זה רק אני או שעוד מישהו מוצא דימיון

זה רק אני או שעוד מישהו מוצא דימיון

בין הטיפול של אילה לטיפול של נעמה? כאילו שנעמה זו השתקפות של אילה המבוגרת, בייחוד בקשר עם ראובן ועל זה שהן מחפשות שהוא יגן עליהן מהעולם ויאהב אותן. אצל שתיהן גם היה "מבוגר שהפר את הכללים" והורה שלא היה שם להגן וראובן הוא התיקון לזה.

אל דן

New member
נשמע הגיוני מאוד

החיבור ודימיון באמת האלמנט של חיפוש אחר דמות הורית אבהית שתעשה את התיקון. הפתרון של איילה לכשלתתבגר, לווא דווקא יהא לפתות כל גבר. ייתכן מאוד שהיא תיבחר בפתרון אחר שיתאים לה- וכאן עשוי להיות שוני.

hadarbh1

New member
ממש כך

אני ממש מסכימה איתך ל-ח-ל-ו-ט-י-ן איילה ונעמה - זה כל כך נכון

mkarin

New member
../images/Emo45.gif מסכימה.

השונה הוא שאיילה עוד יכולה לבחור אם להפוך "לפתיינית והיסטורית", בעוד שנעמה כבר כזאת.

אולי היסטרית זו הגדרה לא כ"כ מוצלחת

אבל אפילו גילה וראובן השתמשו בביטוי הזה. ההגדרה של הפרעת אישיות היסטרית עדיין קיימת ועדיין נלמדת באוניברסיטה (ומתאימה למקרה של נעמה).

mkarin

New member
השתמשתי ב"פתיינית והיסטרית"

רק בגלל שבסדרה השתמשו בביטוי הזה.

ממש מצער אותי שזה ככה

יש לאנשי האקדמיה האלה הפרעת אישיות היסטורית, הא? ול-mkarin - סליחה אם הייתי תוקפנית, לא עלייך אני כועסת, אבל אני מרגישה שזה ממש המאה ה-19 לקחת בחורה כמו נעמה ולקרוא לה היסטרית. מישהו קרא את הסיפור "הטפט הצהוב" של שרלוט פרקינס גילמן? כאילו - את אישה? את מינית? יש לך רצונות? לכי קבלי טיפול בהלם חשמלי, זה ירגיע אותך.

לא, חמודה

כלומר - ראובן בטח היה שואל למה הגבתי ככה וכו'
וברור שאני מתחברת לזה אישית, אבל זה נובע בעיקר מלימודי פמיניזם ומדברים שקראתי - תיאור המקרה של דורה מאת פרויד, הסיפור שהזכרתי, ועוד.

הי, טארה.

קודם כל, שם יפה. לאחת מהחתולות שלי קוראים ככה. שנית, קראתי את הסיפור שהזכרת והוא אחד הסיפורים החביבים עלי. שלישית, אני עדיין עצבנית על פרויד בגלל דורה, ועברו כבר די הרבה שנים מאז שקראתי את תיאור המקרה שלה. נראה לי שנסתדר מצוין.

היי, אלת הירח

גם שם מאוד יפה. ונדמה לי שאני זוכרת אותך מפורום ספרות וספרים, נכון? בכל מקרה, אם יש לך חתולות, הרי ברור שנסתדר

mkarin

New member
זה בסדר ../images/Emo13.gif

אבל שוב, זה לא מושג שאני 'הדבקתי' עליה, אלא מושג שהשתמשו בו בסדרה עצמה.

אין בהכרח קשר

במידה כזאת או אחרת כל בחורה, אשה מחפשת דמות אבהית מגוננת עמוק בנבכי נפשה. זה לא מחייב שיש איזשהו קשר בין הדברים שאליה מתמודדת איתם לנושאים שנעמה התמודדה איתם בצעירותה. זו פשטנות יתר לדעתי. אין טעם למצוא את המכנה המשותף בין כל המטופלים, בני אדם שונים זה מזה ונראה לי שהסדרה דווקא רוצה להביא למסך את מגוון הנושאים הנפשיים שיכולים להוות בעיה, לא משהו שדומה זה לזה.

מסכימה איתך סנונית

ובסך הכל כמעט כל אחד שהולך לפסיכולוג "מחפש" אצלו תחושת הגנה

למעלה