זוגיות במשבר עם אשה דכאונית והפרעות - מה עושים?
היי,
אני כותב כי אני מחפש עזרה לאחר שעברתי התקף לב שהגיע לאחר ריב עם האישה.
אני בן 41 נשוי לבת 35 , אנחנו בעלי ילדה מתוקה בת שנתיים ודירה שחסכנו וקנינו שהגעתי אליה בעמל רב, רוב הדירה הגיעה ממאמץ שלי.
אני מרוויח כפליים מאשתי , ואת רוב ניהול משק הבית אני עושה. אשתי עד היום לא יודעת להפעיל מדיח להכין א. חמה לפחות לילדה.
אנחנו בטיפול זוגי כבר שנתיים , הטיפול לא נושא פירות ולא עובד עד עכשיו למרות שלקחנו מטפלת תותחית.
במהלך הזמן , בגללי שאני בעל אופי חלש וסופר רגיש , אמפתי ואוהב נוצלתי.
התרחקתי מחבריי שאשתי סלדה מהם, ביום ראשון אצל המטפלת ניהלנו דיון האם אחים שלי יכולים לבוא לבקר אותי אחת לחודש.
אשתי מחפשת שליטה מוחלטת על חיי , קשה לה לראות אותי יוצא עם חבר ונהנה.
אני לא מקבל שום חום , אהבה או רגש, חסרתי אתמול מהמיון ולא קיבלתי טיפת חום אלא להפך תלונות למה אני משתעל וכדומה.
בימי הולדת שלי היא תמיד מחפשת איך לריב איתי ולקלל אותי.
גם הסביבה הקרובה טוענת שאני כבר לא שמח ועצוב.
לפני החתונה הכל היה בסדר, אך אח"כ היה לנו הפסקת הריון , גילו לחמותי סרטן ולפני חודשיים היא נפטרה.
ליבי יוצא אל אשתי אך אני לא יכול לסכן יותר בריאותית את חיי.
התפקחתי, הבנתי שהרבה מהריבים נוצרו בעקבות התעללות רגשית שעברתי.
כל פעם שאני טיפה מרגיש לא טוב היא כועסת עלי, אסור לי להעיר שום דבר בשום בשום נושא , משום שישר היא מגיעה לאיבוד אשטונות, הכולל זריקת חפתים , איומים בהתאבדות , צרחות , דפיקת הראש שלה בקיר וכד'.
כל זה על קצה המקל, התפקחתי, אני חוסך את כל מה שעבר , הבנתי לאחר חיבור של המון דברים שאשתי לא אוהבת אותי ובעלת הפרעת אישיות ונטיה לדכאונות.אין לה רצון לטפל בהם , אני מותש רגשית , עצוב, אין לי כוח לכלום. מבין שאני חייב להיפרד , אך מפחד פחד מוות מהפעולה הזאת.
חושש מכך שהיא תתעלל בי קשות אח"כ .
מה עושים? אני לא יכול לשחק משחק כפול ולהראות שהכל בסדר כי זה הורס אותי לחלוטין ואני סובל מכאבים פיזיים קשים.