ברוכה הבאה
מורכב, מורכב הקטע הזה של האובדנים ברצף. זה כזה מייאש.
השאלה שלך גם מורכבת. אצלנו מה שעשיתי זה שהייתי בטיפול, ובעלי הצטרף מדי פעם, וזה סייע להוריד מתחים וסייע להבין טוב יותר אחד את השני.
וכן- היו מתחים. הזוגיות שלנו מאוד יציבה וחזקה, כך שידעתי שלא נתפרק מזה, חלילה, אבל לא היה פשוט לעבור 7 אובדני הריון (6 ברצף) ולשמור על שפיות זוגית.
בהריון האחרון, שהסתיים בידיים מלאות (כיום בת שנה וחודשיים), היה לי מאוד מאוד מאוד קשה בהיבט הנפשי. כלומר, המשכתי לתפקד כרגיל לחלוטין בכל תחומי החיים (אימהות לשני הילדים, עבודה, בית...), אבל זה דרש המון כוחות, והחרדה היתה כבר פשוט בלתי אפשרית. בכיתי המון (כי כבר התאבלתי על ההריון...), לא ישנתי כמעט והיו לי מגרנות כרוניות, ופניתי גם לסיוע תרופתי נוגד חרדה ודיכאון, וטוב שכך.
האם את נמצאת בטיפול אישי? זוגי? משהו? אם לא- מומלץ מאוד לפנות, ובהקדם. אל תישארי לבד עם הקושי הזה.
אני מכירה מישהי (לא מהפורום), שנולד לה תינוק בריא לאחר 4-5 הפלות ברצף, אבל קרה לה משהו מאוד קשה לאחר מכן- הם התגרשו כאשר התינוק היה בן שנה...היא אמרה לי שלא טיפלה בעצמה ובזוגיות בכלל, ושזה גרם לה לשלם מחיר מאוד יקר בצורת הגירושים, בעקבות כך.
יכול להיות שהיו נפרדים גם לולא ההפלות החוזרות, אבל היא כן קשרה את הגירושים באובדני ההריון ובמה שזה גרם לזוגיות.
בקיצור- תפני לטיפול- בעצמך ובזוגיות. אגב, גם אם בן הזוג לא מעוניין ללכת, תלכי את בכל זאת, משום שזה יעזור לך ויתן לך כלים להתמודד עם הבעל.
אם את רוצה המלצות- תכתבי פה את איזור מגורייך, ואני מקווה שבנות יוכלו להמליץ לך.
שירה דוד - מרפאה בעיסוק -
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים בעלי קשיים התפתחותיים ולקויות למידה.
מדריכה קלינית של מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות.
מנהלת פורום אובדן הריון.
09-7749028