שלום רב, ברצוני לבדוק איתך מדוע אינני מצליחה להגיע לזוגיות קבועה וארוכה. אני מרגישה בשלה לנישואין, אבל משום מה בני זוג לא מתאימים מגיעים לחיי. אודה לך על הארותייך בנושא. בברכה, דורית (תאריך לידה:16.03.1975, בת תמר)
כשאת אומרת "לא מצליחה להגיע.." מה הכוונה? האם הם לא עומדים בציפיות שלך, האם אינם תואמים את המנטליות שלך, האם נקודות שונת בהתנהגותם מאירות נורות אדומות אצלך שגורמות ך להפסיק זוגיות, האם הפסקת התהליך יש לה מאפיינים קבועים... האם הניתוק המודע מגיע ממך או מצד ב? תבחני לרגע את הסוגיות האלו ואז אולי נצליח לכוון יותר יום טוב
הניתוק המודע מגיע ברובו ממני, כי יש מקרים שאני אכן רואה נורות אדומות, אין התאמה מנטלית או משיכה. אני מנסה לשכנע את עצמי להיות בקשר, כי הגיל מתקדם ואני די לחוצה. אני פשוט רוצה לדעת מדוע עדיין לא מגיע האדם שנכון ומתאים לי? למה זה תמיד קשה לי? מתי אתה רואה סיכוי לקשר יציב ובריא? תודה ד.
לעולם לא נדע מיהו האדם הנכון לנו, יתכן וזה יהיה כליל השלמות ויותר מאוחר נגלה שהאביר לא אביר והסוס רק צבוע לבן. האדם המתאים הוא זה שאנחנו בוחרים להתאים אותו אלינו. כן אני יודע שגבה מורמת אבל גם על המתאים ביותר תמיד נוכל למצוא איזה דפקט קטן שידליק נורה. לגבייך.. סביר שאת בכורה במשפחה וכנראה גם בת יחידה או באה ממשפחה שהצד הגברי חזק בו יותר. (אולי אחים יותר מאחיות). כילד בכור יש בך את חוש הצדק המפותח והצורך לאזן דברים, דבר המקשה עליך לקבל חוסר שלמות. מצד ההסטוריה של הסביבה "הגברית"-כאן אני חש שיש לך תמונות בראש שחווית ולא היית רוצה להיות במקום הזה, אולי אפילו "צריבה" של משפט כמו "אני יודעת מה גברים מחפשים". יתכן ואמירות או התנהגויות של בני זוג שהתחברו במידה זו או אחרת לפרדיגמה הזאת הן המקומות שאת מאבדת ענין. צד שלישי שאני מזהה הוא שאת לא נותנת לעצמך להכנס כל כולך ליחסים ובעצם שומרת איזה פתח מילוט לתקווה שיבוא מישהו טוב יותר, בעצם אני חש שאת לא ממש נותנת צ'אנס לבן הזוג. אני מזהה איזשהו אירוע שהחל בגיל 13, 14 לערך, משהו רגשי ש"נצרב" אצלך ואת גוררת אותו איתך מאז ועד היום. ישנו גם משהו בגיל 17. הצעד לזוגיות עבורך כפי שאני רואה זאת היא לצאת מהגלגל החוזר הזה , ראשית לשחרר את מועקות העבר ומתוך החופש הזה ליצור את הזוגיות ולא לחכות לבן הזוג הגואל. הדברים הנאמרים מעלה הם מתוך ראיה סובייקטיבית שלי ואין הם מצביעים על התאמה למציאות, כל ההמלצות אינן מחייבות אלא מוצגות כתחושה אישית. יום טוב