זה שהולך לבדו

רותי 11

New member
זה שהולך לבדו

זה שהולך לבדו

זה שהולך לבדו,
מבולבל, בוחר בעד ונגד,
כל העולם הולך בדרך הנלוזה.
ללא בחירה וחוגג את אלוהים,
הוא סאדו אמיתי.

כל האנשים קשורים זה לזה
כמו שחמור קשור לחמור.
למי שיש חזון פנימי,
הוא אדם אותנטי.

זה שהולך לבדו,
הוא לבדו מוצא את האמת.
לב ספוג באהבה
אף פעם לא חוזר.

שלמות היא החזון המלא,
הכל קדוש.
כאביר אומר: אי אפשר להבין את זה.
זה משהו לא כתוב.

הלא כלום מת, הדממה מתה
אפילו האינסופי מת.
אוהב אמיתי אף פעם לא מת.
כאביר אומר: דעו זאת.

מתוך: סיפורים של כאביר
אושו: הסוד הגדול פרק 5
תרגום: וילינה

pynokyo

New member
מקסים
, בנוסף יש לי שאלה בנוגע לשינויים בשינה ובחלימה

לפני מותה של אמי ז"ל בתחילת השנה (2016) הייתי מלכת החלומות, כלומר אהבתי לחלום, חלמתי הרבה וגם זכרתי הרבה חלומות. החלומות היו מגוונים ובנושאים רבים.
מאז מותה של אמי ז"ל (פברואר השנה), אני ישנה פחות, חולמת פחות ובקושי זוכרת את החלומות - זה מתסכל, כי מאוד אהבתי לחלום ואני מרגישה כאילו נלקח ממני משהו.
מה לדעתך הסיבה לכך.

kikona126

New member
פינוקיו

חלומות הינם מסרים שאנו מקבלים. הם מגיעים כאשר אנחנו לא מצליחים להגיע לתשובות בחיי העירות שלנו.
מאוד יכול להיות שמאז מותה של אמך נפתחת לקבלת מסרים גם בחיי העירות

pynokyo

New member
תודה קיקונה

האמת, שאני לא יודעת.
ככל שבגרתי והזדקנתי, גיליתי שכל מה שחשבתי שאני יודעת, נמצא כיום בסימן שאלה ובספק.
מאוד אהבתי את החלומות שלי, לעיתים גם מסרים שקיבלתי.
במצב של עירות, הספק עולה על כל תשובה שאני נותנת לעצמי או מקבלת מאחרים.
הרבה דברים שהאמנתי בהם בעבר או שחשבתי שאני מאמינה בהם הולכים ומתפוגגים לתוך ספק גדול.
עדיין הייתי רוצה לחזור לעולם החלומות. (חולמת גם עכשיו, אבל הרבה פחות, ופחות מחוברת לחלומות שלא כבעבר).
חנוכה שמח.

kikona126

New member
זה עוד שלב שצריך לעבור אותו

התקופה של החלומות בעצם באה לקרב אותך וללמד אותך על העולם הזה שלא הכרת. והיא הצליחה, כי העלתה בך ספקות בקשר לדברים. כרגע את בשלב אחר בחיים, בשלב בו את צריכה ללמוד לקבל את העולם הזה והסימנים שהוא מביא איתו בחיי העירות.
&nbsp
החלומות עוד יחזרו. יכולה לספר שאצלי הם חזרו, אבל אולי אצלי זה בגלל התפקיד שלי, זאת עוד דרך למלא אותו...
&nbsp
אני אתן לך תרגיל קטן, שיכול להיות שהוא יתן לך עוד זוית ראיה מסויימת, בחרי נושא שמציק לך או נושא לגביו היית רוצה לקבל מסר. בקשי את המסר הזה לפני השינה ולכי לישון. אולי זה לא יצליח בלילה הראשון בו תבקשי אבל תני לזה מספר ימים וחזרי לפה עם החלום, אולי תקבלי תשובה...

pynokyo

New member
תודה קיקונה

מה זאת אומרת התקופה של החלומות?
כל החיים חלמתי חלומות בלילות, למעט תקופות קצרות.
אני מקווה שעוד אחזור לחלום חלומות.
תודה על התרגיל שנתת לי - לא מרגישה שמשהו מציק לי למעט השאלה והספק לגבי קיומה של הנשמה לפני הלידה ואחרי המוות.
ערב נעים

kikona126

New member
גם על שאלה זו תוכלי למצוא תשובה

בקשר לחלומות, יש הרבה סוגים של חלומות וישנן גם תקופות בהן החלומות משפיעים עלינו אחרת.
&nbsp
החלומות הופכים להיות חזקים יותר עם ההתפתחות הרוחנית ואז ישנה תקופה של רגיעה שלאחריה החלומות חוזרים שוב. תקופת הרגיעה היא תקופת התפכחות בה בעצם עוברים מעין שלב של השלמה עם כל הדברים החדשים שלמדנו. *כמובן שזה תלוי באופן ההתפחות הרוחנית, יש אנשים מאוד רוחניים שלא חולמים בכלל כי ההתפתחות שלהם היא אחרת

pynokyo

New member
קיקונה, ידוע לי היטב שיש כל מיני סוגי חלומות

לא יודעת אם יש קשר בין רוחניות לבין חלימה בלילה.
כל האנשים חולמים, לא כולם זוכרים את החלומות, לא כולם מייחסים חשיבות לחלומות, לא כולם מחוברים לחלומות.
נכון שהנושא שפתחתי איתו זאת העובדה שלאחר מות אמי אני כמעט לא חולמת, או לפחות כמעט ולא זוכרת שחלמתי.
בפועל מאז שהיא נפטרה מעסיקה אותי השאלה האם הנשמה ממשיכה להתקיים לאחר המוות.
הגעתי למסקנה שאף אחד לא באמת יודע, ושזה גם לא ממש משנה, כי בלאו הכי אין לנו מה לעשות עם זה, כלומר אין לנו שום דרך לשנות את זה.
אם הנשמה קיימת באיזשהו אופן לאחר המוות או לא קיימת כלל - אין לנו שום דרך להשפיע או לשנות את זה.
הדבר היחידי שיש לנו סוג של השפעה עליו אלה הם חיינו - יש אנשים שרוחניות משפיעה עליהם ויש אנשים שחומריות משפיעה עליהם - כל אדם על פי תכונותיו, על פי מבנה האישיות שלו וכל אדם על פי מה שמתאים לו ונכון לו.
כל מה שכתבתי לא סותר את הרצון והסקרנות של בני אדם לדעת קצת מהלא ידוע, מהנסתר.
כל מה שאנשים אומרים או חושבים או מגלים או נדמה להם שזאת האמת - זה משרת אותם בחייהם, גם אם הם שוגים או טועים או חיים באשליה. כל עוד זה משרת אותם זה מספיק טוב.

elar84

New member
היי pynokyo

ההסבר שלי הוא שפשוט לא רוצים להכביד עלייך. אל דאגה החלומות יחזרו.
את גם יכלה לבקש שהם יחזרו :)
אני בד"כ חולמת חלומות ממש עמוקים, עם המון סמלים ומסרים חזקים ביותר שעוזרים לי להבין את עצמי, להתקדם רוחנית, לחזק אותי.
אבל כשעוברת עליי תקופה אינטנסיבית נפשית, פשוט אין חלומות. ממש דממה.
וההסבר שלי הוא שלא רוצים עוד להכביד עליי כי התקופה במילא עמוסה.
כשיש יותר רוגע, זה חוזר אל תדאגי.

pynokyo

New member
תודה אלה
מקבלת את דברייך,

גם לי קרה בעבר בתקופות של מתח החלומות נעלמו.
מייחלת ומקווה שעוד יחזרו במלוא העוצמה.
ערב נעים
&nbsp

למעלה