זוגות חד-מיניים שהתחתנו בחו"ל ירשמו

זוגות חד-מיניים שהתחתנו בחו"ל ירשמו

כזוג נשוי בתעודת הזהות בארץ, כך קבע בג"צ אתמול. הם לא יכולים להתחתן בארץ, אך יכולים להתחתן בחו"ל ולהרשם כנשואים בארץ, ללא שינוי בהטבות שקיבלו או לא קיבלו כידועים בציבור. הנושא אמנם לא קשור ישירות לא-מיניות, אך הוא שכן קרוב. היו תגובות תומכות, היו תגובות נוראיות מצד החרדים, כולל אחד, שהשווה נישואי הומואים לאיום האירני. צצו גם תגובות מסוג שלישי. GNU/Linux user כתב: "אתם בטוחים שאתם כאלה ליברלים?אני חושב שאתם עדיין בתקופת האבן נישואין? מה אתם מחפשים בזה? טבעת? חתימה? רישום בת.ז. ? זהו מנהג עתיק וקדמון ביותר שאין לו שום משמעות או מטרה, רוב הזוגות בסוף מתגרשים, אם יש אהבה היא נמצאת ולא צריך נייר בשבילה כי אם כן אז היא לא קיימת" בטור האישי של אייל גרוס,נכתב: "האם בכך שבני-זוג מאותו מין מצטרפים למעגל המתחתנים, הם אינם משתתפים במסר לפיו מי שאינו נשוי - לא מימש את מה שנחשב בחברה ל"הגשמה האולטימטיבית" של אדם בחייו האישיים?" האם פסק הדין מחזק אפליה כנגד אלו שלא רוצים להתחתן? א-רומנטים, או אנשים שבוחרים שלא להתחתן.

אני לא חושבת שיש כאן אפליה

וכיוון שמצאתי תגובה שמנסחת נפלא גם את דעתי, אני פשוט אביא אותה כאן: 8. הדיון אינו על מוסד הנישואין! אלא על זכותו של כל אדם לבחור אביטל , חיפה (21.11.06) זאת אינה שאלה של יתרונות או חסרונות של תבנית חברתית מסוימת, נורמטיבית או אחרת; זאת שאלה של זכותו של כל אדם לבחור בתבנית שהוא מעוניין לחיות לפיה, ולקבל הכרה ממדינתו. כסטרייטית אני יכולה לבחור להתחתן או לא, להיות מוכרת על ידי המדינה או לא. לכל אזרח ישראל, המדינה הדמוקרטית בה אנו חיים, מגיעה אותה זכות בחירה בהתאם לרצונותיו הפרטיים, ללא כל קשר לנטיותיו המיניות. אז בקשר לכותרת התמוהה: אף אחד לא חייב להתחתן. הם לא חייבים להצביע בבחירות. אבל אם בא להם - הם יכולים. הידד לדמוקרטיה, לא? נראה לי שאת מה שהיא כתבה ניתן להכיל גם לגבי הפורום הזה, כך שאפשר להזדהות בקלות עם נקודת ההשקפה שלה.

p019

New member
בהחלט תגובה טובה

דרך הגב, במדינה שלנו גם כוהן וגרושה לא יחולים להתחתן, או סתם, מי שרוצה להיתחתן אבל לא חתונה אורטודוקסית. כך שהבעיה היא קצת יותר עמוקה. וההחלטה של בגץ היא בהחלט התקדמות חיובית.

למעלה