זוגיות - להסכים או לא, עם בן/בת הזוג

זוגיות - להסכים או לא, עם בן/בת הזוג

קטע מענין שקראתי באיזה מקום היום. מה דעתכם? אפשר לומר שניסיון לשנות את בן הזוג ולגרום לו לראות את הדברים כמונו הוא בעצם ניסיון לשפר אותו, אבל מצד שני, מעשי ועמוק יותר, התוצאה היא שמתוך הרצון הפרטי שלנו אנחנו שוללים מהאחר את הכבוד ואת הזכות להיות מי שהוא, כאשר בידינו נותרת רק הבחירה אם הוא מתאים לנו כמו שהוא או לא. על פי התפיסה הסובייקטיבית, כפי שהיא מנוסחת בפסיכולוגיה האדלריאנית, כל אחד מאיתנו מנווט את חייו על פי מפה משלו, מנווט את עצמו במסלול פרטי בהתאם לתנאי שטח אישיים שידועים רק לו. ולמרות זאת, כולנו בטוחים שכולם צועדים על פי אותה מפה, חיים באותו סרט כמונו בדיוק וצריכים לבחור באותו מסלול כמונו. אם מישהו מגיב אחרת מאיתנו, מחליט אחרת או חושב אחרת, המסקנה האוטומטית שלנו היא שהוא טועה. ומאחר שאנחנו אוהבים את הקרובים לנו, קשה לנו לראות אותם טועים ואנחנו רוצים להסביר להם, ללמד אותם, להראות להם את הדרך הנכונה. אלא שפעמים רבות אנחנו מופתעים לגלות שמי שניסינו ללמד כלל לא רוצה ללמוד וגם הוא משוכנע בצדקת דרכו. או אז מתעוררים רגשות האכזבה, הכעס והעלבון, ומכאן קצרה הדרך למסקנה המוטעית ש"אם הוא לא מסכים להתיישר לפי הקו שלי, זה לא כי הוא לא יכול, אלא כי הוא לא רוצה או לא אוהב אותי מספיק‭."‬

לולי11111

New member
להסכים או לא

אי אפשר לשנות מישהו ולא צריך לשנות!!!! הבעיה בזוגיות מתחילה בכך שאומרים לעצמם אני אשנה אותו/ה והכל יהיה בסדר ובכן...זה נדיר אפשר לנסות הנסיון יכול להצליח לזמן מה...לא יותר גם הסכמה למשהו שאינו עומד באמונה/סטנדרטים/רצונות של בן הזוג עלול להפוך אותו לאומלל בסופו של דבר כל הדברים הללו הם הדרך המהירה לפירוק הזוגיות או להפיכתו לזוגיות גרועה ההשלמה שאנחנו שונים - תעזור ומי שאינו יכול לחיות עם השוני (אם השוני הינו קיצוני) שימהר לברוח במקום לבזבז זמן על לנסות לשנות.

נטע לי 38

New member
מזכיר לי את המשפט

שהX שלי אמר אצל היועצת זוגית "כבר 10 שנים אני מנסה לשנות אותה ולא מצליח" סיפרתי את זה לחברה שלי גם היא גרושה ומסתבר שזוגה לשכבר אמר שם "אני מנסה לשפר אותה אבל אין מגמת שיפור" אני חושבת שבזוגיות שניה אתה יודע שזה האדם בו בחרת ,עם הטוב ועם הרע והמאזן נעשה לפני הביחד,והבחירה היא יותר נכונה.

אם אני אשנה מישהו שהתאהבתי בו, אז...

הוא כבר לא יהיה האיש שהתאהבתי בו. הוא יהיה מישהו אחר. אני לא יודעת אם אני אאהב את המישהו האחר. אז מה הטעם לעשות משהו שאני לא יודעת מה יצא מזה וכן יודעת שיצא מזה מישהו שלא הוא זה שרציתי מלכתחילה. אז אין שינויים. ככה כמו שהוא - חי טוף

אנאהיא

New member
זה נכון

מישהי מבוגרת ממני אמרה לי שככל שהגברים מתבגרים (מזדקנים
) אזי הם "מתחרפנים" יותר והולך להיות מעצבן איתם. לא יודעת אם זה מעיד על הכלל, או סתם...
נחיה ונראה.

akord

New member
מעניין

מעניין מאוד כי ליאמרו את זה על המבוגרות

akord

New member
מנסה לשנות

התחברתי מאוד למסקנה שלך" אני חושבת שבזוגיות שניה אתה יודע שזה האדם בו בחרת ,עם הטוב ועם הרע והמאזן נעשה לפני הביחד,והבחירה היא יותר נכונה .יחד עם זאת אני מאמין גדול בתקשורת ובלתת כיוונים לדברם שאני הייתי רוצה ממך"עד היום יש לי בעיה עם זוגות הגרביים"אז מה עושים??? זורקים בגלל של משתנה לדרישותי??? או....אני מכבס את הגרביים ,כך שאני חיי עם זה בשלום.אגב רוב/הרבה מ
האי הסכמה/קבלה של האחר הן בעיות שוליות. תקנו אותי אם אני טועה

akord

New member
נטע לי

התחברתי מאוד למסקנה שלך" אני חושבת שבזוגיות שניה אתה יודע שזה האדם בו בחרת ,עם הטוב ועם הרע והמאזן נעשה לפני הביחד,והבחירה היא יותר נכונה .יחד עם זאת אני מאמין גדול בתקשורת ובלתת כיוונים לדברם שאני הייתי רוצה ממך"עד היום יש לי בעיה עם זוגות הגרביים"אז מה עושים??? זורקים בגלל של משתנה לדרישותי??? או....אני מכבס את הגרביים ,כך שאני חיי עם זה בשלום.אגב רוב/הרבה מ האי הסכמה/קבלה של האחר הן בעיות שוליות. תקנו אותי אם אני טועה

לא להסכים, ולא לנסות לשנות.

מוכרים הסיפורים על גבר/אשה שמנסים לשנות גם את ההופעה החיצונית של בן/בת הזוג, לא תמיד לטעמו של האחר. ודעות? זכותו של אדם לדעה משל עצמו. וכאן הבעיה - האדם הוא אדם הוא אדם - וכמו שנאמר למעלה, מאמין שהוא תמיד הצודק והשני טועה. ולך תשנה אופיו של אדם.

פפו

New member
החיים ביחד משנים מעט את בני הזוג כך

שבשלב מסויים הם דיי תואמים. ישנם דברים הטבועים עמוק באופיו של האדם ולא ישתנו לעולם ואתן לכם דוגמא אישית. זוגתי לא מאמינה בשעון,משמע איחור לפגישות הוא עניין של מה בכך אצלה. אני לעומתה מקפיד על הגעה בזמן ולעיתים אף קודם. וכך חוזר לו סינריו בן 32 שנים בו היא מאחרת,אני מתעצבן ויוצא מגידרי והיא מסיימת את ההתלקחות בפיוס שמסוגל להשכין שלום גם במזרח התיכון. מאידך כאשר זה קורה עם אחד הילדים........שם היא שומעת משפטים כמו "אני לא בעלך ולא חייב ליסבול זאת........". בעיקרון כל נסיון לשנות את בן הזוג שינו שלא חל מעצמו,נדון לכישלון וקונפליקט.

גבי 26

New member
אף פעם לא ניסיתי לחנך

אף אחד. כל אחד מגיע עם מה שהוא למד מהוריו או בעצמו. אם הייתי רוצה לחנך הייתי עוסקת בחינוך
גם את הילדים שלי גידלתי בדמוקרטיה ליברלית........אני מאמינה במחשבה עצמאית!

למעלה