זוגיות אומללה - האם יש מוצא?

זוגיות אומללה - האם יש מוצא?

היי, פותח בפניכם את הלב באופן אנונימי, ומבקש את עצתכם ותגובותיכם הרגישות...
אז ככה, אני באמצע שנות השלושים לחיי, נשוי ואב לארבעה.
גדלתי במגזר הדתי (מאוד) ואת אשתי הכירו לי בשידוך בתחילת שנות העשרים לחיי. עד שהכרתי אותה, מעולם לא היה לי קשר עם נשים, לא חברות ולא ידידות, וכמובן שלא ידעתי מהו מגע נשי. על יחסים אינטימיים אין בכלל מה לדבר.
אשתי היא הראשונה והיחידה שהיה לי קשר אינטימי אתה (אחרי החתונה כמובן). כשהכרתי אותה, מהתחלה לא הרגשתי איזו אהבה כלפיה, אבל היה נחמד לקבל לראשונה תשומת לב מבחורה. יצאנו כמה פעמים, ומכיוון שלא הרגשתי איזו התאהבות, הלכתי להתייעץ. אמרו לי שרגש זה דבר שנבנה עם הזמן ואם אין דחייה ובסך הכל השיחות זורמות, אפשר להתקדם.
התחתנו. אולם, עם השנים, הבנתי שאני חי עם אשה שאני לא אוהב, שאף פעם לא אהבתי. אף פעם לא התגעגעתי אליה והקשר האינטימי בינינו היה ריק וללא נשמה. אין לי ביקורת עליה ואין לי כוונה ללכלך עליה שהיא ככה וככה. היא בסך הכל אישה רגילה עם חסרונות ויתרונות. אבל אף פעם לא אהבתי אותה. כיום, כאמור, אנחנו אחרי 11 שנות נישואים, עם ארבעה ילדים ואני מרגיש שאני פשוט נמצא בכלא. אין יום שאני לא מתפלל שהסיוט הזה ייגמר ושאני אוכל לבנות זוגיות עם מישהי שאוהב.
כן, הלכנו לייעוץ זוגי כמה פעמים (אצל מספר מטפלים) ומבחינתי זה רק נהיה יותר גרוע. הרגשתי שמנסים לשכנע אותי להשלים עם מר גורלי ולהיתקע עם מישהי שאני לא אוהב לנצח.
אז למה לא להתגרש? מבחינתי זו משאלת לב. העליתי את זה בפניה גם כמה פעמים, אבל היא ממש ממש לא בעניין. מבחינתה שנחיה בזוגיות מקרטעת בגלל הילדים. החשש שלי מהגירושים הוא בעיקר כלכלי, אני רואה אילו מירורים אוכלים אבות גרושים, איך חלקם פושטים את הרגל, ואיך 150 מהם מתאבדים כל שנה. ובכלל, למרות שאני אקדמאי עם תואר שני, אני משתכר בקושי 6,500 ש"ח - איך מזה אוכל לחיות לאחר תשלום מזונות ל4 ילדים?
בנוסף, אני גם לא רואה את עצמי מתרחק מהילדים שלי ואני גם לא סומך על אשתי בטיפול בהם. הם תלויים בי. אני מכין להם אוכל, מלביש אותם ועושה אתם שיעורי בית. תחומים שהיא אף פעם לא עזרה בהם.
איך אפשר להתקדם מפה? האם נגזר עלי לחיות ללא אהבה עד שהם יגדלו?
ואולי, ואולי, יש קיצור דרך? נכון, זה לא מוסרי, וזה, וזה, וזה, אבל אולי קשר אסור הוא הפתרון? האם לאהוב (מאחורי סורג הנישואים) זה חטא נורא כל כך?

העלית בפניה את האפשרות הזאת?

אם היא מסכימה, זה לא לא מוסרי. אם לשניכם חשוב להישאר ביחד בשביל הילדים, אולי זה פתרון שיהיה מקובל עליה.

ניסיתי, אבל היא דתיה - חושבת שזה לא נורמלי

כאילו שהזוגיות שלנו נורמלית...
בנוסף, יש את הבעיה שאנחנו גרים ביישוב דתי והמשפחות שלנו דתיות...

בקיצור, זה היה יכול להיות פתרון טוב, אבל לצערי הוא לא ישים :/

אז מה היא מציעה?

קודם כל, לא ברור שהזוגיות שלכם לא נורמלית יחסית לזוגיות בשידוך - אני לא יודעת מה קורה בבתים של אחרים, וגם אתה לא ממש יודע. זה אחד המצבים האלה שצריך לחשוב עליהם מראש - אמנם קצת השלו אותך ואמרו שזה ישתפר בעתיד, אבל עכשיו יש ארבעה ילדים בתמונה וצריך למצוא פתרון שלא יפגע בהם. יכול להיות שהפתרון היחיד הוא להישאר יחד עד שהם יגדלו (או ישודכו? אם זה מה שאתה רוצה עבורם), אבל לדעתי בהחלט כדאי להמשיך לדבר איתה ולראות איך מתקדמים מפה, כדי להעביר את החיים בצורה קצת יותר נעימה.

נכון... כי דתיים לא בוגדים...

לא הבנתי את הקשר ליישוב ולמשפחות?
חלק מהכללים הם שלא בוגדים לא עם השכנה ולא עם הגיסה......

מריוס זכריה

Member
מנהל
תלוי את מי שואלים

כידוע יש חטאים בין האדם למקום, ובין אדם לאדם.
אני אישית חושב שהמקום הרבה יותר ליברלי ממה שנהוג לייחס לו.
ומה שנוגע לתחום בין אדם ואדם, אז זה תלוי באדם (וגם באדם השני).
&nbsp
לי נשמע שגמלה החלטה בליבך לחטוא, ולא נותר לי אלא לאחל לך בהצלחה ושתהנה.
אילו היה לי פתרון קסם בשבילך, הייתי מיד מספר לך עליו. אבל אין לי.
&nbsp
אז בעצם אני חושב שאתה מגיע הכי קרוב למה שנהוג היה לכנות כאן "לקבל אישור". ממני קיבלת אישור (ולמי שמתפלא איך אני מחלק אישורים כל כך בקלות, התשובה היא שממילא לא זקוקים לאישור שלי, כמו שגם האיסור שלי לא היה עוצר מישהו) אז בגדול הדיון כאן הוא די חסר ערך ופואנטה. השואל ממילא יעשה את זה.
&nbsp
אם אתה שואל ברצינות האם אין דרכים אחרות, אז התשובה הרצינית שלי היא שמספיק קשה לי לנהל את החיים של עצמי, כך שאני לא יכול גם לחיות חיים של מישהו אחר, ולמצוא לו פתרונות לבעיות קשות באמת. זה המקום שלך בחיים, והדילמות כולן שלך.
&nbsp
אז כמו שאמרתי: בהצלחה :)

שילה1

New member
כהתחלה-אתה אמיץ.על שטרחת ופנית לכאן,שלא כמקובל

במקום ממנו אתה בא.
כתבת שאתה בעל תואר שני.אולי תתחיל בכך שתשנה מקום עבודה ותוכל להרויח יותר?
אם זה יקרה-תוכל לשקול גירושין.תןכל גם לנסות להציע לה לעבור דירה למקום קצת פחותלוחץ ומחייב,מבחינה דתית.
אגב-אשתך עובדת?מרויחה?
&nbsp

תתיעץ עם עורך דין

אם הילדים מעל גיל 6 יתכן מאוד שברירת המחדל תהיה משמורת משותפת ואז יש אפשרות שלא תצטרך לשלם מזונות אלא רק השתתפות בהוצאות מוגדרות (בריאות, חינוך, ביגוד וכדומה)

התייעצתי והבנתי שזו התאבדות כלכלית

שני ילדים מעל גיל 6, ושניים קטנים.

בכל מקרה, הבנתי מכמה עורכי דין שדיברתי אתם שצעד של גירושים עשוי למוטט אותי כלכלית. דיברתי אתמול עם חבר שהתגרש עם 4 ילדים והוא מרוויח 6,800 ומשלם 6,000 מזונות. הוא חי כל הזמן בשביל אנשים אחרים ולא נשאר לו כמעט כלום לעצמו. הוא חזר להורים, מכר את הרכב וזהו... מחכה שהם יגדלו כדי שיוכל לצאת לדרך חדשה. בינתיים הוא אמר לי שאין לו בכלל זמן ואפשרות לבנות אהבה חדשה

טוב שהתייעצת איתו. אכן, עם הסכום הזה ו-4 ילדים..

אין שום אפשרות לפרק את הבית.
גם בלי מזונות, לקחת את הסכום הזה ולקיים ממנו 2 משקי בית זה בלתי אפשרי.
האמת ? לא ברור לי איך מסתדרים עם שכר כזה גם בתוך הנישואין? אבל את זה אתה כבר עושה.
הרעיון בגירושין הוא וודאי לא לחזור להורים ולהיות שוב נער שמחכה שההורים יצאו מהבית כדי להזמין חברה.

שילה1

New member
יש להניח שאשתו עובדת ומרויחה קצת

ומצטמצמים.
מתנהלים עם מה שיש.

מיקהפ

New member
על המאזניים, התאבדות כלכלית vs עוד 50 שנה של סבל הדדי.

לשיקולך,
ובהמשך השיקול, טובת המשפחה המורחבת, הילדים לפני הכל, כמה שנות תסכול עד התפכחות ועוד.

נו, גם אתה מחפש אישור לבגידות?

קבל.
אני מאשרת לך

תשמע, עם הנתונים הפרקטיים של החיים שלך, כנראה שאתה לא יכול להתגרש כרגע.
זה יגרור אומללות רבה יותר מהתועלת וההנאה שתצמח לך מזה.

בגידה היא לגמרי הפתרון הטוב פה. אם יש מצב לפתוח את היחסים ולקבל אישור גם מהגברת, זה בכלל יהיה טוב.
אגב, סביר להניח שהיא במצב דומה לשלך... תקועה עם גבר שהיא לא בחרה, לא אהבה ולא אוהבת וצמאה לקצת אהבה וריגוש...... כך שאם אתה בא לבקש פתיחת יחסים, תציע לה להנות מזה גם.
אם תגיעו למצב שאתם בהסכמה על זה, וכל אחד מוצא לו קצת חום , אהבה ונחמה מהצד- תוכלו להמשיך לחיות , ואפילו די בכייף, ביחד עוד המון שנים.
לפחות עד שהילדים יגדלו וכבר לא יהיה כל טעם להחזיק את המסגרת הזו.

תודה, אבל אני לא צריך אישור...

מערכת יחסים פתוחה הייתה פיתרון נפלא, אבל לצערי לא אפשרי במקרה שלנו :/
כנראה בגידה היא הפיתרון, אבל בגידה איכותית עם רגש, אהבה, אמפתיה, זוגיות רחוקה שכזו (לא ממשפחת הסטוצים למיניהם...). אני רק תוהה אם יש חיה כזו...

ברור שיש!

וזה מהמם, כייפי, ממלא , משמח ומחייה ברמות שקשה לתאר. פשוט חלום! באמת. ובלי גרם של ציניות

אבל יש בפתרון הזה שני באגים מובנים:
1. זה שואב. מאוד. פתאום כל הקיום שלך בבית שלך עם אשתך, ילדייך וחברייך מחוויר קצת. אתה כל היום רק בודק הודעות ומארגן את שעות הכושר לגנוב כמה דקות של טלפון.....
2. זה שם זרקור ע-נ-ק על החוסרים שיש לך בבית. ואז ההתלבטות שעכשיו מנקרת לך בקטנה (אולי לעזוב הכל, ופאק - איט, מגיע לי חיים טובים יותר, מגיעה לי אהבה וזוגיות וחום וגם סקס כמו שצריך..) מתעצמת מאוד. כי זה משהו שאתה כבר נוגע בו. פתאום זה נורא מוחשי שאפשר אחרת לגמרי....

alongrin

New member
רק קח בחשבון

שאם תבגוד, אתה יכול להתפס ואז תגיע לגירושים בתנאים הרבה פחות טובים מאשר עכשיו.
מציע לך להתחיל לחשב את המסלול שלך החוצה.
שלב ראשון, תבדוק איך אתה מעלה את רמת ההכנסה שלך בצורה משמעותית.
אם על ידי שינוי מקום עבודה, או אפילו עבודה נוספת.
&nbsp
אחרי שתפתור את הבעיה הזו, תוכל לפתור את שאר הבעיות.

אני כל פעם שואלת את עצמי איך יכול להיות שאנשים

&nbsp
נכנסים לשותפות של החיים שלנו ולא מחליטים מראש על נקודות יציאה או שבירת חוזה

לפני 2000 שנה זה אולי היה הגיוני. אנשים היו חיים עד גיל 30-35, מתחתנים בגיל 18, זה היה הגיוני. היום אנחנו משתמשים באותו מנגנון של נישואין אבל זה שותפות ל-50 שנה וזה הוכיח מזמן שזה לא עובד יותר. מאוד קשה לאהוב את אותו אדם משך כל כך הרבה.
&nbsp
לעניות דעתי, למרות חוסר האהבה שהרגשת - בחרת להביא לעולם כמה קטנטנים שתלויים בך רגשית נפשית וכלכלית. ויש לך אישה שתלויה בך ובהכנסה שלך, וכמו שאמרת בעצמך, היא גם תלויה בעזרה שלך עם להלביש ולבשל, נגזר עליך להישאר שם עד שהילדים יגדלו. אבל אל תתייאש. יש לך מספר שנים להתכונן לפרידה. עם 6,500 שח לחודש באמת לא תגיע רחוק. אתה צריך לקדם את עצמך כלכלית וגם את אשתך.
עודד אותה ללמוד מקצוע ששכרו בצידו כדי שהיא תוכל להשיג איזשהי עצמאות כלכלית אחרי שתפרדו. תחשוב קדימה ועשה תוכנית איך נפרדים במינימום של זעזוע לילדים ולבת הזוג.
&nbsp
בקשר לחטא ועונשו - כאישה חילונית (גדלתי במשפחה מסורתית) אני לא מרגישה שזה חטא כזה גדול. אבל זה עושה בלגן בראש. כשמתסובבים עם אחרת אז מתאהבים בה, ומתחילים סודות ושקרים. הרבה בלגן. זה יוצר צרות צרורות אבל אני לא מתסכלת על בוגדים כעל סוררים וחוטאים כי אני מבינה איך זה מרגיש להיות לבד משך שנים בלי אהבה.

תודה על ההבנה

אשתי עם תואר ומקצוע והיא מרוויחה יותר ממני.
הפנמתי גם שזה לא חטא. מקווה רק שזה באמת יוביל לאושר ולא לאומללות נוספת...

אני מבינה בין המילים שכבר יש מישהי על הכוונת. אני רק יכולה

להציע לך שברגע שאתה מרגיש שזה מסתבך אז תחתוך מייד.

למעלה