זוגיות בהתרסקות

זוגיות בהתרסקות

אני והאישה נשואים 9 שנים. יש לנו שני ילדים קטנים וחמודים. אנחנו מאד שונים האחד מהשניה, כמעט בכל תחום אבל למרות השוני הזוגיות שלנו הייתה בריאה מלא באהבה ואינטימיות.
בשנה האחרונה חל שינוי. נסיעה משותפת לחול הציפה החוצה קשיים ונכנסנו לסבב של משברים. כל משבר מסתכם בהשלמה וחזרה לסוג של שגרה. שנינו נפגשים עם מטפלים ומנסים לפתור את הבעיות שלנו גם בדרך זו.
במסגרת הפגישות האישה שלי עוברת תהליך שבו היא מחזקת את הבטחון העצמי, מנסה להתנתק מהשפעות חיצוניות ולומדת לאהוב את עצמה מחדש. בדיעבד מסתבר לי שאחד הדברים שהיא התנתקה מהם זה ממני. זה לא שלא שמתי לב אבל בחרתי במודע או שלא לתת לה קצת להתרחק. באחד המפגשים עם המטפל שלי דברתי על הריחוק הזה וחוסר האינטמיות. כבר תקופה שאין ביננו מגע, חיבוק, נשיקות וזה מאד חסר לי. עדיין יש סקס ואפילו סקס טוב אבל מרגיש שגם בו חסר איזה משהו.
תוך כדי השיחה התחלתי להבין שמשהו לא בסדר. בערב, שאשתי היתה במקלחת פתחתי את הנייד שלה וראיתי שם שיחה עם גבר זר, שיחה מינית מאד כוללת תמונות ותיאורים שחשבתי ששמורים רק לי. ניסיתי לשמור את הכל בבטן אבל לא הצלחתי להחזיק אפילו חמש דקות. שהיא יצאה מהמקלחת ספרתי לה והמציאות פשוט התרסקה עלי. מסתבר שכבר תקופה ארוכה היא באופן מודע נמנעת מלהיות בבית שהילדים ישנים. נכנסת למיטה שאני כבר ישן ומבלה שעות בחדר כושר. היא פתחה חשבון באתר הכרויות בחול והתחילה לדבר שיחות מיניות מאד עם מספר גברים. ידעתי שמספר ימים לאחר מכן היא טסה לחול וזה גם דובר בהודעות שראיתי בטלפון שלה. היא אמרה שהכל נעשה כתחקיר לספר שהיא כותבת, היא אמרה שלא התכוונה באמת להפגש איתו אבל אני כבר איבדתי בה את האמון.
באחת ההזדמנויות היא אמרה שהסיבה לשיחות האלה זה כי היא ניסתה לעשות אותן איתי אבל לא שיתפתי פעולה. לדעתי זה התחיל בתור תחקיר לספר אבל זה מדרון חלקלק. שכבנו במיטה ואני פשוט שאלתי וניסיתי להבין עד כמה עמוק השבר. בתוך הלילה ללא שינה הזה כל מה שרציתי זה לחבק את האישה. נגשתי אליה וחבקתי אותה, חבקתי אותה חזק והרגשתי איך הלב שלי דופק. מתוך איזה צורך חייתי הורדתי לה את התחתונים, היא עשתה קול שמקושר בזוגיות שלנו למין קשוח וזה הדליק אצלי איזה כעס נוראי. כל הבגידה הזאת באמון והאמירה שאני לא מספק אצלה איזה צורך במיניות, הריחוק וחוסר האינטימיות, הבריחה מבית, יצרו אצלי כעס שבחיים לא הרגשתי. במקום לחדור אליה, לזיין אותה ולהרגע עשיתי משהו אלים. כל הסיפור ערך שניה עד שהיא אמרה לא ואני תפסתי את עצמי והתרחקתי אבל זאת היתה שניה אחת יותר מדי.
נשארנו לשכב במיטה ערים עד הבוקר. בשישי נפגשנו בפעם הראשונה עם מטפל שלי לפגישה זוגית. אנחנו לא נוגעים אחד בשני, מדברים רק על הילדים וסידור וזהו. ישנתי כמה ימים על הספה בפעם הראשונה בזוגיות שלנו ואח"כ חזרתי למיטה אבל כל בצד שלו ללא מגע. בשבוע לאחר מכן היא טסה לכמה ימים לחול. בקשה שאני אתן לה זמן ולא אדבר איתה. ניסיתי לא לכתוב, אבל לא תמיד הצלחתי. המרחק ממנה והשנאה העצמית שורפים אותי מבפנים. אני יושב בעבודה ולא מצליח להתרכז בוהה בטלפון ומריץ לעצמי בראש מיליון דברים שאני רוצה להגיד לה ואני פשוט לא יכול.
אתמול נסעתי להביא אותה משדה התעופה. כל כך פחדתי/התרגשתי מהנסיעה והיו לי מיליון רעיונות בראש לאיך הערב הזה יתגלגל. בסופו של דבר היא לא נגעה בי, לא חבקה אותי, והשיחה שלנו בדרך הביתה היתה קשה מאד. היא רוצה שנגור בנפרד לתקופה בכדי לנסות לתקן את מה שנשבר. מבחינתי זה דבר שהוא בלתי אפשרי. אני לא מאמין שנוכל לחזור אחורה עם נגור בנפרד. ניסיתי להגיע איתה לאיזה הסכמה על גבולות גזרה, לתת זמן לריפוי אבל בתוך איזה מסגרת שבה כל אחד אומר מה הוא יכול לעשות ומה כבר קשה מדי. זה רק עצבן אותה יותר.

אם עד אתמול חשבתי שיש עוד דרך חזרה היום אני כבר לא בטוח. קבענו לעצמנו מספר פגישות יעוץ זוגי אבל אם מדברים רק פעם בשבוע לא בטוח שאפשר לפתור את כל הבעיות. מכל הכעס והכאב שלה כבר אין מקום לכאב שלי לאובד האמון בינינו. אני כל כך אוהב אותה וכל כך רוצה אותה ואיכשהו מרגיש לי שהיא כבר המשיכה ובעצם כבר החליטה. מצד אחד הרצון שלה לטיפול זוגי מרמז שיש איזה רצון לתקן ומצד שני העובדה שאנחנו לא מדברים ולא נוגעים מראה את הדבר השני.
איך מתקנים את הזוגיות הזאת? הבן אדם היחידי בעולם שאני יכול/רוצה לדבר איתו לא מוכן אפילו להסתכל לי בעיניים. איך מחזיקים את ההצגה הזאת מול כל הסביבה משפחה? אולי כבר יותר קל פשוט להפרד? ברור לי שפרידה זה הפתרון הקל אבל אף אחד מאיתנו לא מספיק אמיץ בכדי להגיד את המילים האלו. הייתי חייב לכתוב את זה איפשהו כי אני נגמר פה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא כל קשר ניתן לתקן

אתה בעצמך אומר: "מרגיש לי שהיא כבר המשיכה ובעצם כבר החליטה".
&nbsp
בזוגיות יש שלב ארוך שאני מרבה לדבר עליו, שנקרא "שלב מאבקי הכח".
המאבקים הללו קיימים כי בני אדם רוצים לתקן את הקשר שלהם, והם נאבקים על כך. או נאבקים לקבל את צרכיהם.
&nbsp
ככל שהשלב הזה מתארך ללא הצלחה, יש חשש שאחד הצדדים יוותר על הקשר. זה אמנם לא קורה ברגע מסוים, אלא זה תהליך שנבנה, אבל בהחלט יש ב ארועי מפתח שמאיצים את התהליך. בכל מקרה, מתישהו מגיעים למצב שכבר לא ניתן לשנות, כי אותו צד שויתר מבחינתו כבר סגר את הדילמה ועבר הלאה.
&nbsp
הדילמה היחידה שנותרת לו במצב הזה (והיא דילמה גדולה) היא איך לנהל את העניין.
יש כאלה שמעדיפים לשמר מערכת מתה בהעמדת פנים. יש כאלה שרוצים גירושין מהירים. ובין שני הקצוות יש מגוון אסטרטגיות.
&nbsp
כדי שיקרה שינוי עמוק בשלב כזה, בן הזוג השני (זה שלא מאס עדיין בקשר) חייב לעשות בעצמו שינוי דרמטי, כזה שעשוי לשנות את התמונה מהקצה לקצה. שינויים קטנים, אינקרמנטליים, לא ישנו כלום. וגם שינוי ענק, לא מובטח שישיג תוצאה מקווה, ולמעשה, גם במקרה כזה, זה בסיכוי נמוך מאוד. כי שינוי חד יכול פתאום לקרב חזרה, אבל הוא יכול גם להרחיק עוד יותר.
&nbsp
ובכל מקרה, אני לא הייתי ממליץ לאף אדם לעשות שינוי דרסטי בחייו רק כדי להחזיק אדם שרוצה לנטוש אותו. אני בעד שינויים משמעויים ואף דרמטיים בחיים, אם הם נובעים ממניע פנימי אוטנטי. כל דבר אחרי הוא מתכון להתרסקות.
&nbsp
המלצתי אליך כרגע היא להסכים שזה המצב (כי אם תסכים או לא תסכים, הוא אכן כזה). תסתכל על חייך קדימה, בלי הגברת שאתה אוהב. ותתחיל לבנות את עצמך מחדש. יש הרבה עבודה לפניך. אל תבזבז אנרגיה על מקום שבו לא רוצים אותך.
&nbsp
וחשוב לי גם לומר, שאתה בודאי חווה את הדחייה שלה אותך כדבר הכי אישי שיש. אבל מעשה, זה לא אישי. זה משהו שקרה לה, שבחלקו הגדול כנראה כלל לא קשור אליך (אלא אם כן יש לך פאקים כאלה חמורים שאתה כלל לא מודע אליהם). הסביר הוא שאתה אדם סביר, ומה שהתאים לה לפני עשור, לא מתאים לה היום, מסיבות שקשורות לנסיבות חייה הכלליות, ולא אליך. ברור שאתה נמצא שם, אתה היית הנאהב, ועכשיו אתה הדחוי. אבל בכל זאת, זה הסרט שלה ורק שלה.

עדיין לא מוכן לוותר

נכון לעכשיו ועם כל המצב הנורא שבו אנחנו נמצאים עוד לא הגעתי למצב שאני מוכן לוותר. אני מבין שהסיכוי להציל הוא קלוש אבל אני חייב לעצמי להאמין שאולי יש סיכוי שהמפגשים הזוגיים שלנו יעשו איזשהו שינוי. אני בכנות מאמין שלילדים שלנו יהיה יותר טוב אם אנחנו ביחד אבל זה נכון רק אם נוכל לחזור להיות בקשר בריא.

השאלה היא רק כמה נוכל לסחוב בסיטואציה הזאת והאם מישהו מאיתנו ישבר לפני שנוכל לפתור את הכל. מרגיש לי שכל עוד שיש נכונות של שנינו לנסות לתקן צריך לתת לזה צאנס.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא בוחן כליות ולב, אבל...

לא מעט פעמים צד אחד בקשר הולך לטיפול זוגי לא כדי לתקן, אלא כדי לסיים בצורה יותר ידידותית.
או כדי לרצות את הצד השני.
או כדי להרוויח זמן.
או מכל הסיבות הללו ביחד.

וזה אפילו תקין ולגיטימי. זכותו של מטופל שתהיה לו אג'נדה נסתרת. זה תפקיד המטפל להבין ולטפל בזה - מה שזה לא יהיה.

לתשומת לבך.

שילה1

New member
לצערי וצערך-אישתך כבר לא שם.

היא החליטה והסבירה לך. כל הנסיונות שלך לקשור אותה בכח-אק ירחיקן אותה יותר.כפי שהרחיק אותה המעשה האלים עליו ספרת בכנות,בלי פרטים. לילדים עדיף שני הורים גרושים ומאושרים. אז צה אני מציעה?תתחילו לסכם ביניכם דברים. לגמור הכל בצורה יפה ומכובדת. לחסוך בתי משפט,הוצאןת ותחושות לא נעימות.

אתה אומר שהזה הסיפור שלה ומה שהיה מתאים לה לפני עשור לא

מתאים לה היום.
אבל זה נכון כמעט לכל זוגיות. אני שואלת את עצמי איך אישה מגיעה למצב כזה שהיא מוכנה לוותר על הקשר עם האבא של הילדים, ולא חוששת כלכלית מהעתיד.
אני כל הזמן שואלת את עצמי את אותה שאלה שוב ושוב ולא מצליחה להגיע לתשובה.
אם בעלי ואני נפרד אז איך כלכלית יהיה לי הרבה יותר קשה והילדים יסבלו. אני לא מבינה איך נשים בכל זאת עושות את הצעד הזה של לקום ולעזוב.
נניח כשהבעל אלים אז אין בררה אבל במצב שהבעל מתפקד ואוהב, אני מנסה לרדת לעומק הדברים כדי להבין

מריוס זכריה

Member
מנהל
"אני מנסה לרדת לעומק הדברים"

איך את יכולה לרדת לעומק הדברים, כשאין לך (או לי) מושג ירוק מי האישה הזאת, מה היא חושבת, מה עבר עליה, מה החלומות שלה, וכולי?

אנשים מאוד שונים זה מזה, ואין דרך קיצור להבין מישהו, שלא דרך שיחות ארוכות ועמוקות איתו. וגם אז זה לא קל וזה לא חד משמעי.

יש גם אנשים שמתגרשים אחרי שבועיים. אן שנתיים. יש עניים שמתגרשים ויש עשירים. אז מה זה מלמד אותנו על המצב האנושי? כלום... כי כל אחד הוא שונה.

כמה סיבות

קודם כל סיבה ממש פשוטה והיא שהרבה מאד אנשים לא ממש חושבים. ולחשוב שיהיה בסדר, זה בדיוק עונה על ההגדרה של לא לחשוב.
ובכל זאת כל זוג שלישי בישראל מתגרש והנתון במגמת עלייה ובכל זאת אנשים שורדים. איך? יש ביטוי באנגלית שאפשר לתרגם לעברית כ"הצורך הוא אבי כל המצאה". כשאנשים נמצאים בלחץ, הם מגלים דרכים להגדיל הכנסות ולהקטין הוצאות שלא חשבו עליהן קודם. היו צריכים דחיפה מחוץ לאיזור הנוחות שלהם.
שלישית, יש אנשים שמרוויחים מספיק כדי שהגירושין לא ייפגעו ברמת החיים שלהם. הקו עובר בסביבות סף ה 20K שקל לחודש נטו לכל בן זוג. כי סכום כזה מספיק גם לשכור בית מאד נוח ונשאר מספיק בשביל לחיות. וזאת תופעה לינארית כך שגם מי שמרוויח/ה "רק" 15K נטו לחודש לא נפגע פגיעה אנושה מדי.
אחרון ואולי הכי חשוב לשאלה שלך, כסף זה לא הכל. ואני כבר מסייגת ומציינת שאני לא מקבלת את הסיסמה שכסף לא קונה אושר, כי הוא כן קונה, החל מהרמה הבסיסית ביותר שהוא מקנה בטחון ועד היכולת לעשות דברים שמסבים הנאה. יחד עם זאת, יש לאנשים סדרי עדיפויות שונים וסיבות שונות להתגרש, מאהבה אחרת ועד שחיקה, אי הסכמות בסיסיות, אווירה עכורה בבית וכו' סיבות שבגללן מוכנים ומוכנות לספוג ירידה מסויימת ברמת החיים והנוחות.

alongrin

New member
אז את מוכנה

לחיות את שארית חייך בזוגיות שהיא סוג חצי חיה חצי מתה רק בשביל יציבות כלכלית?
העיקר שהבעל לא אלים, לא שותה סולר ולא אוכל זכוכיות והכי חשוב, משלם חשבונות בזמן.
&nbsp
ומה עם דברים כמו הנאה וכיף ביחד? זה לא שיקול?
&nbsp
את יודעת לדיל שמערב כסף תמורת סקס יש הגדרה מאד מדוייקת בספר החוקים.
אבל כל אחד ומה שטוב ומתאים לו.

alongrin

New member
לומדת לאהוב את עצמה....

ברוב המקרים, מתרגם אחד לאחד להולכת להזדיין מהצד.
אחי... אין מה לעשות ואפילו אל תנסה לתקן את זה.
היא כבר נמצאת מזמן במקום אחר.
&nbsp
קח עו"ד טוב ובמקביל תתחיל לעשות שיעורי בית ולכנס את כל הנכסים שלך.
סביר להניח שהיא הקדימה אותך גם בזה, אבל יכול להיות שעדיין לא מאוחר.
&nbsp
תוריד לגמרי פרופיל, אל תדבר על זה מילה, תתעד הכל ותשמור את זה במקום שהיא לא יכולה להגיע אליו... ותפתח בהליכי גירושים כמה שיותר מהר.
&nbsp
שיהיה לך בהצלחה.

יושב על הספה

תודה על התגובות. בעיקר צריך שמישהו יקשיב לי. בגדול אני באמת מניח שהסיכוי להצלה של הקשר הוא נמוך אבל כפי שכתבתי עוד לא מוותר. מכיוון שאנחנו כמעט לא מדברים זה משאיר לי המון מקום למחשבות על דברים גרועים שאולי התרחשו שהיתה בחול. הראש אומר לי שזה לא סביר אבל הבטן אומרת אחרת. אני גם לא רוצה לשאול כי גם זה יכול להתפרש כמשהו פולשני. אנחנו גרים בקיבוץ ככה שאם נתגרש ונשאר בקיבוץ לא צריך לשלם מזונות ואין הרבה רכוש לחלק. הדבר העיקרי שאני לא מבין הוא אם היא רוצה לתת לזה עוד צאנס למה להרחיק אותי ואם לא אז למה ללכת כל הדרך לפגישות יעוץ זוגי. אני מאד ברור ברצון שלי למצוא דרך להמשיך והיא לא מצליחה להגיע להחלטה. והילדים, חיים שלי, בשבילם אני מוכן להמשיך לישון על הספה עד שהדברים יסתדרו. מקווה שנצליח לגבור על הסטטיסטיקה

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהצלחה!

Yaelshachor

New member
אומץ

יש נקודות בחיים שבהן אתה נבחן על האומץ שלך. אתה שרוי בפחד - פחד להיות דחוי, פחד להישאר לבד, פחד מתגובות המשפחה. אבל זה הרגע בחיים שבו אתה צריך לעמוד מול הפחד ולגבור עליו ולשאול אותה: האם את רוצה להישאר ביחד ולשקם, או שאינך רוצה? תיקח אוויר ותהיה מוכן לכל תשובה מתוך ידיעה והבנה שאדם בוגר צריך לפעמים להתמודד עם המציאות. אם היא אינה מעוניינת להישאר ביחד הדבר הנכון הוא לפרק וזה נכון גם עבור הילדים שכרגע הם תירוץ עבורך לא לאזור אומץ ולהמשיך לפעול מתוך הפחד. ללכת לטיפול זו הכחשה מצדך למצב, ויתכן שגם מצדה זו הכחשה, או שהיא רוצה לסמן וי על הניסיון, או שהיא צריכה עוד זמן לעכל את הפרידה והיציאה הצפויה מאזור הנוחות, כולל הבשורה למשפחה וכל שאר ההשלכות. ישנה גם אפשרות שהיא בכל זאת רוצה ומקווה לשקם, אבל את זה תצטרך לשמוע ממנה ורק ממקום שבאמת מוכן לשמוע את האמת. זהו אתגר לא פשוט. בהצלחה

מתגנב

New member
בלי קשר לעתיד, ברור מה עליך לעשות עכשיו

יכול להיות שהיא כבר לא תחזור אליך, ייתכן שכן.
כך או אחרת, אתה חייב להפגין כוח ואיפוק.
להשקיע את עצמך בעיסוקי היום יום ולשתף פעולה עם התקשורת הקורקטית ביניכם.
&nbsp
בלי כעס, בלי לשדר "דווקא" - פשוט תקשורת קורקטית של אדם שמתנהג כאילו המשבר ביחסים הוא לכל היותר עוד בעיה על השולחן שלו.
&nbsp
ייתכן שאשתך היא אחת הנשים הנדירות שנשברות לנוכח מראה של גבר שבור לב, אבל הסטטיסטיקה נגדך. כמעט תמיד, הפוזיציה המובסת והנזקקת רק מקבעת את הפרידה עבור בת הזוג העוזבת.
ולמען הסר ספק - אני לא מציע לך להעמיד פני חזק *כדי* להשיג את אשתך בחזרה. זה עשוי (או עלול) לעזור, אבל זו ההתנהגות הנכונה והמשקמת בלי קשר למה שהיא רוצה או תרצה. בהצלחה.

אתה רוצה אותה ... מאוד... כך אתה אומר.

ברגע זה היציאה שלה מהחיים שלך הופכת אותך לנישפך מידי לטעמי. אף אחד לא אוהב נישפכים חסרי צורה.

ג'לי זה לא באופנה.

היה אירוע אלים - אבל באם תמשיך לבחוש בזבל, זאת תהה המציאות של חייך. אלימות משטרה ועוד.

בתפיסה שלי אתה חייב לקחת מעט לאחור, לשים את עצמך בנקודה טובה שוב.

קודם כל אתה צריך מרחק של זמן מהאירוע האלים - שפתאום לא יקפוץ לה להתלונן !

לזוז לצד.

בדרך לנסות להבין מה הביא אותך לזה - ולראות איך זה לא יחזור על עצמו. מציע להתיחס לזה ברצינות.

בתחום הזוגי אם היא לא רודפת היא לא קיימת.

אם היא רודפת אחרי עפיפונים (אחרים) היא לא קיימת.

אתה צריך ללכת לחדר כושר, לשפר את מצבך בעבודה, להתחיל לפתח חיים.

היא רוצה להיפרד "זמנית" ?

אתה צריך לעשות הסכם של הורות משותפת "זמני" ל 3 חודשים - בלי מזונות (באם אפשרי) ועם חלוקה של זמן הילדים חצי בחצי. (שההכנסה זהה זה בלי מזונות).

באותו הזמן בחצי שלה לפתח חוגים, ללכת לספורט ועוד ועוד.

בחצי שלך להיות משמעותי לילדים.

באמצע לדאוג שהבית שתגור בו יהיה מתופעל היטב. לא חירבה מצחינה - אלא מקום מושקע.

רק באם היא תרצה אותך יש לך קיום.

אתה צריך שהיא תרצה מאוד. איש לא מחפש תחליף לג'לי.

אישוניאיש.
כולם צריכים אהבה - אבל אהבה אוהבת.

וואו, איפה מוצאים גבר כזה שיש בו את הרגש הזה, שיחות רגשיות

שיתוף רגשי. זה נורא נורא מיוחד שמע. התרגשתי לקרוא את מה שכתבת כי אני מקבילה את הסיפור שלך ליחסים שאני חווה עם גברים וזה לא מתקרב אפילו ברמה הרגשית לשום דבר ממה שאתה מספר.
נשמע לי שיש בינכם משהו מאוד מיוחד ושהיא לא תמצא הרבה אחרים שמסוגלים להיות כל כך פתוחים ורגישים. אז אולי אחרי שקצת תירגעו שנכם ויעבור קצת זמן אז היא כן תתגעגע וכן תצליחו איכשהו לחבר חזרה את הקרעים.

Nice Phodo

New member
תמצאו מגשר טוב, תחתמו על הסכם גירושין ותתחילו חיים חדשים

חבל על הזמן.

למעלה