זוגיות כפולה ../images/Emo23.gif ../images/Emo35.gif ../images/Emo23.gif
זוגיות כפולה ? היי לכולם בהמשך לסיפור שלי http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=507&msgid=10638023 זזו כמה דברים, בעיקר בהבנה פנימית והערכה לקראת מה אשתי ואני הולכים. בזמן האחרון הקדשתי את עצמי לתמיכה באשתי ובנייה מחודשת של הזוגיות ביננו. באופן מפתיע ומעורר תקווה, החודשים האחרונים (מאז שיצאתי מהארון בפניה) היו נהדרים מבחינת הזוגיות וההבנה ההדדית בייננו. אבל אין טוב ללא רע ...
הרעיון שטפחתי היה של זוגיות כפולה. במקביל לזוגיות עם האישה (ושמירת מסגרת המשפחה כלומר דירה ילדים והכל) לפתח מערכת זוגית עם גבר (אהבה, מין וקשר עמוק). האמנתי שאני מסוגל לכך וכי עם הרבה כוונות טובות מצד אשתי הסידור הזה יכול להחזיק מעמד. נפגשנו עם שני זוגות שחיים במצב דומה. הזוג הראשון חי בזוגיות כפולה כבר הרבה שנים והסתגל למצב ככל שניתן. הזוג השני בסיפור דומה להפליא לסיפור שלנו (הבעל גילה את זהותו המינית באיחור רב, הקשר בין בני הזוג מעולה), וחיים עם המצב כבר כ 10 חודשים לאחר שהבעל יצא מהארון. הפגישות עודדו במידת מה (בבחינת צרת רבים נחמת טיפשים), אבל בעיקר גרמו לתהליך פנימי של הצפת הבעיות והתמודדות עם השאלות השונות. לא, זה לא יעבוד בשבילנו. אנחנו לא יכולים לחלק זוגיות עמוקה עם פרטנר נוסף. כל הרעיון הוא כנראה ניסיון שלי להימנע מהכרעה בכיוון שאבחר בו. כי את עצמי לא אוכל לחלק בין שתי מערכות זוגיות מלאות.
איך ממשיכים מכאן ? הכל היה הרבה יותר פשוט אם הקשר עם אשתי היה גרוע. אבל הוא קשר נהדר ועמוק ומתחשב. כלל לא בטוח שאוכל לבנות מערכת כזו עם גבר. ובטוח שאני רוצה לשמור על הזוגיות עם אשתי. גם בקשר לילדים התברר כי אין טעם לחשוף אותם לנטיותיי המינית. גם אם אתגרש, כנראה לא כדאי לנופף בדגל
מול עיניהם אלא לאחר שיסיימו את עיקר תהליך ההתבגרות המינית שלהם (זה נושא שעוד לא מיצינו, אבל כרגע זה הפידבק שקבלנו ונראה הגיוני. נשוב לבדוק את הנושא בעתיד). אז אין תשובה בקשר לעתיד, מה שיש אילו בעיקר שאלות. הגדרנו פרק זמן ארוך יחסית (בין חצי שנה לשנה) בו אמשיך לחפש מה בדיוק טוב בשבילי (עוד לא ניסיתי הכל
). הגישה תהייה מהקל אל הכבד, כלומר להשתדל לא לשקוע לתוך קשר עמוק והדוק עם גבר, אלא לנסות משהוא קליל יותר מהצד הגברי. זו משימה לא קלה בשבילי. בסיום פרק הזמן הזה נכריע אם ניתן להמשיך לחיות יחד או לפרק את התא המשפחתי. אין אצלי תוכניות לטווח ארוך, לכל היותר אני מסתכל שבוע קדימה. כרגע אני נרגש לקראת המסיבה הערב, מקווה ליהנות ולשמוח. ההחלטה הכי חשובה שקבלתי (בתקופת האבטלה) היא ליהנות, לקחת את החיים בכיף.
להתראות הערב ! ירון