זוגיות ולימודים...

אדם 08

New member
זוגיות ולימודים...

שלום, אני סטדנט שנה שניה למדעי המחשב באוניברסיטה. אני אחד שכל חייב שואף למצויינות ופעמים רבות אני מרגיש שזה אפילו עולה לי בבריאות. אני מרגיש שכל האנשים סביבי מאוד תחרותיים. כל היום מדברים על ממוצע ציונים ועל כמה שהם חיבים לשפר עוד ועוד. אני מגיש שהחומר הלימודי נעשה קשה יותר ויותר. עד כדי כך אני לחוץ מהלימודים שאני מדי בוקר מתעורר עם דפיקות לב. מנסיוני במסטרים הקודמים, הסמסטר בד"כ מתקדם בעצלתיים ולקראת אצמע-סוף דוחסים הרבה יותר חומר מבהתחלה. אני מרגיש שאם אני לא נותן "גז" במשך כל הסמסטר אני פשוט אגיע לא מוכן למבחן הסופי. אני רמגיש שבגלל זה אני סגור, מאבד קשר עם אנשים. מאבד עניין בהרבה דברים. מוותר על לצאת עם בנות, רואה פחות את המשפחה. הכל בגלל הלחץ החברתי של אנשים סביבי שגם בחופש מעידפים לא לצאת מהבית ולהשאר ללמוד עוד ועוד. מה גם שאני יודע בעצמי שהכל שטות. אבל אל מצליח להשתחרר מעשית. להרפות קצת. וללמוד פחות. הדבר היחיד שמרגיע אותי לקראת מבחן הוא שאני למדתי כמה שיכלתי בצורה מקסמלית כל השנה ולא הייתה לי דרך אחרת. זה מנחם אותי במבחנים שאני לא מוציא בהם אמה אחוז. אם אני אזרוק קצת במהלך הסמסטר אני ארגיש שוויתרתי ויכלתי ליותר. בכל זאת אני מרגיש שאולי מה שהכי חסר לי זה חברים אמיתייים ובת זוג. אבל אני תמיד מרגיש אין לי זמן לדברים כאלה. והחברים שלי הם שם רק כדי להזער בי לימודית ולפעמים בלי להחזיר אפילו זערה כשאני מבקש. מה עושים?

חרדה

הי, נראה שהתחרותיות והחתירה למצוינות עולה לך לא רק בבריאות, כפי שכתבת, אלא בזמן פנוי, בויתור על חברים, על מציאת בת זוג ובילוי עימה, בזמן עם המשפחה. אני מתרשמת שרמת החרדה שלך מאד גבוהה ומאד מגבילה אותך. נראה לי מאד חשוב שתסתייע באיש מקצוע. זה יכול להיות פסיכולוג קוגניטיבי שיעבוד איתך בדרכים שונות על הרגעה באמצעים שונים כמו דמיון מודרך, ביופידבק ועוד.. נראה לי שחשוב בהחלט לשוחח על הסיבות לחרדה. זה ברור שחתירה כל כך דרמטית להשגיות ומצוינות, מגיעה מאיפשהו ושיש לך תבניות חשיבה שעוצבו במהלך החיים שמפריעות לך להניח. במידה ורמת החרדה מאד מאד גבוהה ומפריעה לך לתפקד, לישון כמו שצריך ועוד.. אולי כדאי אף לשוחח עם פסיכיאטר ולהקל על עצמך באמצעות תרופה לתקופה קצרה, כך שתתאזן. הרי לוגית, כשאתה מזיז (אם אתה מצליח) את הקולות בך שאומרים לך שאתה חייב ללמוד כל הזמן אחרת תיכשל, אתה מבין שאם פעמיים בשבוע אתה עושה הפסקה ונפגש עם חבר לזמן קצר, השעתיים הללו לא יקבלו את גורל הסמסטר. יש תחומים שדורשים התמסרות ולמידה אינטנסיבית ומדעי המחשב הוא בהחלט תחום דורשני ולא פשוט כלל. חשוב להשקיע אך האיזון מסייע לנו בני האדם לשמור על תחושה טובה בסך הכל ואתה חי לא באיזון. בנוסף, אני מבינה שאתה מוקף אנשים שלוחצים אותך בלימודים. מה דעתך לחפש את קירבתם של אנשים נוספים בחוג שלך, שאולי קצת פחות לחוצים והשגיים? ושאלה אחרונה- האם גם בתיכון חשת באותה מידה של חרדה ואם כן, איך התמודדת עם כך? אשמח להמשיך ולסייע, אילת לבנון

אדם 08

New member
זה בדיוק העניין

שאני רואה מימין ומשמאל אנשים שעושים אותם ויתורים כמוני לא יוצאים בחגים, נשארים לעבוד ע"ח שעות שינה גם בתיכון הייתי כזה, אבל אל ברמה של להתעורר בבוקר עם דפיקות לב.

זוגיות, לימודים- צעדים קטנים

הי אדם 08, אנשים מתנהגים בכל מיני דרכים, חלקן דרכים עם מחירים מאד כבדים. אם אתה במצב שלא מתאים לך לשלם את אותם המחירים, כדאי שתבחר באיזשהו סוג של קבלת עזרה. ואגב, שינוי לא חייב להיות דרמטי. אפילו החלטה של חצי שעה של כיף עם חבר, יציאה לסרט פעם ב.. שיחה טובה עם מישהו מהמשפחה יכולה לעשות שינוי.אפשר לחשוב על צעדים הרבה יותר קטנים, למשל, אם אתה נוהג ללמוד איקס שעות ביום, להוריד את הזמן המינימלי שאתה יכול להרשות לעצמך ולעשות משהו למען עצמך שהוא לא לימודים? מה דעתך לחשוב על צעד קטן שאתה יכול לעשות כבר השבוע? צעד כזה שלא יטרוף את כל הקלפים של המבחנים שלך ויגרום לך להיכשל, אלא צעד קטן שיאפשר לך לנשום אויר? מה הדבר הכי גרוע שיכול לקרות, אם תאפשר לעצמך את הצעד הקטן? מה הדבר הטוב שיכול לצאת לך מהצעד הקטן? האם אתה מוכן להתחייב בפני עצמך לעמוד בהחלטה ולעשות את הצעד? אשמח להמשיך ולסייע, אילת לבנון

אדם 08

New member
זה העניין

שאני כן רואה טלויזיה (כשאין עבודות), אני לא מוותר לעצמי על פעמיים - שלוש בשבוע לרוץ בחוץ לא חשוב שאני פריק פשוט התואר כ"כ קשה לי וכל הזמן החברה מסביבי לוחצת עלי גם בקטע הלימודי וגם בקטע של כאילו אני לא בסדר רע לי עם הבדידות, אבל אני חושב שאם זו מתוך החלטה אז אולי הייאוש נעשה יותר נוח...

רצון ומוכנות לשינוי

אדם, נשמע שאתה בהחלט מתמודד עם תקופה מורכבת - גם תואר קשה וגם לחץ מהסביבה וציפיות להשגים גבוהים. כתבת דבר שניתן ללמוד ממנו הרבה- התרגלת למצב ושבעצם היום למרות שרע לך עם הבדידות אתה עדיין לא שלם עם שינוי ואפילו קטן. כשתחליט לעשות שינוי ולהפסיק לסבול, אני מזמינה אותך לפנות לקבל עזרה מקצועית כפי שכתבתי. בהצלחה!! אילת לבנון

למעלה