זוגיות בתקופה הזו של חיינו... דילמה

זוגיות בתקופה הזו של חיינו... דילמה

היי, שלום לכולם! אני סטודנט בן 23, יודע שהדברים שאכתוב כאן אולי מתאימים יותר לפורומים של ייעוץ פסיכולוגי אבל בכל זאת חשבתי לכתוב פה ולהאמין שבזכות מה שמשותף לנו... הגיל, וכל מה שקשור... אלמד הרבה מנסיונותיכם. בשנים בהן הייתי תלמיד בבית הספר, גם בצבא, לא הייתה לי אף מערכת זוגית, שלא לדבר על אהבה ממומשת. הייתי מאוד מדוכא בשנים האלה וסבלתי מהערכה עצמית נמוכה, אבל השייכות למערכת, אולי גם הסביבה החברתית, עזרו לי "לתפקד נורמלי". אחרי הצבא כבר היה קשה יותר לעשות את זה. אני מתכוון שהמוטיבציה ללמוד ולעבוד, או לעשות "משהו" בכלל, היא כבר לא נמצאת בהישג יד. מחשבות על זוגיות, אפשר להגיד כמיהה לזוגיות, נמצאות בראש בעדיפות ראשונה. מצד אחד, הרבה הפסדים יתרחשו אם אחליט לשים את עניין הזוגיות בעדיפות ראשונה גם מבחינת ביצוע ולא רק ברצון ובמחשבה... אני מתכוון שלהתחיל לחפש אחר זוגיות כשאני חסר נסיון עכשיו, כשמה שאני הכי צריך זה יציבות בשביל הלימודים, תגזול ממני יותר מדי, בין היתר זה גם לא כדאי כלכלית. מצד שני, הצרכים מאוד חזקים, ואולי עוד יותר משום שלא הייתי בזוגיות אף פעם. קיימת תחושת בטן שאם אני לא אחפש ואמצא זוגיות עכשיו, בגיל הזה, אני הולך להתחרט מאוד בהמשך החיים. יש עוד כמה שיקולים ברקע, אני אוכל לפרט על זה בהמשך. מה שאני שואל בינתיים זה בעצם לבקש מנסיונכם, כי אני בטוח שרבים מכם חווים דילמות דומות... ובגדול, מה מקומה של הזוגיות בעיניכם? האם זה צורך שאפשר להתעלם ממנו ושכל אדם יכול לעבוד על זה עם עצמו, כי "הרגשת חוסר המוטיבציה לכל דבר אחר היא רק תירוץ לעצלנות", ו"האדם בסופו של דבר נשאר לבדו וזוגיות לא באמת תפתור את הרגשת החסר"? או שזהו צורך אמיתי הזועק מן הגוף ומן הנפש, ומצרכים כאלה עדיף שלא להתעלם? (המשפטים האחרונים הם תגובות שקראתי בפורומים אחרים, לא למקרה שלי ספציפית אותו אני כותב כאן לראשונה) מצטער אם לא הייתי לגמרי ברור, מן הסתם ככה זה כשדברים יוצאים בפרץ... תודה!

lee05

New member
מניסיוני

כרגע אני בזוגיות כבר שנה ביחד עם עבודה משרה מלאה + לימודים בפתוחה ומשלחה מאוד מורכבת ועדיין אני שורדת אודה שבעבר שמתי את הזוגיות ראשונה בתקופה שהוא עבר תקופה קשה מאוד והזנחתי דברים אחרים בחיים אך לקחתי חזרה את המושכות לידיי והתרכזתי חזרה לדברים שחושבים לאץ לא אמר שזה קל אך זה אפשרי. אישית אני גם חושבת שזוגיות, כמוסן עם הבן אדם הנכון, יכולה לחזק אותך עוד יותר ולתת לך מוטיבציה לדברים אחרים בחייך. זה הכל עניין של איזון בין הדברים ולפעמים גם התפשרות. בכל מקרה בהצלחה

תודה רבה על התגובה,

את אומרת פה את הדברים שחשבתי ש"ככה זה" אך התקשיתי להרגיש בנכונותם. מרגש לקרוא. אני ממעמד של חסר זוגיות היום ובעבר עדיין לא מצליח להבין מעשית איך זה שהרגשות והצרכים לא מנותבים לחיפושים אחר זוגיות ולאי-אלו פנטזיות, אלא להשגה של דברים אחרים כמו עבודה, כסף, לימודים והגשמת אידיאלים. דרך התיארים של התגובה הזאת וגם של האחרות, עזרה לי מאוד, קצת להרגיש ולא רק להבין שכלית... תודה.

דעותיי:

תחילה, לא לתת לעצמך לוותר על עצמך-וזה אומר כן לצאת ללמוד משהו שמעניין, כן ללכת לאירועים חברתיים וכן להשתדל בתחומי חיים אחרים לנסות להגיע למיצוי עצמי ואושר. אמנם זה לא קל אבל אלו לכשעצמם יובילו אותך להיות יותר מאושר ויותר פנוי לאהבה, כי זה נורא מעגלי-שליליות לא מושכת, אלא מרחיקה. לכן ככל השחיוך יהיה יותר רחב כך גם הסיכוי לזוגיות. שנית, לא לוותר על הסיכוי לזוגיות. כן לקבוע דייטים , לצאת אליהם אופטימי, לספר על עצמך בקצררה ולא להרחיב דווקא על נושא של המחסור בזוגיות....אפשר לומר שאתה חסר ניסיון עם נשים אבל לא לפרט מדי כמה אתה כמהה לזוגיות שמעולם לא הייתה, פשוט שלא להיראות נואש. אלו דברים שמספרים כשהקשר נהיה יותר קרוב... דבר אחרון אני באמת ממליצה לבחון אפשרות של יעוץ, לאו דווקא פסיכולוגי, אלא אולי סדנת מודעות עצמית, או דברים בסגנון שיובילו אותך להבין מאיפה נובע החסם שבגללו אינך מצוי בקשר זוגי. בכל אופן הרבה הצלחה...תכתוב בפורום זה תמיד טוב :)

תודה, אז בעצם התהליך הזה הוא דו כיווני.

הזוגיות צומחת מתוך ומצמיחה את כל השאר. (מסכימים?) פעילות חברתית + עבודה + לימודים מגדילים את הסיכויים לזוגיות וצריכים לנבוע מהמוטיבציה לזוגיות. אני קורא את מה שאת כותבת, זה גורם לי לחשוב איפה הבעיה בעצם, ועונה לעצמי שכנראה במוטיבציה לזוגיות היא נמצאת. כתבתי קודם שיש עוד פרטים, מכשולים ברקע, אני אציין אותם עכשיו בקצרה ובנשימה אחת ומתנצל מראש אם זה כבד לקריאה. אני אדם חרדתי, גם מחרדה חברתית אני סובל ומקשיים בסיסיים בקיום שיחה. בנוסף, נטייתי המינית הפוכה (משמע אני כמה לזוגיות עם גבר) והמשפחה שלי שהיא אוהבת ותומכת היא גם שמרנית מאוד, כך שלאיש לא סיפרתי על כך, המון מתחים יווצרו אם אספר (ולמתחים האלה אני ממש ממש לא זקוק עכשיו). כל אלה גורמים לזוגיות לבוא יחד עם הפסדים מאוד גדולים או תוך קשיים שהם גדולים עליי בהרבה בתקופה הזאת. בזכות מה שכתבת אני מנסה לדמיין אם ואיך תבוא לידי ביטוי המוטיבציה לזוגיות בלי כל הבעיות שציינתי, זה בטוח יביא אותי למסקנות שהיה לי קשה להגיע אליהן לבדי, אז ממש תודה!

אז ככה....

קודם כל הכמיהה לזוגיות ואהבה היא טבע לא משנה מה הנטייה המינית שלך. כל עוד כשתתחיל זוגיות ,תספר לבן הזוג שאתה לא חשוף בנושא הנטייה המינית בפומבי ותבינו שניכם שבנתיים הזוגיות היא פרטית ביניכם-אני לא רואה סיבה שזה לא יקרה, וייתן לך עוצמות אדירות אולי להיחשף. הרי זה ברור מאיפה נובע, החברה אמנם התקדמה הרבה אבל היא עוד ממש לא מקבלת בחיבוק במאה אחוז. תשאל את עצמך בזמן שלך את השאלות הבאות: מה יש לי כרגע? האם אני מאושר במצב הנוכחי? מה יש לי להפסיד ומה ארוויח אם אשנה את המצב?מה הייתי רוצה שיקרה? איך אני גורם לכך לקרות? מה מונע ממני? איך מנטרלים את המכשול? אחרי שתבין את הדברים האלו, תוכל באמת לדעת איך אתה ממשיך... מקווה שזה יעזור לך קצת...:)

Warby Parker

New member
היי...

ואחלה פוסט - ברור לחלוטין
אני מניח שאצל כל אחד זה שונה: אני מכיר אנשים בגילאים שלנו ויותר מבוגרים שאין להם בעיה עם הלבד. הם גרים אצל ההורים ומשחקים משחקי מחשב כשהם לא לומדים או עובדים. זו קיצוניות לא טובה. מצד שני, גם לשים את הדבר הזה, אם כל חשיבותו, בראש סדר העדיפויות זה לא בריא. אני הגעתי לקשרים מהעמדה הזו והרסתי את כולם ככה. חבל. אז מה עושים? דרך האמצע. אתה נשמע כמו אדם נורא אינטליגנט (שזו בעיה אחרת
)... ו... רגע. האמת שקראתי שוב את החלק האחרון לגבי המוטיבציה. לא, אני לא חושב שזה תירוץ לעצלנות. נשמע שזה גורם לך סבל שאני ממש יכול להזדהות עימו. הלוואי שיכולתי לעזור... אוף...
http://www.youtube.com/watch?v=7z_oQ62foZk

נוח במצב ה"לבד",

גם אני עוד גר עם ההורים (וכן אוהב מאוד משחקי מחשב
) כך שחיי מאוד נוחים. אפשר להגיד שחרדה מפני העתיד, כשברור שמתישהו יפסיק להיות כל כך נוח אם לא אמשיך להתקדם במדרגות החיים, היא זו שהניעה אותי לבחור ללמוד, היא זו שמניעה אותי גם להתמיד בלימודים. כך שכן יש השפעה חיובית אחת לחרדה הנוראה הזאת... (בתגובה ל"אין לי שם יצירתי" הוספתי עוד כמה פרטים על הבעיות שמקשות עליי בעניין הזה, אתה מוזמן להסתכל ולהבין). אני מודה לך מאוד על הרצון לעזור! מבטיח לך שהיום אני כבר בוגר מספיק לפלס לעצמי את הדרך, גם בבוץ שכזה
ותודה על העצה בדבר סדר העדיפויות... נשמע שהזוגיות כן צריכה להיות במקום הראשון, אבל ה"מקום הראשון" הזה צריך לבוא לידי ביטוי בעת של צרה רצינית ולא ככה סתם ביומיום. בכל אופן זו כנראה גישה ליישום כאשר הזוגיות כבר קיימת, אז לפחות עם המכשול הבא אדע כבר להתמודד

אלמוג153

New member
מה זה אומר

מבחינתך לחפש זוגיות? נניח והחלטת שאתה רוצה זוגיות. לקחת תרמיל ויצאת לדרך? אתה עושה את שביל ישראל רק מדלג מפאב לפאב במישור החוף? בסופו של דבר אצל רוב האנשים זוגיות נמצאת בהעדפות. ולרוב, הדברים לא קורים בסדר העדיפויות שלנו...אי אפשר לתכנן מתי זוגיות תגיע...נניח שאתה לומד באוניברסיטה ושם אתה יכול לפגוש הרבה בנות זוג פוטנציאליות והתחלות קשרים..אם ויתרת עליהם, סביר להניח שאחרי הלימודים לא יהיו לך כ"כ הרבה הזדמנויות למצוא כאלה.. בסופו של דבר, אם לא תנצל הזדמנויות, לא בטוח שהן שוב יגיעו אליך מתי שדווקא בא לך. מעצם העובדה הפשוטה הזאת, פשוט תזרום ותפסיק לקבע את עצמך באיזה סדר עדיפויות או לוח זמנים שאתה לא יודע אפילו מה המשמעות שלך ואם הוא מועיל לך ולא מזיק לך יותר..

זה בדיוק אחד מהדברים המתסכלים...

החיפוש אחר זוגיות הוא קשה בצורה שמורידה מהכדאיות שלו. מציאה ללא חיפוש היא פשוט נדירה, ולא משתלם לחכות לה (כשלחכות = להעסיק את הראש במחשבות כמיהה). אני מבין למה אתה מתכוון ב"הזדמנויות"... היו הרבה כאלה עד ובזמן הצבא, לא היו בכלל אחרי... וההזדמנויות שהיו בהחלט לא נוצלו. תודה על התייחסותך אלמוג.

irreplacable

New member
יש כאן שתי נקודות שאתה מעלה.

קודם כל, אני לא מסכימה שזוגיות חייבת לבוא על חשבון דברים אחרים. זה מזכיר לי שדיברתי עם חברה רווקה (ודי מבוגרת מבחינת גיל יחסית) לא מזמן ושאלתי אותה מה קורה בחיי האהבה שלה והיא ענתה לי "אין לי זמן להתעסק בזה. אני עכשיו עסוקה בחיפוש עבודה. כשאני אמצא אני אחזור להתעסק בזה.. " . אני חושבת שאפשר (וצריך!) לשלב.. זה נראה לי סתם תירוץ עלוב..אין קשר בין הדברים. לגבי תחושת הזוגיות-בדידות, זה מאד אינדיוידואלי. יש אנשים שלא מסוגלים להיות מאושרים לבד. הם זקוקים לזוגיות. אני כזאת. זה לא שאני לא נהנית מהלבד שלי, ומהתחביבים והעיסוקים שלי אבל אני מכורה לזוגיות וזה ממש צורך אצלי.זה מאוד תלוי באופי.

למה עדיפות ראשונה

זוגיות מבחינתי צריכה לבוא כחלק מהחיים ולא כמרכז החיים. צריך לדעת לאזן בי הדברים. אגב יכולה לומר לך, שאני היתי החברה הראשונה של בן הזוג שלי, ובתור אשה זה גורם להרגשה מאוד מיוחדת!! סתם מספרת כדי לעודד

למעלה