זה שעולה
וזה שיורד

זה שעולה ../images/Emo45.gif וזה שיורד ../images/Emo31.gif

אהלן אנשים, כיף לראות את הפורום הזה, יש פה אנשים עם ראש על הכפתיים ועצות נבונות. אז חשבתי שאני גם אתרום קצת מהניסיון שלי וגם - שאלה פילוסופית אחת. פעם גם אני הייתי שקוע מעגל הזה של מינוסים-הלוואות-המתנה משכורת הבאה. קל מאוד להתפתות וליפול למעגל הזה אבל פחות קל להבין אותו ולצאת ממנו. אבל - בשינוי מחשבתי (איטי או מהיר) וסוויץ' בראש - אפשר די בקלות לצאת מהתסבוכת הזאת. היום החיים שלי נחמדים הרבה יותר מבתקופה ההיא, והגעתי לחסכונות יפים שרק הולכים וגדלים עם הזמן. ומה שהיא טוב - זה שהחיים נעשים רק יותר ויותר טובים. כלומר - לא רק שאין את הבעיות והצרות הללו על הראש ואפשר לישון בשקט וללא דאגות, אלא שמלבד זה, יש הרבה הפתעות ודברים טובים אחרים בחיים. לא רק קניות שופינג עושה אותנו מאושרים אלא עוד המון דברים אחרים, שהרבה מהם דווקא לא עולים כסף. החוכמה היא (לפחות אני למד מהמקרה שלי) -לחשוב אחרת ממה שרוב האנשים חושבים. זה יכול להתבטא בכל תחום וכל אחד יכול לחשוב אחרת, החשוב הוא להבין שרוב האנשים בעולם (המערבי) חושבים אותו דבר ופועלים באותו הכיוון ואם משכילים מספיק לתפוס את זה, אז בשינוי כיוון אפשר להפוך את זה ליתרון. למשל... אני הבנתי באיזה שלב שרכוש יעשה אותי כבד הרבה יותר. לא רק כבר פיזית אלא כבד נפשית. ככל שיש יותר רכוש פיזי - אנחנו מרגישים כבולים, מגושמים, תקועים וחסרי יכולת תזוזה - דברים שרק משאירים אותנו במקום ולא נותנים לנו את היכולת לנוע, לחוות דברים חדשים ולהנות מהחיים. לאנשים דווקא נראה שקניות ורכוש פיזי יעשו אותם מאושרים אבל בפועל התוצאה הפוכה. אם נשכיל להעביר את כל הרכוש שלנו מרכוש פיזי לרכוש מנטאלי-נפשי, זה רק יעשיר את החיים שלנו וזה גם מה שישאר איתנו כל החיים. אין לו ערך כספי. וממה אנחנו נעשים כבדים ? מרכוש פיזי שרכשנו, מהלוואות, מהתחייבויות, מהוצאות חודשיות. ככל שלאדם יש יותר רכוש - כך הוא ירגיש כבד יותר. כך יהיה לו קשה יותר לבצע שינויים בחיים והוא יתמכר לשיגרה. תחשבו על מישהו שיש לו המון רכוש - כמה מסובך וארוך בשבילו לעבור דירה לעומת מי שבקושי יש לו רכוש ? הרכוש הפיזי עושה אותנו כבדים וחסרי תנועה. ככה גם הלוואות - גם הן כובלות את הרגליים שלנו. המטרה שלי בחיים היתה להיות כמה שיותר קל משקל כדי לנוע ממקום למקום. לכן הבנתי שעדיף לצבור כמה שפחות רכוש - זה יעשה אותי נפשית קל הרבה יותר. ובאמת - אחרי תקופה של שינוי - אני היום קל הרבה יותר, משוטט ממקום למקום בעולם. כשאני רואה את כמויות הרכשו שאנשים צוברים בחיים שלהם אני נדהם כל פעם מחדש. הרי במקום לצאת החוצה מהבית כי בחוץ אפשר להשיג הכל, אנשים קונים וצוברים כמויות עצומות. אני כרגע מתגורר בשבדיה בכפר קטן מול מפרץ פסטורלי משגע של חוף הים הבלטי. הבית גדול ומלא ברכוש שרובו שטויות, רק על מנת לספק קצת נחת (זאת התחושה שרכוש מספק ?) לבעלי הבית. לא צריך (לפי דעתי כמובן) את רוב מה שיש להם פה. ובכל זאת - לא רק שהבית מלא בשטויות, אלא שהבית משמש אותם בית קיץ בסופי השבוע בלבד ! ובנוסף לזה - יש להם דירה בדרום ספרד, ועוד אחת בסטוקהולם ועוד אחת בקולומביה. בעלי הבית הם זוג ששניהם עובדים. היום האשה הגיע לביקור פה בבית והתלוננה שהיא עובדת כל כך הרבה והחיים המודרניים מלאים בתעסוקה (צריכה לשמור על הנכדים וכו') שאין לה זמן להגיע מסטוקהולם ולבלות בבית. כלומר - גם היא שבוייה במעגל הזה - היא צברה רכוש כל כך גדול בחיים שלה (רק תדמיינו כמה רכוש היא צברה והכפילה אותו פי 4 !) שהיא משועבדת עכשיו לנכסים שלה בחיים ואין לה אפילו זמן לבלות בבית הקיץ שלה. אנשים כאלה - לא רק שאני לא מקנא בהם, אני מרחם עליהם. ועכשיו לשאלה - כשאני מנסה להסביר לחברים על השינוי בתפיסה, הם תמיד אומרים שלאנשים קל לעלות ברמת החיים אבל קשה מאוד לרדת. הטיעון הזה תמיד חוזר על עצמו. אבל אני דווקא מצאתי שירידה ברמת החיים (במקביל לעלייה בהכנסה) היתה לי קלה, ולא פחות חשוב - עשתה לי כיף. למשל - יש לי אופנוע בארץ (גם אני כבול איכשהוא...) אבל בזמן האחרון אני משתמש יותר ויותר בתחבורה ציבורית. גם יותר בטוח, גם יותר זול וגם אני נהנה מזה. אותו דבר לגבי כל הדברים האחרים בחיים - אני פשוט יוצא החוצה ועושה אותם בחוץ במקום בבית. אז השאלה שלי היא - למה לאנשים קל כל כך לעלות ברמת החיים אבל קשה הרבה יותר לרדת ? תודה לעונים

it's elementary my friend

אנחנו מהונדסים להצלחה. וזה אפילו לא רק אנחנו, זה בסיס הקיום, גם שטבע בחי. 'סתכל על הציפורים, הציפור הנקבה תמיד תבחר בציפור הזכר הכי איכותי, הכי "נוצץ" בנוצותיו, הכי זוהר ומרהיב, למה? כי זה נותן לה בטחון, בטחון בריאותי, ואפילו כלכלי- שהוא ציפור חזק שיחיה הרבה ויגן עליה בעת הצורך, יבנה איתה את הקן וישמור על גוזליה. בבסיס הקיום שלנו אנחנו שואפים להון, לבית לרווחה כלכלית. למה? כי זה מבטח אותנו, שתהיה לנו קורת גג, שנוכל להוריש לילדנו. אהבתי את הפילוסופיה שלך, אך כיוון שאני נשואה ויש לי ילדים אני ממילא לא "משוטטת בדרכים" כמוך. תחבורה ציבורית אינה ראלית כשמדובר בשלושה ילדים קטנים שצריך להסיע המון ממקום למקום ובודאי שלא טיסות הלוך ושוב בעולם. ומאחר וממילא אני נייחת הרכוש שאני צוברת עשוי למלא אותי ולא לגזול ממני. בכל אופן הפילוסופיה יפה ואני שמחה שאתה מוצא אותה הולמת לצרכיך.

גם אני אמא לילדים ודווקא מסכימה איתו

ולראייה : אנחנו גרים בקראוון 43 מ"ר ולא חסר לנו דבר! מתברר שילדים לא זקוקים לצעצועים, הם מעדיפים במובהק דברים אמיתיים (כלי עבודה, כלי גינון, כלי מטבח וכו') שיש בבית ממילא לשימושנו. החלטנו שכל בגדינו יכנסו בארון 1 ולאחר סינון קפדני הצלחנו להכניס בגדים של משפחה שלמה בארון 1 ועדיין לכולנו יש די והותר בגדים לקיץ ולחורף (קבענו כלל שאם קונים בגד חדש צריך "תמורתו" להיפטר מבגד ישן מהארון). ביקשנו מכל מכרינו שכאשר מביאים לנו מתנה שזה יהיה משהו מתכלה או אכיל ואם במקרה אנחנו מקבלים מתנה חפץ, הוא מיד מועבר אחר כבוד לארגז "מתנות לשעת חרום". בקיצור, גם אני שונאת רכוש ומחזיקה באמתחתי רק את שנחוץ לי וגורם לי להנאה!

הוצאת לי את ה-../images/Emo17.gif מהפה ../images/Emo8.gif

יפה ! הנה מישהי שהבינה את העניין, אם אני מבין נכון, שרכוש מיותר לא יעשה אותה מאושרת. זה בדיוק מה שאני מדבר עליו. והכלל עם הבגדים - 'להיפטר מבגד ישן על כך בגד חדש' - מקסים בעיני, ומביא להתחדשות מבלי להיאחז בעבר, בלי לצבור משקל עודף. זה לא שאני טוען שלא צריך רכוש בכלל, אלא רק את הדברים שאנחנו באמת צריכים. עושה רושם שאת הבנת את העניין. תמיד הייתם ככה במשפחה או ש'נפל לכם האסימון' באיזה שהוא שלב ? ומה החברים והמשפחה חושבים על ההתנהגות הזאת ? ואיזה עוד דוגמאות את יכולה לתת על ההתנהלות שלכם ? תודה תודה

dify

New member
מהי הצלחה?

הצלחה היא עניין של הגדרה אישית. יש אנשים שאצלם הצלחה זה חשבון בנק עם 6 אפסים ויש אנשים שאצלם הצלחה זה הידיעה שהילדים שלהם מגיעים כל יום שישי לאכול ארוחת ערב משפחתית חמה ואוהבת. לא תמיד זה בא יחד, לפעמים זה אפילו מגיע אחד על חשבון השני (אם אדם עובד קשה על מנת להרוויח מספיק כסף כדי לאפשר למשפחתו לחיות ברמת חיים גבוהה מאד, יתכן שהוא לא נמצא מספיק בבית כדי ליצור קשרים אמיתיים חמים ואינטימיים עם בני המשפחה- האם הוא אדם מצליח?) "בבסיס הקיום שלנו אנחנו שואפים להון" גם זה הפתיע אותי. כמו שפעם חברה הסבירה לי שאם אני לא חושבת להצליח בענק אז אין טעם שאני אפתח עסק עצמאי. אבל אני רוצה לפתוח עסק כדי להיות הבוס של הזמן שלי, אני רוצה להגמיש את שעות העבודה שלי בלי בוס על הראש ולהרוויח מספיק כדי לחיות בנוחות ולא מעבר לזה. זה הכל. אז אם פתחתי חנות אז עדיף שאני אחזיק אותה פתוחה סביב השעון כדי למקסם רווחים? ואם בלעבוד חמש שעות ביום אני מרוויחה מספיק למחייתי? האם אני שואפת להון או להיות אדון לעצמי? להיות בעלת זמן פנוי? להיות בעלת יכולת להשקיע בכל מיני תחומים בחיים? מי אמר שאנחנו בבסיס הקיום שלנו שואפים דווקא להון? ועוד דבר לגבי תחבורה ציבורית- אני בטוחה שאמא שלך גידלה אותך על תחבורה ציבורית. כי זה מה שהיה לפני 30 שנה. מספר המשפחות שיכלו להחזיק שתי מכוניות היה נדיר. ובכל זאת כולנו חיינו וגדלנו לא רע בכלל. אז זה כן ריאלי.

../images/Emo219.gif טמונה בתשובה שלך ../images/Emo70.gif

בדיוק - אנחנו מהונדסים להצלחה. וזה אפילו לא רק אנחנו, זה בסיס הקיום, גם שטבע בחי - זה נכון, ומחקרים אפילו גילו שבמשיכה בין גברים ונשים, גברים נמשכים לציצי ולישבן בעוד שנשים נמשכות בגברים לחוסן כלכלי - מעיין 'גב' של ביטחון. לכן מה שאת אומרת נשמע הגיוני אבל מכיוון שכל האנשים חושבים ככה, כל האנשים חושבים אותו דבר, אז קשה יהיה להצליח. ברגע שכולם חושבים ופועלים באותו הכיוון - ורוב החברה שלנו אכן חושבת אותו הדבר, יהיה קשה יותר לכל פרט להצליח. הקיום שלנו אנחנו שואפים להון, לבית לרווחה כלכלית. למה? כי זה מבטח אותנו, שתהיה לנו קורת גג, שנוכל להוריש לילדנו - האם אנחנו שואפים להון ולרווחה כלכלית ? או שזה רק אמצעי ? ולמה כל כל חשוב שתהיה לנו קורת גג וירושה לילדים ? שוב - אם נלמד לחשוב אחרת, נוכל להשיג את זה - לא בגלל שזאת תהיה המטרה שלנו בחיים אלא זה פשוט יקרה מעצמו. תחבורה ציבורית אינה ראלית כשמדובר בשלושה ילדים קטנים - בטוחה ? קודם כל - אם את רוצה, את יכולה (וזאת לא קלישאה). פשוט צריך לרצות ולרצות ולרצות ולחשוב אחרת. למה נראה לך שאת לא יכולה להשתמש בתחבורה ציבורית ? למה את כל כך שואפת לביטחון כלכלי ? ולמה הרכוש ממלא אותך ולא מכביד עליך ?

dify

New member
האם רכוש גוזל מאיתנו?

אני רוצה לשתף אותך בכמה מחשבות שיש לי על הנושא. אני מסתכלת היום על הבניינים החדשים שמוקמים בכל מקום. המון אנשים עוברים לגור בבתים הללו, בתים יקרים שלרוב עולים בחלק לא קטן מההכנסה ו/או החסכונות של המשפחה. כל פעם זה מעלה בי מחדש את התהייה מה סדר העדיפויות של אנשים. לחיות בבית יקר פירושו מבחינת הרבה אנשים- איכות חיים יותר גבוהה. אבל מנקודת המבט שלי פירושות הוצאה גדולה שבאה על חשבון זמן הפנאי של ההורים (כי צריך לעבוד על מנת שיהיה איך לממן את ההוצאות), על חשבון זמן האיכות עם המשפחה, על חשבון המימוש העצמי, וכד'. אם במקום לקנות בית ב300 אלף דולר מסתפקים בבית ב100 אלף דולר (סתם דוגמא) פירוש הדבר שאפשר לחסוך שווה ערך של 200 אלף דולר שעות עבודה (ים של זמן שיכול להישתמע ביכולת לפתח תחביבים, לבלות עם אנשים אהובים וכד') או לחסוך חלק מה200 אלף דולר האלו וככה לצאת לפנסיה בגיל יותר מוקדם, לעזור לילדים בתחילת דרכם וכד'. יש לי חברה שקנתה לעצמה ג'יפ. זה נהדר. אבל הדבר העיקרי שהיא עושה איתו זה נוסעת לעבודה וחוזרת מהעבודה (שבה היא עובדת על מנת למממן את הג'יפ) אז אני חושבת לעצמי- תקני מכונית קטנה ותעבדי כל יום עד חמש בערב במקום עד 9. לא יותר הגיוני? :) הכל מתחיל ומסתיים בכך שלכל אחד יש את תפיסת העולם שלו (וכל אחד חי את תוצאות ההחלטות שלו...)

chenshotokan

New member
לא הכל כל כך יפה ופשוט

בית יותר יקר לא תמיד איכות חיים יותר גבוהה.. אבל לפעמים הוא מבטל הוצאות על שיפוצים לא קטנים, העברה לדירה אחרת כי הבית נעשה יותר קטן, ירידת ארך גדולה של הבית שתהווה בעיה ענקית ברגע שירצו למכורו אם פתאום צריך וכו. גם מיקום הוא כלי מאוד חשוב כי אם הוא חוסך לך הוצאה גדולה חודשית או החזקת רכב נוסף זה בהחלט עלות גדולה שמצטברת. כמו כן במיוחד כשמדובר על משכנתא כשהולכים על נכס יותר בטוח יותר בטוח שיאשרו משכנתא ויותר סיכויים שאם חס וחלילה מסתבכים יהיה ניתן למכור את הנכס ולא להגיע לכונס נכסים ולגלות שערכו שווה בפחות ממה שנשאר במשכנתא לשלם עליו. אני לא אומרת להחיל לבזבז בטירוף, אני רק אומרת שצריך לחשוב על הכל... מכל הזויות והכיוונים. רכוש יכול גם לגזול וגם להעניק המון... הכל תלוי...

dify

New member
אני מדברת על אותה עיר,

בית חדש בבניין מפואר מול בית רגיל (לא חורבה) בבניין מיושן. כאחת שחיה כל חייה בבניינים לא חדשים, אין לי מושג איזה שיפוצים גדולים יכולים להיגמר בכאלו סכומים שאיכשהו משתווים להפרשים. בית חדש גם עולה יותר באחזקה החודשית של ועד הבית (בבנינים החדשים לרוב זה הרבה יותר). וגם מבחינת כמות חדרים, לא יודעת, אם בשביל עוד חדר בבית ההורים במשפחה צריכים להגיע כל יום במשך העשר השנים הקרובות שעתיים יותר מאוחר הביתה, אז לדעתי, לא יקרה כלום אם יסגרו מרפסת, ישימו שם פינת עבודה או ישנו שני ילדים בחדר (כן, פעם אנשים עשו את זה ונשארו בחיים
) לדעתי האישית איכות חיים נבחנת לא רק בגודל הדירה ובגיל הבניין אלא בזמן שיש לאנשים ליהנות מחייהם, מהאנשים שאיתם, להשקיע בחבריהם ומשפחתם.

יותר טוב מחוץ ל-../images/Emo82.gif

האמת ? זה הרבה יותר פשוט ממה שאת חושבת. אולי זה לא נראה ככה אבל אם באמת רוצים - זה אפשרי. חשוב להבין וחשוב לעשות סוויץ' בראש. שימי לב - זה פשוט גיישות שונות בחיים. את אומרת שבית יקר יכול לעלות יותר בזול מאשר בית קטן שדורש שיפוצים. מה שקורה הוא שהיום, אנשים מסתגרים יותר ויותר בבתים שלהם, הופכים אותם לארמונות, בעוד שהחיים בחוץ לרוב יותר מעניינים וגם עולים פחות. יש מספיק דברים בחינם או בעלויות נמוכות ובכל זאת - אנשים מתעקשים להסתגר בבתים שלהם - לקנות מוצרי חשמל יקרים, טלביזיות, DVD, מסכים, מערכות, רהיטים ועוד ועוד. אם תשווי את החיים היום לחיים לפני 20 שנה - תראי שהיום מגמה היא להכניס לבית דברים שהיו פעם בחוץ. כל הרכוש והשירותים הללו שאנחנו מכניסים לתוך הבית - עולים הרבה כסף. פעם לא היינו מוציאים את הכסף הזה (מתחבר לדברים שדפי כותבת). ולא רק זה - אלא שאנשים חיים במירוץ ותחרות, אז גם הבית עצמו צריך להיראות כמה שיותר טוב. זה אפשרי לחיות בבית זול אם מבינים שהבית ישמש אותנו פחות והדברים המעניינים הם בחוץ. ישראל זאת מדינה עם מזג אוויר כל כך נפלא ואפשר לבלות בחוץ רוב השנה (גם עם ילדים) - אז למה לא
כלומר - רק לחשוב באופן שונה. זה לא שנגזור על עצמנו לחיות כמו חוראניים אבל בטח שלא צריך להשקיע בבית כמו שמשקיעים ומשתעבדים היום (ובתור אחד שחי במדינת ה'איקאה' - אני רואה את זה בדיוק גם פה).

הפרדוקס של ה-../images/Emo222.gif

דפי, ההסתכלות שלך מעניינת והלוואי שיותר ויותר אנשים היו יוצאים קצת מה-
ומהחשיבה המרובעת שניכפת עליהם מהחברה התחרותית. אנשים - במקום לנצל את החיים שלהם, במקום להינות מהחיים, במקום לבלות ולעשות חיים בזמן הפנוי, מעדיפים להשתעבד לכסף ולזמן וגם לא לנצל דברים שנמצאים להם ממש מתחת לאף. הראייה שלך של הזמן - שהוא המשאב החשוב ביותר ולכן כדאי לנצלו כמה שיותר - זאת (לדעתי) הראיה הנכונה. הרי כל אחד מאיתנו קיבל במתנה משהו כמו 30,000 ימים (אל תתפסו אותי במילה והלוואי שכולנו נחייה יותר), וכל יום שעובר לא יחזור יותר. כל יום שעובר לא יחזור יותר. אבל אנשים במירוץ החיים לא עוצרים רגע וחושבים - 'רגע, במקום לרוץ אחרי הכסף או דברים חומריים אחרים - אולי כדאי שאני באמת אעשה משהו עם הזמן שלי !'. ובאמת - אנשים מוצאים עצמם בגיל 70 ו-75 ואומרים לעצמם - 'למה בזבזתי את החיים שלי, המתנה היקרה ביותר שקיבלתי, ולא עשיתי את הדברים שאני רוצה לעשות באמת ?'. פתאום אנשים נזכרים בגיל מבוגר שהם רוצים לעשות דברים כבר ממזמן, אבל פשוט לא היה להם האומץ או התובנה לעשות אותם הדברים. החברה שלך עם הג'יפ חושבת שהג'יפ יעשה אותה מאושר אבל היא רק משועבדת עכשיו יותר לזמן ולכסף. במקום להרחיב את הזמן הפנוי שלה - היא רק מצמצמת אותו. נכון - כל אחד ותפיסת העולם שלו והתוצאות של תפיסת העולם הזאת. מה שכן - אנשים לאחר מכן לא תמיד רואים את התוצאות של ההחלטות שלהם ואחרי זה נכנסים לחובות, והחיים שלהם הם לא תמיד ממש חיים. לא עדיף לחיות ללא הצרות הללו ?

סבא שלי אמר יום אחד לבעלי -

אל תצבור כסף ותחשוב איך לבזבז אותו בפנסיה - תהנה ממנו עכשיו כשאתה צעיר ויכול. כלומר - המרוץ שלנו אחרי המטרה "כסף" מונע מאיתנו להנות מדברים בדרך אל היעד. ולמה אנשים רוצים עוד ועוד כסף? כדי לקנות דברים ולרפד את סביבתם במעוררי קנאה למינהם - טלויזיה גדולה יותר, סלון מפואר יותר , מכונית משוכללת יותר וכל השופוני הזה משאיר אותנו נמדדים בהשגים ולא בתכונות ובערכים אישיים. אני בעד חיי נוחות - אבל אחרי מגורים בחול שראיתי ששם אנשים נמדדים על פי מה שהם עושים בזמנם הפרטי ולא על פי המשכורת שלהם - הבנתי שאפשר גם אחרת.

chenshotokan

New member
השאלה מה היא רמת חיים בשבילך?

לדעתי בשבילך רמת חיים זה ללא רכוש מיותר שיכבול אותך, והיו זמנים בחיי שהייתי מסכימה איתך לחלוטין. אך אתה רואה רמת חיים של אחרים כצבירת רכוש שלדעתי זאת מהות השגיעה. אני אנסה להסביר. כיום בשבילי רמת חיים זה שקט נפשי ורוגע. וכמובן שלי אישית זה אומר יותר דברים לדוגמא: 1. בית שלעולם לא יזרקו אותי ממנו, גם כשיהיה זקנה ולמדינה פתאם יפול ג'וק שהיא תקח את רוב הכסף שאחסוף בשביל הזיקנה, עדיין יהיה לי קורת גג שאוכל לחיות בה בכבוד , בלי לפחד שיום אחד לא יהיה לי כסף לשכר דירה ויזרקו אותי לרחוב. 2. מקום שקט שכשיהיו לי ילדים הם יהיו הכי בטוחים שיוכלו.- שמבחינתי זה אומר הרחק מכביש וממכוניות דוהרות. גינה לשחק בה בחצר הבית ופארק קרוב, ושכנים נחמדים ואכפתים מסביב. 3. בנוגע לתחבורה ציבורית - בתור אחת שלא אוהבת להפקיד את חייה בידי אחרים... מעדיפה לשלם הון על חיי וחיי בעלי (וכשהיו לי ילדים פי כמה וכמה מזה) מאשר להתווכח עם נהג מונית שרות/ נהג אוטובוס שיוריד אותנו כי הוא נוהג כמו מטורף.מספיקה שניה אחת שהכל יתנדף באוויר - ולא אני לא דרמטית - דברים קורים. אני גם למדתי מה המשמעות של "דברים" היה לי אוסף נרות מכל העולם שלקח לי פעם בשבוע לנקות אותו לפחות 3 שעות, ועשיתי את זה הרבה שנים עד שיום אחד נשברתי וחילקתי את כולו. שוב הכל עיניין של תפיסה וההשפעות שהיו עליך במשך השנים... לדעתי הרמת החיים שאתה חושב שאנשים רוצים זה רכוש.. אבל בעצם לדעתי רמת החיים שאנשים רוצים ומנסים להשיג היא שונה לחלוטין אך משתקפת כרכוש כשלמעשה היא משהו שונה לחלוטין... אתה יודע למה אנשים מחזיקים בית נופש? - כדי לנפוש בו, מקום שיהיה להם נוח בו והרגשה ביתית שלהם.. לא כדי שיהיה להם עוד "רכוש". ומכאן אתה רואה את מהרכוש כרמת חיים.. ולדעתי הם רואים את הנוחיות והחופש כרמת חיים.

goldy

New member
למה? כי הם לא מבינים מהם עושים../images/Emo221.gif

מבחינת רוב האנשים "עליה ברמת החיים" זה לבזבז יותר. כמובן שבשביל אלו החושבים כך "אין שום קשר" בין לבזבז בלי חשבון לבין להחליף את הבריאות במשכורת. אנשים התלוים במעגל ה"מינוסים-הלוואות-המתנה למשכורת הבאה" הם בדיוק החיות בטבע שתלויות במעגל ה"טורף-ניטרף": הן הורסות את סביבתן (מבזבזים בלי חשבון) אבל כל עוד מושג איזון (קבלת משכורת) אז המצב יכולהימשך לנצח. כדאי להיות יותר מ"טורף-ניטרף": כשמפנימים שיש עודברים בחיים מילבד ההווה, אפשר בראיה כלל-מערכתית להשיג הרבה יותר: היתקדמות של ממש, "עליה ברמת החיים" שאשכרה מרוצים מימנה. כתבתי רשומה בשם "שלום עכשיו!" המספרת בדיוק על תהייה זאת;http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1176868

פשוט כמו להחליף ../images/Emo62.gif

ואללה, טוב לראות שיש לא מעט מביני עניין. זה נכון - מי שמפנים שיש עוד דברים בחיים מלבד ההווה, וקצת תיכנון (לא הרבה) יכול להוציא מהבוץ, וזה בהחלט אפשרי, יוכל להשיג הרבה יותר. אנשים עולים ברמת החיים בהתאם למשכורת וזה עצוב וחבל כי אנשים לא צריכים לעלות ברמת החיים ככה אלא צריכים לחשוב 'האם אנחנו באמת צריכים את זה ?'. המשכורת אמורה להיות רק הגבול העליון של החלומות וההוצאות שלנו, לא הגבול התחתון. ומה שעצוב הוא שרוב האנשים מציבים את המשכורת בתור הגבול התחתון של כלל ההוצאות שלהם. יש לי שאלה אליך - פעם מישהי בעבודה אמרה לי שאנשים עוברים שינויים רציניים בחיים רק אם הם עברו איזה משבר או אסון בריאותי. עד שלא יעברו כזה משבר הם לא ישתנו. אז למה קשה לאנשים כל כך להשתנות ? רק משבר או מחלה גורמים אצל אנשים לשינוי ? מתי אנשים משנים את ההתנהלות הכלכלית שלהם ?

goldy

New member
"אנשים מתים ואנשים ישנים לא מעשנים"

לא מעט הורים חייבים שילדם יתאשפז בבית חולים כדי שיסכימו להבין שהם חייבים לפנות מזמנם עבורו. הדבר היחיד שיכולבלבל עים עובדות אנשים שהמציאות לא יכולה לבלבל אותם עים עובדות זה מוות או קירבה למוות (פשוט כי זה ברור מאליו שאו שהם צודקים או שכולם טועים). מקריאה של תגובותייך בשירשור זה הבנתי שאנשים כל הזמן מחפשים לפאר את הבית. "בית = אני" בפרוש חלומות, ו"פרוש חלומות = החיים עצמם". אנשים מפארים את ביתם עים משכורתם אבל המשכורת ריקה: אנשים ניראים כמי שיש להם עושר פנימי אבל הם כל הזמן משקרים לעצמם. העשרת הבית זה הצעד המהיר ביותר: מה שאנשים לא-חכמים לא מסוגלים להבין הוא שדווקא הדרך הארוכה יותר (קודם עושר פנימי אח"כ חיצוני) היא הדרך הנכונה. אנשים לא-חכמים פועלים בכוונה בכיוון הלא נכון רק כי הכיוון הנכון "לוקח יותר מידיי זמן" (ובשפתנו: תוצאת הכיוון הנכון אינה מיידית). בדתית אומרים: "הדרך הקצרה ארוכה והדרך הארוכה קצרה". כניראה שאתה חייב מנת מישכל מינימלית כדי להבין שעדיף דרך שלוקחת זמן מאשר דרך מיידית (שהיא למעשה פול גז בניוטרל). הגדרתי למעמד בינוני: יודעים להרוויח כסף ולא יודעים מה לעשות איתו. האנשים שהבנקים זורקים מבתיהם כל שנה בגלל חובות? אלו אנשים שבמיקרה הטוב ביותר חייבים להיות הומלסים בשביל שיסכימו להבין שהיתנהגותם (הכלכלית) על הפנים. את יחסי ה"טורף-ניטרף" ניתן לסכם במישפט אחד: כל עוד איזון מיתקיים המצב יכולהימשך לנצח: 1) כל עוד ההוצאות יכוסו (משכורת ו\או הלוואות) אנשים ימשיכו לבזבז. 2) כל עוד לא תקבל התקף לב \ שבץ מוחי תמשיך לחיות במתח. 3) כל עוד הילד לא יתאשפז לא תקדיש לו זמן. אנחנו, האנושות, כל-כך חכמים שאנחנו יכולים להגיע למצב של מעבר לטורף-ניטרף ללא קשר לרצוננו. קח את ניהול המדינה למשל: אנשים אומרים שאים היא תמשיך ככה היא תחדל להיתקיים. אני אומר שלא: היא פשוט תיתכווץ לתוך "כפר סבא - פתח תיקווה" וזה יהיה שבירת מעגל ה"טורף ניטרף": רק אז אנשים יסכימו להבין שהם טעו (וישתנו: יתאסלמו). איזה מזל שאני לא מכופף את עצמי לשילטון המרכזי שהם מסדרים לנו...

"ואנשים לא יוצאים מהעבודה, רק להלוויה"

גולדי, שמע, הדרך בה אתה רואה את הדברים והעולם - בהחלט לא משהו שנתקלים בו ביום יום. הלוואי היו כמה שיותר אנשים משכילים לראות את הדברים באותם משקפיים
היום אנשים מפנים זמן עבור הילד שלהם רק כשהוא מתאשפז בבית החולים. בעוד כמה שנים אנשים יבקשו מהבוס 4 שעות חופשה כדי ללכת ללוויה של בן משפחה שנפטר. ואז הבוס יגיד להם להחזיר את השעות האלה בסוף השבוע..
אנשים חולמים על 'בית
החלומות' - הכל חיצוני, אבל לא חולמים על חלומות של הפנים, רק חלומות של החוץ. אבל בסופו של דבר (או אפילו הרבה יותר מהר מזה) החיצוניות נעלמת ואנשים נשראים עם ריקנות בפנים. הם מוצאים עצמם בגיל מבוגר שואלים - 'מה הספקנו לעשות בחיים שלנו ?' (במקרה הטוב) או, במקרה הפחות טוב, לא לשאול את עצמם שום דבר. אנשים באמת לא יודעים מה לעשות עם הכסף (ההגדרה שלך למעמד הבינוני מקורית) ולכן מוציאים אותו בלי לחשוב על מה, או בלי לחשוב פעמיים. אני יודע שאני עצמי מוציא מעט מאוד בחיי היום יום שלי ועדיין אני חושב שאני מוציא כל כך הרבה ביחס למה שהייתי אמור להוציא. יש לנו כל כך הרבה רכוש ורכישות סתמיות ובמקום להעשיר את הנפש, אנשים מעשירים את הסוחרים (שגם הם מעשירים סוחרים אחרים). חבל, חבל שמה שגורם לשינוי אצל אנשים אלה דברים כמו הדרדרות בריאותית. אח, השיגרה, השיגרה...

goldy

New member
כתוב על דף מה אתה רוצה להשיג

פרט כמו במישחק קווסט מה צריך ליקרות בין שלב לשלב. כשתיהיה לך תוכנית לא תלך לאיבוד, לא תיקלע לשיגרה ולא תרגיש אבוד (בגיל מבוגר). אתה יכולעשות את התוכנית בע"פ, פשוט אים תעלה אותה על הכתב תגלה שאתה יכולהוסיף לה המון פרטים (רק תישדל לא לאבד את הדפים).

מני.ת

New member
ומה אומר קונפוציוס ../images/Emo39.gif

חמש מאות שנה לפני הספירה הנוצרית: “בני אדם מאבדים את בריאתם כדי לצבור כסף, ואחר כך מאבדים את כספם כדי להציל את בריאותם. בשל מחשבותיהם על העתיד הם שוכחים את ההווה, ובכך הם אינם חיים לא למען ההווה ולא למען העתיד. ובה בשעה שהם חיים כאילו לעולם לא ימותו, הם מתים כאילו הם מעולם לא חיו.”

למעלה