זה רק נדמה לי או שהזמן לא עובר?...

yona1234

New member
זה רק נדמה לי או שהזמן לא עובר?...

אני מרגישה כאילו החיים נעצרו.. יש לי תור לניתוח בסוף ינואר.. בהרגשה שלי, הזמן עצר מלכת ויש עוד המוווון לחכות עד לניתוח.כל רוצה להיות שם.
מוכר?
איך עוברים את התקופה הזאת?

וסתם בנושא אחר.. ואולי כדי לפרוק..
היום הבת שלי ( בת שלוש וחצי)קראה בשמחה "הנה השמנה הגיעה" כשנכנסתי לחדר..
אז נכון היא קטנה ולא באמת התכוונה להעליב.. ונכון שאני יודעת שאני שמנה. עדיין.. הרגשתי כאילו מישהו בעט לי בבטן..
אוף

רזי43

New member
ואיזה כייף שבקרוב ביתך בת השלוש וחצי

תשכח שאמא היתה שמנה פעם...? אגב גם לי יש בן בגילך וגם אני לקראת ניתוח.המון הצלחה!

אופירA

New member
מנהל
סימולציה

תנסי להיזכר בבתך בגיל 3 חודשים, ותחשבי כמה מהר עברו 3 שנים.
עכשיו תדמייני לעצמך את עצמך אחרי הניתוח, מחוברת לאינפוזיה, עם 5 חתכים בבטן תפורים בצורה גסה עם סיכות. תעשי זאת יום יום, ותראי איך הזמן יעבור לך מהר מאוד.

לגבי הבת שלך, השאלה שלי היא מניין לה ההתבטאות הזו? היא שמעה זאת פעם ממישהו?
עד כמה שניסיוני מלמדני, בני 3 וחצי בכלל לא מודעים לכך שאמא שלהם שמנה או רזה, זה בכלל לא מעניין אותם.
אולי לימדו אותה בלי סוף שזה מעניין, שזה בכלל נתון, שזה בכלל משהו שמתארים אותו בטקסט?
בכלל, היא לא קוראת לך רק "אמא"? יש לך עוד שמות ברפרטואר שלה?

yona1234

New member
אין לי עוד שמות ברפרטואר שלה ומעולם לא היו.

זה גם לא תיאור שגור בפיה שבו היא מתארת אותי או אף אחד אחר לצורך העניין. אתמול היתה הפעם הראשונה ששמענו אותה אומרת דבר כזה. גם אותנו זה הפתיע.
בטח לא מדובר במשהו שלימדו אותה בבית או ששמים עליו דגש גדול.
לפעמים ילדים אומרים דברים סתם כי הם אומרים אותם . זה מסוג ה "הברקות" שיש לילדים לפעמים. אני שיתפתי בתחושה שזה השאיר אצלי ,לא חיפשתי לנתח את זה.

אבל, הבת שלי, כמו ילדים אחרים, לא חיה בבועה, היא הולכת לגן ולצהרון,היא נמצאת בסביבה של אנשים אחרים ושומעת אותם מדברים, רואה אנשים בגדלים שונים ולומדת להבחין בהבדלים.
נראה לי מאד טבעי שכמו שהיא למדה את ההפך משחור ואת ההפך מחם.. היא גם למדה מה זה ההפך מרזה ויודעת להבחין בזה ולקשר את זה למודל הכי טבעי שנמצא מולה וזה בדרך כלל המשפחה הגרעינית.

בקשר לסימולציה .. "5 חתכים בבטן תפורים בצורה גסה עם סיכות"? זאת העצה שלך להעביר את הזמן?
וואו. .

אופירA

New member
מנהל
חיפשת להעביר את הזמן?

הייתי בטוחה שלזה את לא צריכה הצעות.

הצעתי לך איך להתמודד במשך הזמן הזה.
איך להיות מוכנה לחווייה מבחינת כל הנתונים.
איך להיכנס לפרופורציות בנוגע לרצון העז להיות אחרי, להזכיר לעצמך שיש תקופה לא הכי קלה בשבוע/שבועיים אחרי.
יש חווייה קשה מבחינת תקופה שלא מסוגלים לאכול כמעט. מרגישים כאילו לעולם לא תאכלי לאכול. נחמד אם תזכירי לעצמך בזמן שיש לך, שהכל עובר, גם אם קשה. כמו שעכשיו קשה לחכות עד תאריך הניתוח, וכד'.

לא יודעת, אני לוקחת דברים הרבה יותר לעומק...
מכל הזדמנות אני עושה עבודה עם עצמי.

ליבי3617

New member
הזמן לא עובר מהר כשמחכים למשהו ספציפי

אבל אם תעסיקי את עצמך בדברים אחרים ותמצאי תשוקה למשהו, הוא יעבור..
בינתיים תקראי חומר, תכיני את עצמך...

הבת שלך כנראה שמעה בגן או בחוץ את המושג שמן וזה בסדר. לדעתי לא כדאי לך לעשות מזה יותר ממה שזה. מקסימום תשאלי אותה בחיוך מי שמנה? מה זה שמנה? שמנה זה שיש עוד אמא לחבק וכו'.
היא בהחלט באה במן סוג של תמימות וחוסר הבנה.
ברגע שלא תתני לזה מקום היא לא תהפוך את זה לסוג של קללה.

למעלה