זוגיות הורים בעייתית.

זוגיות הורים בעייתית.

שלום חגית, אני רוצה להתייעץ איתך בנוגע להורים שלי. הם בשנות השישים המאוחרות נשואים ארבעים שנה ורבים ללא הפסקה. אני גרה בקרבה אליהם אבל מגיעה כמה שפחות כי להיות ששניהם בבית זה נורא ואני לא אוהבת שהן רבים מול הילדים. אמא שלי מתלוננת בפני ובפני אחי על אבא אבל אני לא יודעת אם זה מקומי להתערב. מה דעתך? אשמח לדעה מקצועית.

זה אכן מצב מאד לא נוח כאשר בת מעורבת בזוגיות

של הוריה ואני מציעה לך להמנע. תתמחי באימך לטפל בעצמה , ללכת ליעוץ אצל מטפלת זוגית ואף לבד אם אביך אינו מעוניין. תאמרי לה שקשה לך המצב ושאת מעדיפה לא לעמוד בינה ובין אבא ושתשתף בני משפחה שאינם ילדיה או חברות בקושי שלה. הדבר הטוב ביותר לעשות בשבילה הוא לעודד אותה לטפל במצב ולא להמשיך את המצב הקיים.

תשובה

אני באמת מרגישה שזה לא התפקיד שלי לעזור לאמא בזוגיות עם אבא שלי, זה מוזר וגדול עלי אבל אני נקלעת לזה באין ברירה. אמא שלי קצת מיושנת בדעות שלה וללכת לטיפול אני בספק אם תרצה. יש עוד דרך שהיא יכולה לקבל עזרה?

אימך צריכה לרצות לעזור לעצמה קודם כל.

ואם היא לא תלך לטיפול מצבה ישאר כמו שהוא. תמשיכי לעודד אותה בכיוון ולנסות לפחות מפגש אחד. יתכן שאינה יודעת במה מדובר ובגלל זה היא חוששת ויתכן גם שהמצב "נוח" לה והיא רוצה לקטר ולהיות לא מרוצה. מלבד דירבון בהליכה לטיפול אל תשתפי פעולה איתה. אולי שתהיה בתחתית כן תהיה מוכנה ואולי לא...

תודה.

אני אנסה את מה שהצעת ומקווה שאת צודקת. אתמול אמא שלי שוב דברה איתי בטלפון על ההתנהגות של אבא ושנמאס לה. גם לי נמאס להיות מעורבת אז אני אנסה את מה שהצעת. תודה רבה לך.

למעלה