זוגיות בסוף שנות ה- 30

iritt2008

New member
זוגיות בסוף שנות ה- 30

מאז שאני זוכרת את עצמי דמיינתי שאתחתן בגיל צעיר עם בן זוג אוהב ואגדל יחד איתו 3-4 ילדים. החלומות האלה לא התממשו. בגיל 36 אחרי שנים רבות ללא זוגיות ואחרי לבטים של מס' שנים התחלתי בניסיונות להרות מתרומת זרע. לאחר כשנה של ניסיונות שלא צלחו היכרתי בחור שאני יוצאת איתו מזה מספר חודשים. אנו בגילאי 37-38, שנינו רווקים ללא ילדים. אני מרגישה בשלב זה של חיי שמספיקה לי תקופת היכרות קצרה יחסית כדי להחליט שזה "זה", ובעצם גם לא יכולה "להרשות" לעצמי למשוך קשר לאורך זמן ממושך. הוא, לעומת זאת, אמר לי שהוא זקוק לפרק זמן ארוך (אין לי מושג כמה ארוך) ושלוקח לו הרבה זמן לפתח רגשות, שמאוד טוב לו איתי, אבל הוא לא יכול לקרוא לזה אהבה בשלב זה. מבחינתו הוא לא רוצה בשלב זה להתקדם בקשר, מה שאומר שכרגע אני במצב של "stand by" מבחינת הניסיונות להרות. אני לא רוצה לוותר על הזוגיות הזאת, מאוד טוב לי איתו. אך בשום אופן איני מוכנה לוותר על החלום להיות אם, ואני רוצה להספיק ללדת ולגדל יותר מילד אחד. איך יוצאים מהמבוי הסתום הזה?

אני מבינה לליבך ואת ההתלבטות.

אני מציעה לך להחליט כמה זמן את מוכנה לחכות עד שיהיה מוכן להתחייבות שכוללת נסיון להכנס להריון (או גם נישואין אם זהו דבר שחשוב לך) תעשי את ההחלטה עם עצמךבלי לשתף אותו ובתקופת הזמן הזאת תרפי ככל שאת יכולה מהנושא. תחשבי כמה זמן נראה לך סביר (לי נראה משהו בין 3-6 חדשים) ובתקופה הזאת את נהנית מהזוגיות, לא מדברת על "העתיד" על איך הוא מרגיש בזוגיות על ילדים וכו.. אם אחרי פרק הזמן עליו החלטת הוא נשאר באותו המקום אז תאלצי להפרד ממנו ולהמשיך לנסות להרות מתורם. מקווה שיצליח לך!

iritt2008

New member
האמת שזה פחות או יותר מה שחשבתי

חשבתי על כ- 3 חודשים של לגשש ולראות "לאן הרוח נושבת" ו- 3 חודשים נוספים כדי להחליט לכאן או לכאן. בינתיים חלפו להם 3 החודשים הראשונים שלאחריהם באמת דיברתי איתו על הנושא. ואז הוא אמר את אותם הדברים שכתבתי בהודעתי. אני עכשיו רוצה לתת 3 חודשים נוספים ואני מנסה להרפות מהנושא. מאז ההחלטה להרפות אני אכן לא מדברת איתו על הנושא, לא מלחיצה, משתדלת לא לרמוז. אבל מבפנים אני ממש לא מצליחה להרפות. כל הזמן חושבת על הנושא הזה. במקום להינות באמת מהזוגיות, אני עסוקה במחשבות על העתיד.

את עניין ההרפיה כדאי לך לאמץ לחייך ולעשות

מאמץ עבורו. כאשר תנסי להרות שוב בכל דרך שזו תהיה תצטרכי ללמוד לחיות ולהיות בהווה שזוהי ההרפיה. להרפות מהפחד והדאגה למה שיהיה. כאשר תצליחי בכך הדברים יהיו ברורים ובהירים יותר וגם תהרי בקלות. אני ממליצה לך בחום ללכת למספר מפגשי יעוץ/טיפול כדי לעבוד על הנושא הזה.

למעלה