זוגיות.

noname20000000

New member
זוגיות.

יש מישהו כאן שנמצא כרגע בקשר זוגי?
איך הדיכאון משפיע על הקשר שלכם?

אני תוהה כל הזמן האם זה פייר כלפי חבר שלי שיש לו חברה כמוני. בחורה עם מטען נפשי כל כך כבד ומעיק.

יש מישהו שמזדהה איתי ויכול לזרוק לי כמה מילים?
אני מרגישה כל כך בודדה היום.

לי אין בן זוג גם מהסיבה הזו שאני לא רוצה להעיק על בן הזוג אבל מצד שני אני חושבת שיש לי המון לתת בעקבות שנים של המתנה לבן זוג וגם בגלל שלדעתי אני רגישה יותר מאנשים אחרים שאולי הקושי במערכת יחסים כזו שווה את מה שיש לנו להציע.

Lady Stark

New member
היי

מבינה אותך. אני כרגע לא בזוגיות אבל הייתי בזוגיות לא טובה בזמן אפיזודה, והיא היתה עם מישהו שלא התאים לי. מה שמאוד הקשה על הדיכאון ועל הזוגיות, וגם כרגע גורם לי לחשוש יותר מזוגיות בעתיד.
אבל...
עם כל החששות שיש לך, תזכרי דבר חשוב: אדם הוא הרבה יותר מסך הבעיות שלו. כמו שיש לך צרכים מיוחדים, יש לך גם המון לתת.
הרבה פעמים זוגיות עם אדם דיכאוני יכולה להתאזן על מה שהוא יכול לתת לקשר - יכולת לראות את הזולת, חמלה, אינטליגנציה גבוהה, יצירתיות. ועוד הרבה תכונות טובות שיש לנו להציע.
ממליצה לך להיות כנה עם בן הזוג לגבי החששות שלך. אם הוא האדם שמתאים לך הוא יוכל לעזור לך להבין כמה כן יש לך לתת לו.

אני מסכימה עם סטארק מעליי..

לכל אחד יש מטען שהוא מביא איתו לקשר - אם זה דיכאון או בעיות מקשרים קודמים או משהו אחר.
ברוב מערכות היחסים הקודמות שלי הרגשתי שאני מהווה מעמסה על בן הזוג, אבל למעשה, ההתעסקות שלי ב"האם הדיכאון שלי הוא בעיה בקשר" גרמה לנו יותר בעיות מאשר הדיכאון עצמו. היה לי מין צורך לקבל כל הזמן את האישור ממנו שזה בסדר שאני איתו, אפילו שאני "דפוקה".
אני חושבת שחלק מזה נמצא בראש שלנו. אחרי כל קשר פשוט תהיתי "זה לא שהכרחתי אותו להישאר איתי, הוא תמיד היה יכול לקום וללכת". יצרתי מזה אישיו שלא היה בקשר בכלל.

כל מקרה לגופו, כמובן, אבל אני חושבת שבאמת כדאי לך לפתוח את הנושא עם בן הזוג, לקבל קצת חיזוקים.
בכל זאת, יש סיבה שהוא איתך

noname20000000

New member
היי, תודה לכן.

אתן צודקות מאוד, כל מילה שאמרתן - זהב.

חבר שלי הוא בחור מדהים.
הוא תומך בי כבר הרבה שנים, בטוב וברע, ואני אוהבת אותו עד אין קץ.

אחת הבעיות העיקריות שלי היא שאני מאוד מאוד לא מחבבת את עצמי. אני חושבת שכשהבעיה הזו תיפתר אני אהיה חברה הרבה יותר ראויה בשבילו. מקווה שזה יקרה בקרוב.

אני חושבת שזו בעיה נפוצה

אני כמובן מסתכנת פה בהכללה גסה, אבל אני חושבת שכל אחת הרגישה שהיא לא מחבבת את עצמה לפחות פעם אחת, בלי קשר לדיכאון.
לחבב את עצמך זה תהליך שבו את מקבלת גם את החולשות שלך בהבנה ואהבה. אחד הדברים שעוזרים בתהליך, זה לקבל את החיבה של הסביבה כלפיך (למשל, של החבר).

אנחנו תמיד נהיה פה בשביל להזכיר לך שאת likeable

(ניסיתי לחשוב איך לתרגם את זה. "מחובבת"? "ניתנת לחיבוב"?
)

יש מין לופ כזה שלעתים כדאי לפרק אותו

דיכאון או מצב נפשי קשה גם פוגע בליבידו, גם בפוגע בחשק לצאת ולהכיר, בחשק להתקשר, גם גורם להערכה עצמית נמוכה (מי ריצה אותי? ולמה? ואם רוצים אז מה לעזאזל דפוק בצד השני? ועוד אלף מחשבות שכאלה) ואם אנו בקשר רק המו רגשי אשם - האם אנו מעמסה? מה אנו ב א מ ת תורמים לבן הזוג/לבת הזוג?

והפרדוקס הוא שהרבה פעמים דווקא אנשים פגועים יש בהם רגישות שאין לאחרים
(אם אם יכולים להתבונן על עצמם קצת מבחוץ ולא להתשקע בכאבם לחלוטין)

וה"פתרון", הפתרון (הרע בעיניי), לא אחת הוא להתנתק.
לא לצאת, לא לפגוש, לא להתקרב, להימנע מקשר מיני זוגי אינטימי.
(אני לא מדובר פה על "לב שבור" זמני, שהזמן החולף מרפא. אלא על הסתגרות מודעות לזמן בלתי מוגבל. לייאוש. למחשבה שכבר שום דבר טוב לא יוכל לצמוח ממני ומקשריי)

וזה עצמו, כלומר הניתוק הזה, הבדידות, יוצרים דיכאון משל עצמו ומגביר את מה שקיים.
ושוב - לופ כזה שכזה לנתק אותו.

לפעמים, כן לפעמים, שווה פשוט להיות אמיץ. לקפוץ למים גם אם הם עמוקים.
לא לנסות לערוך את כל החשבונות של כל הנוגעים בדבר. מה הוא יחשוב עלי? איך היא המסכנה תצטרך להתמודד איתי. תנו לה לו להם קרדיט.

די אם אדם אומר לעצמו, יש בי עוד כוחות לנסות, ואני מקווה למצוא בן זוג/בת זוג שידע/שתדע להכיל.

וכן, זוגיות איננה ירח דבש רומנטי 24 שעות ביממה כמו שאנו רוצים לפנטז. היא איננה כזו גם אצל זוג "בריא" וזורם לגמרי בלי משקעים בכלל. ויש ויהיו קשיים ללא ספק, ותהיינה עליות ומורדות, אבל כוחה המרפא של אהבה ואינטימיות אמיתיים שווה את זה.
ואני, כמו כל אחד אחר, אולי אפילו יותר, בוודאי לא פחות, זכאי וראוי לדבר הקסום הזה שנקרא אהבה וזוגיות, ובדעתי לא לוותר לעצמי, לא להשתבלל, לא להרים ידיים ולהיכנע למצבי הרוח, אלא להלחם.

ופעמים רבות, כן, ככה ממש, פעמים רבות, מעז יצא מתוק.
דווקא מזוגיות שהתנאים שבה התחילו לא היו אידיאליים יכולה לצמוח חברות אמיצה ואהבת אמת.

אני אומר זאת וזה קל לומר וקשה מאוד לבצע, אך באמת אומר, מניסיון שלי ולא פחות משל אחרים, שכדאי, כדאי למצוא כוחות, גם כשנדמה שאין, להלחם על היעד הזה.

המון הצלחה.

אני.

למעלה