זוגיות במשבר רציני, ייעוץ מלב אל לב.

ממתק770

New member
זוגיות במשבר רציני, ייעוץ מלב אל לב.

שלום לכולם,
שמי רן אני בן 28 בת זוגתי בת 23 עוד מעט.
אנחנו יוצאים קרוב ל-10 חודשים ביחד.
הכל התחיל ורוד ויפה, היא הייתה פנטזיה שלי, אני הייתי פנטזיה שלה.
נמשכתי אליה בטירוף, התלהבתי ממנה, השקעתי בה (וגם היום),
היא גם מאווווווווד אוהבת אותי השקיעה נתנה מעצמה והכל.
ישנם שתי בעיות:
1. לא מצליח להתחבר למשפחתה, נחמדים אלי מאוד, מקבלים אותי, מתייחסים אלי בכבוד מזמינים אותי לארוחות משפחתיות הכל אבל בגלל פער העדות אני לא מצליח להתחבר אליהם ולהיות שלם עם זה, באמת שאני מנסה והכל, אבל פשוט בלב כל הזמן אני אומר לעצמי וואלה אין אין לא שלם עם זה, וגם כמעט ולא הצלחתי לנהל שיחה עם בני משפחתה שהם בגיל שלי פחות או יותר.
2. אני מוצא את עצמי פחות ופחות נמשך אליה מיום ליום, לא מצליח להגיד למה, אבל אני לא שולט בזה.
3. רמת אינטילגנציה נמוכה, הבחורה לא הכי חכמה בעולם, אני גם לא מחפש אחת כזאת, אבל היא לא חכמה ברמה של טיפשה וזה קצת מפריע לי, אני גם לא הכדור הכי חד, אבל אני בחור אינטיליגנט עם ראש על הכתפיים ושאיפות ואצלה...אצלה זה פחות.
חייב להגיד שהמהצד שלה הכל נראה כיף ומושלם והיא מאושרת.
גם אני מאושר, אבל לא שלם, חייב לציין שחודש לפני שהכרתי אותה נפרדתי מבחורה מושלמת, חכמה, טובה והכל אך לא נמשכתי אליה, מה ששונה אצל הנוכחית שבבחורה הקודמת לא הייתה לי משיכה מהתחלה וזאת כבר הייתה טעות, כאן היה, ונעלם.
חייב את עזרתכם ואת ייעוצכם.

שילה1

New member
"פער עדות"?איש-אתה מאוד מחזיק מעצמך,

חושב שאתה מושלם ומרשה לעצמך לבקר את כל העולם,בצורה לא נעימה.
לטעמיפמשיכה או שלא,טפשות או שלא-הבעיה היא שלך.
ויפה שתטפל בדימוי העצמי שלך,שאיני בטוחה שבטאת אותו כראוי.
וביחס לבחורה-הנח לה.היא שווה מישהו טוב יותר.

מריוס זכריה

Member
מנהל
אני לא הייתי מחמיר כמו שילה

לגבי פער עדות: אני מניח שאתה מתכוון לכל מיני הבדלים ברקע התרבותי, כי מגיעים מעדות שונות. בנושא הזה כל מה שאני יכול לומר זה: אתה חי בישראל. תתרגל. יש פה וטוניסאים ופולנים ובוכרים ומצרים ורומנים וכולי וכולי. נראה לי שכל ישראלי יכול לשעה-שעתיים בשבוע להתנהג בנימוס, גם אם מדברים במבטא שונה ממה שהוא רגיל לו והאוכל אחר (תאכל סלט ולחם).
&nbsp
עד כאן המשפחה. זה החלק הפשוט.
&nbsp
לגבי הקשר עצמו, אז זה דווקא ממש לא פשוט.
&nbsp
לגבי זה שאתה מרגיש שהיא לא מספיק אינטליגנטית או שאפתנית בשבילך - על זה אני לא רואה סיבה לגנות אותך. אם זה מפריע, אז זה מפריע. נקודה. בכלל לא מעניין אותי כמה אייקיו יש לך וכמה יש לה. זה ממש לא עניין אובייקטיבי. מרגיש לא מרוצה - אז לא מרוצה. זכותך.
&nbsp
לגבי המשיכה המינית שנעלמת - לזה יכולות להיות אין סוף סיבות, ואין דרך לנחש. זה יכול להיות קשור בה (או שהפסקת להעריך אותה, או התנהגות כלשהי מצידה, או אולי הזנחה) - וזה יכול להיות קשור בך (קושי במחויבות, פנטזיות לא מציאותיות, קשיי תקשורת, דיכאון - לא יודע - כל דבר יכול להיות).
&nbsp
אם אני צריך להמר - יותר סביר שהבעייה אצלך ולא אצלה. היא מה שהיא. והיא מרוצה. אז הבעייה אצלך.
&nbsp
ולגבי הבחורה המושלמת שנפרדת ממנה - איך היא מושלמת אם אתה לא נמשך אליה? זאת אומרת, שהייתה לך מושלמת בחלק מהדברים וטוטאל לוס בדברים אחרים. אז לא הייתי ממליץ להתשמש בביטוי "מושלמת". בכלל, מושלמים ומושלמות יש רק בערוץ הטלנובלות.
&nbsp
אז מה יוצא לנו מכל זה?
&nbsp
יוצא שהשאלה מורכבת ולא יכולה להיענות בפורום. תשובה רצינית דורשת אנליזה שלך, והיכרות יחסית מעמיקה עם קורת חייך, מערוכת יחסים בעבר, וכולי. כלומר דרושות אי אלו שיחות עומק כדי להבין, וגם אז לא מובטח שזה יהיה פשוט.
&nbsp
סורי.

מריוס זכריה

Member
מנהל
ואם אתה בכל זאת רוצה תשובה קצרה ופשוטה:

לצערי נראה לי שהקשר בדרך להתפוגג, כי בלי משיכה ובלי הערכה אליה - טוב לא יהיה לאף אחד מכם.

כל החלק הקודם של תשובתי, בפוסט שלמעלה, רלוונטי בעיקר לקשרים הבאים שלך.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לא רואה שום סיבה לכתוב את זה עליו

זה אגרסיבי ולא נשמע לי מבוסס.
אולי הוא לא מוצא חן בעיניך, אבל זה עוד לא הופך אותו לטרול.

שלום

ברור שלחברות זוגית צריך משיכה בסיסית, אבל משיכה פחות חשובה מאהבה. את משפחתה תוכל להשאיר כרקע ולהיות רק מנומס אליה. אם נוצר ביניכם לך קשר עם המשפחה, תוכל להשקיע בו או להשאיר אותו כמו שהוא, אבל יותר חשוב שתטפח בעיקר את הקשר אתה. נסה לדבר עם משפחתה כשצריך על דברים שלא קשורים לעדה, כמו תחביבים, דברים רגשיים לא אישים מדי, רעיונות מחשבתיים וכאלה. אם תגיע למצב שאינך נמשך אליה בכלל, תיאלץ להיפרד ממנה כידידים, עד שתחזור להימשך. חוסר חוכמה בעיה, אבל יחד עם זה אם הבחורה טובה ועוזרת זו המעלה הכי חשובה. בדוק אם אתה אוהב אותה כאדם באופן רגשי ולא באופן שכלי, ואם אתה אוהב אותה הישאר אתה. תוכל לשתף אותה בידיעותיך השונות על החיים, לא באופן שייראה כאילו ניסית לחנך אותה אלא רק כאילו ניסית לעניין אותה, והיא תשתף אותך במחשבותיה ובידיעותיה. דברו בעיקר על דברים חשובים רגשית, ומדי פעם תוכלו לדבר גם על דברים שכליים מעניינים.

למעלה