זוגיות במשבר

ARY09

New member
זוגיות במשבר

שלום לך ברצוני לתאר את המצב הזוגי שלנו בתקווה שתוכלי לעזור לי כי אני כבר מיואש לפני שנה נקלענו למשבר עמוק בחיי הנישואין , אני לאחר פרישה מצה"ל לא הצלחתי להתאקלם בשוק התעסוקה דבר שהוביל למשבר ולחצים , לאחר הנישואים אשתי הפסיקה לעבוד , נולדו לנו שני ילדים והיא מסרבת לעבוד בכל תוקף ,המצב הלך והחמיר הגענו למצב שצעקתי בבית ונהגתי באלימות מילולית ... כן היום אני יכול להודות בכך לאחר שהבנתי זאת . מתוך המצב הזה הדברים נגררו עד למשטרה הרחקה מהבית ותביעה למזונות של אשתי ... בשלב מסוים היא ביטלה את תביעה למזונות אך השאירה את העיקולים , הלכנו לטיפול זוגי הינו פעמיים אך נאמר לנו כי אנחנו לא מדברים ואין תיקשורת ביננו ולכן לא ניתן לעזור לנו ,, אני מיואש אחרי שהבנתי שאני הולך לאבד את משפחתי , יש לנו שני ילדים קטנים ילדה בת 5 וילד בן שנתיים. הבעיה שכל מה שאני עושה היום כדי לרצות ולפייס את אשתי לא עוזר והיא רוצה רק להתגרש היא לא רוצה להמשיך לחיות איתי לאחר שהיא טוענת שחיה איתי 6 שנים בהשפלה אבל גם היא לא התנהגה איתי בסדר גם היא קיללה והשפילה אותי אבל רק אני אשם ...?. מה עושים כלום כבר לא עוזר כולם אומרים לי להשלים עם העובדה ולתת לה ללכת אבל אני לא יכול אני עוד אוהב אותה ולא יכול לחיות ללא מסגרת משפחתית וללא ילדיי בבקשה תעזרו לי אני כבר מיואש ולא רוצה להגיע למצב בלתי הפיך

נראה לי שלפייס את אשתך, זאת לא הדרך

אני מבינה שאתה מעוניין לשמור על מסגרת משפחתית ככל האפשר כי אתה כן רוצה את הזוגיות עם אשתך ורוצה להיות קרוב לילדיך. מהמקום בו אתה נמצא אתה קצת "שרוף" ללא שיפוטיות ואין זה באמת משנה מי "אשם" אתה צריך להתבונן על יחידת המשפחה מכיוון אחר. המציאות היא שאשתך אינה רוצה בזוגיות איתך יותר והדרך הכי אלגנטית היא לאמר לה, אני כן רוצה אותך, אני מוכן לעשות הכל כדי שנחיה ביחד אבל מכבד את בקשתך ועוזב. ללא דרמות וללא ביקורת עליה. תגדירו יחד או בגישור או בטיפול (לצרכי פרידה) מה אתם רוצים, איך יהיו המפגשים עם הילדים וכו... ממקום של כבוד לבקשה שלה ויישום ההסכם בינכם, יש לך בסיס טוב יותר לזוגיות איתה או אפילו רק הורות משותפת בריאה לכם ולילדיכם. מהמקום שאתם נמצאים בו שכל אחד מבוצר בדעתו ורוצה דברים אחרים, אתם מסתובבים בלופ לשום מקום. בנוסף, אני ממליצה לך ללכת ליעוץ. לבדוק איך אתה יכול לנהל את חייך באופן שישמח אותך, מדוע אתה מגיב בתוקפנות ואלימות כאשר אתה כועס או לא שבע רצון ויש ודאי דברים נוספים לבדוק בחייך. תנסה לקבל את המצב כמו שהוא עם כמה שפחות ביקורת עצמית ואשמות. לכולנו נקודות חולשה ומקומות עיוורון שם אנו- לא ממש מצליחים. מקווה שזה נותן לך נקודת מבט נוספת ומאפשר לך לעשות אחרת.

למעלה