שאינו מבשל אלא מחמם דברים במיקרו עשוי לסבול מתזונה יקרה... טבעוני שמבשל (יאמיייי) יכול להרכיב תזונה זולה יותר מתזונה לא צמחית. דגנים וקטניות, למשל, זה לא עסק יקר בכלל. ק"ג אורז עולה רק כמה שקלים, ואפשר להכין ממנו ארוחות רבות. גם ירקות זה עסק סביר. המחירים משתנים לפי העונות, אבל אפשר ללמוד מה לקנות מתי. אפילו גוש טופו מפעם לפעם לא מערער יותר מדי את התקציב. בשנה שעברה גרתי בקומונה עם תקציב מוגבל ביותר. האוכל היה מגוון, היו גם אוכלי בשר, גם צמחונים ו..אני. יכולנו להרשות לעצמנו משקה סויה ומוצרים צמחונים\טבעונים שונים, כל עוד לא הגזמנו (ובמילא קשה להגזים באכילה שלהם...).

aradori

New member
זה רק אתה... ../images/Emo13.gif

(יש לי דז´ה וו) מה יקר? חומוס? שעועית? עדשים? מלפפונים? עגבניות? תפוחי-אדמה? לא. לא יותר יקר.

dylan

New member
מן העיתונות../images/Emo22.gif

היום בעמוד האמצעי במוסף ´24 שעות´ של ´ידיעות אחרונות´, כתבה של נירה אולנד, דיאטנית קלינית שנקראת ´תזונה נבונה בעלות נמוכה´ - "פירות וירקות בעונה במקום סנדוויץ עם ממרח שוקולד, קטניות ודגנים במקום בשר או דגים, ומזון לא מעובד במקום ארוחות חצי מוכנות * עצות שיסייעו לכם לחסוך כסף, לצרוך פחות ולאכול יותר בריא * ויש גם מתכון." סה"כ הכתבה מחזקת את מה שכבר נכתב עשרות פעמים בפורום ואפילו בשרשור הזה, למרות שהמתכון המובטח מכיל אנשובי וגם בשר לא נפסל לגמרי אבל גם לא מומלץ (כתוב שניתן להוסיף למנת אורז וירקות בשר טחון כ´מוסיף טעם´ ושעדיף לקנות עוף קפוא משניצלים מוכנים מטעמי חיסכון...). הכתבה מחולקת ל´כדאי´ ו´לא כדאי´ ואין לי סורק אז הנה רק קטע קטן ממנה.. לא כדאי: להתעקש על בשר או דגים כחלק מהתפריט היומיומי. החלבון, הברזל, האבץ ושאר היתרונות התזונתיים של בשר ודגים ניתנים להשגה גם דרך אכילת קטניות, חופן פיצוחים, דגנים וירקות. ארוחה שגוללת אורז ועדשים, או תבשיל תפוחי אדמה עם גרגירי חומוס, או מרק אפונה יבשה עם תפוחי אדמה, תספק את צורכי הגוף בחלבון ובמינרלים. ארוחה כזו היא גם דלת שומן ומכילה סיבים תזונתיים - שני יתרונות בריאותיים כשלעצמם. אם לא היה את עניין האנשובי והעוף הייתי חושד ש´פולין´ זה בעצם שם קוד לחופש מהפורום בשביל חלטורות בעיתון גדול והפצת התורה תחת שם ספרותי/רפואי...

shanty.G

New member
בשביל מה המציאו את האינטרנט ../images/Emo35.gif../images/Emo8.gif

"תזונה נבונה בעלות נמוכה פירות וירקות בעונה במקום סנדוויץ´ עם ממרח שוקולד, קטניות ודגנים במקום בשר או דגים, ומזון לא מעובד במקום ארוחות חצי מוכנות. עצות שיסייעו לכם לחסוך כסף, לצרוך פחות ולאכול יותר בריא. ויש גם מתכון...." כתבה מ Ynet כמובן

דורון ק

New member
שוב פעם השטויות האלו!

מיתוס ה-"שילוב"... אין כל צורך בשילוב מאכלים באותה ארוחה על מנת למנוע מחסור בחלבון,בקשר למינרלים והשילוב זה אפילו עוד יותר לא מובן. עוד כתבה עם רעיון נחמד אבל דפוקה.

מכחיש כל קשר לעניין...

ואפילו יכול להוכיח: - יש לי תמונות מפולין (אההה, שיט הן נטולות תאריך!) - אני לא הייתי כותב בצורה שטותית את עניין השילוב - אני בכלל קורא "הארץ" - אהמ אהמ... זהו...

אולי אתה פשוט..

מתבלבל בין אוכל צמחוני \טבעוני לאכול אורגני\בריאותי (מהסוג שקונים בחנויות טבע) האוכל בחנויות טבע באמת יקר, אבל אין קשר ממש ישיר לצמחונות או טבעונות.

למעלה