זוגיות

morn morn

New member
זוגיות

הייתי רוצה לשתף ולשמוע עצה. אני סטודנטית באוניברסיטה העברית. לקויית שמיעה מלידה, אבל מדברת היטב, ומרגישה עצמי כשיכת לעולם השומעים (למרות שלא ממש ניסיתי להתחבר לעולם לקויי השמיעה). אני מציחה להסוות היטב את הקושי שלי בשמיעה, תמיד ארגנתי את מקומות המפגש שלי ואת חיי בכלל כך שיתאימו לקושי זה - מסעדות ובתי קפה שקטים ומוארות היטב, אינטרנט פקסים ו SMS על פני שיחות טלפון. דיבור חלש במקצת על מנת להסות את שונות הקול שלי, וכמובן שיער ארוך שמסתיר את מכשירי השמיעה. ובכן, לאחר ההקדמה הזו.. לפני מספר חודשים פגשתי בחור נפלא, שומע, מישהו מדהים שעליו תמיד חלמתי שאני רוצה. והבחור משוגע על ספורט ובילויים, ומוצף אין ספור חברים, כך שאין אפשרות לצאת לבלות במקומות שקטים ותמיד אני מוצאת עצמי בבתי קפה אפלולים ורועשים, עם מספר חברים שהצטרפו, תקועה בחוסר יכולת להבין את הנאמר, ואפילו לא את הנושא המדובר, ומנהנת ומחיכת כאילו אני מבינה ובענינים , גם כשאנו במקום שקט יותר המצב לא בהרבה משתפר. דיברנו על כך הרבה, הוא מפגין רגישות והבנה מדהימה. אבל כואב לי שאני צריכה לבקש ממנו להתנתק מחבריו כשהוא איתי. וכואב לי שהוא מסכים לכך וחבריו אינם מבינים ותוהים מה קורה לו והאם אנו צריכים להיות ביחד (גם אלה שהוא סיפר להם הסיבה) . אני די מיואשת, ומבולבלת. כל כך הרבה שאלות עוברות במוחי: האם יש לי היכולת להתחבר עם אדם חברותי כל כך? האם יש לי הזכות לבקש ממנו להתנתק מחבריו? האם אני צריכה להתפשר ולחפש אדם שיותר מתאים לי מבחינת העולם החברתי שלו על פני אדם שאותו אני אוהבת? האם יש בכלל סיכוי לקשר שכזה להחזיק מעמד? האם אני בכלל צריכה את כל התסכול הזה של התמודדות עם העולם השומע ואולי בכלל עדיף להכיר אדם לקויי שמיעה?

שלום לך

לפי מה שאני מבין אסור לוותר על הבחור הזה (לעת עתה לפחות). אני חושב שאת מפסידה קצת מעצמך כאשר את "מסווה" את הליקוי שלך. אני לא אומר שתצעקי לכולם שיש לך ליקוי (אדם צריך להיות נחמד גם עם עצמו) או שתפסקי לעשות את כול מה שאת עושה על מנת להסוות את הליקוי. אלה את צריכה לשנות את הסיבה שאת עושה את זה ולהגיד אני עושה את זה כי כך אני מבינה יותר נוח לי יותר קל וכדומה. באשר למערכת יחסים, כמו בכול מערכת יחסים שני הצדדים מוותרים על דברים. במיקרה הזה הבחור לא צריך לוותר על החברים שלו אלה להסביר להם את המצב ואם הם חברים ראויים הם יסכימו להיפגש במקומות נוחים לך. אני מבין שאת בחורה מתחשבת נורא ומגיע לך כול מה שאת חולמת עליו אז לא לוותר ולתת לחלומות סיכוי.

0ne Man

New member
אהבה מנצחת הכל

אם את מאוהבת בו והוא מאוהב בך, האהבה תנצח את כל הקשיים. גם לי היתה חברה שומעת, שאהבה לצאת בחברה ולפטפט עם חברים, ואני דווקא שנאתי זאת, והיא למעני, פשוט ויתרה על החברותא הגדולה והסתפקה בי. אני מצד שני השתדלתי "להתפשר" והייתי יוצא איתה ועם עוד זוג שומעים אחד לבילוי משותף. בקבוצה קטנה של 4 אנשים (כולל אני) כבר יכולתי להסתדר פחות או יותר ולהשתתף בשיחה, כך שהיא לא ויתרה לגמרי על ידידיה השומעים, ואני לא הייתי חייב לסבול ביציאה עם קבוצה גדולה של שומעים... מקווה שעזרתי לך :)

צלף

New member
את לקויית שמיעה ../images/Emo70.gif

ואין כאן פיצול אישיות, כלומר את לא בנאדם בחלק מהאישיות וחלק מהאישיות הוא לקוי שמיעה שצריך להצניע או לנצח אותו, קחי את עצמך כחבילה אחת, וחברך התאהב ורגיש אליך כמכלול כולל בעית המגבלה בשמיעה (אחרת אין על מה לדבר), ופתחי את הקשר איתך איתו בנקודות החיבור בינכם, ותרשי לעצמך גם לדבר חופשי חלק מהזמן על הקשיים, ואם הוא אוהב אותך זה לא יפריע ואולי אפילו יחזק את הקשר... תצטרכי להשלים שישנם נקודות שלעולם לא יהיו משותפות בינהם, אז יהיה לו את התחום החברתי שיחסית יהיה נעול עבורך, אבל אולי הוא נימשך אליך כי הוא רצה משהו שקט בבית ואישי משלו שלא חשוף לכל העולם
...

miritsk

New member
אהבתי את מה ששמשון וצלף כתבו.

מורן שלום, אני אומנם לא היתי מעולם במצב שלך מהסיבה הפשוטה שאת הלקות שלי בשמיעה אני לא יכולה להסתיר. דרגת החרשות שלי מאוד גבוהה , טוטאלית אפשר להגיד, דבר שמתבטא באופן ישיר בדיבור ולמרות שהדיבור ברור עדיין שומעים "שמשהו לא בסדר" ומביני דבר ישר מבינים שאני לא שומעת כך שהאופציה להסתיר את זה לא קיימת אצלי (למרות שתמיד פינטזתי עליה איך אני עובדת על כולם ואף אחד לא יודע שבעצם יש לי בעיה של שמיעה...... אם היו אומרים לי – דבר אחד את יכולה לשנות מתוך כל המגבלות שלקות השמיעה כופה עליך – דבר אחד את יכולה לשנות, לשמוע מוזיקה בלבד, לשמוע הצגות בלבד, וכו' אני חושבת שהייתי מבקשת שהדיבור שלי יהיה רגיל לגמרי ואז אוכל להסתיר את זה שאני לא שומעת...), אבל זה לדיון אחר. יותר מאוחר הבנתי שהמצב הזה שלא מיד רואים שיש לך בעיית שמיעה בעצם לא תמיד פשוט. היה לי חבר שומע שלוש שנים. והיום אני נשואה למישהו כבד שמיעה. אני באה ממשפחה שומעת והחינוך היה שאסור לי לשבת בצד כמו פוסטמה. (סליחה על הבוטות) תמיד במשפחה תירגמו לי את הדברים שלא שמעתי, גם אם יושבים קבוצה גדולה של בני משפחה , תמיד דאגו שאני אבין וכשבגרתי היה להורים שלי חשוב שאלמד לחנך את הסביבה . (ותאמיני לי שאפשר לעשות את זה בצורה מאוד יפה ועדינה. אם את יוצאת בחברה ואת אומרת לאחד האנשים - סליחה, אני לא שומעת טוב , על מה אתם מדברים? בנועם, עם חיוך, אני לא חושבת שהם לא יכניסו אותך לעניינים ויגידו לך מה נושא השיחה ומכאן תוכלי להתקדם עוד קצת). אספר לך שיש לי חברה. בחורה מדהימה, יפה , חכמה וכבדת שמיעה. היא במצב דומה לשלך– מהדיבור שלה לא מבינים ישר שהיא לא שומעת כמו במקרה שלי. היא נשואה למישהו שומע. היא באה מאותו בית כמו שלי – בית שבו תמיד הסבירו לה את הנאמר ותירגמו לה. אבל ההבדל ביננו שנורא חשוב לה מה חושבים עליה ושלא ידעו שיש לה בעיה ומשהו "פגום" אצלה. שהחברים של בעלה לא ידעו שמשהו "לא בסדר" איתה. פועל יוצא שהם יוצאים למסעדות או מקומות עם החברים שלו והיא הורגת את הזמן ומפתחת לה עולם פנימי משלה עם הרבה דמיון ומקומות לברוח אליהם בזמן שבעלה והחברים השומעים שלו מקשקשים. לי זה נשמע נורא. ומה כל כך נורא בזה שתגידי – אני לא שומעת מאה אחוז, פיספסתי מה שאתם מדברים – תוכלו לחזור? או שתסכמי עם החבר שלך כל מיני סימנים מוסכמים. למשל אם את לא מבינה את רומזת לו על כך (נותנת לו צביטה קטנה או משהו כזה) ואז הוא אומר משהו שכאילו מכניס אותך לעיניינים. כמו "מה אתה אומר? מכבי ניצחה בפינל פור" או משהו כזה. ואז את מבינה בעקיפין על מה מדברים – תאמיני לי עם קצת תרגול זה עובד יופי. חוץ מזה שבדרך כלל לא כולם מדברים בבת אחת. את יכולה למצוא אחד או אחת מהחבורה ולפתח איתו שיחה משלכם ואז תדברו בינכם בערב וזה בעצם יהיה אחד על אחד ומדי פעם לכוון את נושאי השיחה. כך שאת תדעי על מה מדברים. בכל אופן לדעתי חינוך סביבתי + מציאת טריקים קטנים שעוזרים והכי חשוב לא לחשוב אף פעם מה הסביבה חושבת עליך הוא הפתרון לבעיה. אני מסכימה עם מה ששמשון כתב- את "מפסידה" חלק מעצמך ובעצם סובלת לחינם כשאת מסתירה את הבעיית שמיעה שלך. ובקשר לשאלה שלך אם עדיף לקוי שמיעה "מהעולם שלך" או שומע – אני יכולה להגיד לך רק דבר אחד- תחפשי את הבן אדם שאת רוצה ותאהבי אותו ואת האופי שלו בלי קשר לזה שהוא שומע או כבד שמיעה. אם תגיעי למצב כזה שיהיו שני אנשים שאת אוהבת את האופי שלהם בדיוק באותה המידה ואחד לקוי שמיעה והשני שומע אז כמובן שלקוי שמיעה מקבל בונוס... :)

אסופית02

New member
מה רע בקצת פרטיות בקשר?

הרי כל החיים שלכם לא תצאו לבלות.. בחיים זוגיים יש הרבה זמן נטו של הזוג עם עצמו, ככה שלא נראה לי שלאורך הזמן הוא בכלל ייאלץ לעשות ויתורים במיוחד בשבילך. זה חשוב שתדברי אתו על החשש שלך לגזול ממנו את עולמו הישן. חשוב שהוא יהיה מודע לזה, וחשוב גם שאת תשמעי מה הוא חושב על זה. אולי תגלי שלמענך הוא מוכן לשנות מחייו "הפרועים" והשיחה הזו רק תקרב ביניכם, ואולי תשמעי את הקושי שלו בקשר, דבר שלא נראה לי כ"כ.. אבל שווה לך לברר למען השלווה הנפשית שלך. בהצלחה

noreenie

New member
בזוגיות יש פשרות

כך הוא הדבר גם בקשר בין שני שומעים, שכביכול היית מצפה שיהיה יותר קל להתמודדות מאשר קשר בין שני שומעים. כל עוד אתם אוהבים ונהנים להיות ביחד, ומסוגלים לדבר גם על הקשיים שמתעוררים, תוכלו להחליט שפעם אתם הולכים למקום שאהוב על בן זוגך ועל חבריו, ופעם למקום יותר נגיש לכבדי שמיעה, בו את מרגישה נוח יותר. עם הזמן, אני מניחה, תכירי יותר את החברים שלו ותתחברי איתם, ואז תהיה להם יותר מודעות ונכונות לצרכיך. לי יש הרבה חברים שומעים, וכשאנחנו הולכים ביחד לבלות, הם מאוד מודעים לזה שאני שם וצריכה תאורה טובה ושידברו לכיוון שלי (גם כאשר אני כבדת שמיעה יחידה בקבוצה של שומעים). ההתחשבות אינה חד-צדדית כיוון שאני מצדי תורמת להם בדברים אחרים. כך מתנהל קשר בעל אופי חיובי. אני מרגישה מדברייך, בין השורות, שהבעיה היא לא שהחברים האלה הם שומעים (כי למגעים עם שומעים את רגילה), אלא פשוט שהם לא מספיק מכירים אותך ולכן לא רגילים להתחשב בך. צריך לתת גם לזה זמן להבשיל ולהתפתח. לדעתי האישית, לקשר בין שני לקויי שמיעה יש יתרונות על פני קשר בין לקוי שמיעה וחרש. היתרון הגדול ביותר הוא שחלק גדול מאוד מהנסיון האישי של בן הזוג עם המגבלה מוכר גם לצד השני. גם שומע שחי יחד עם לקוי שמיעה, ושמע ממנו על כל החוויות הקשורות בלהיות לקוי שמיעה, חסר את ההתנסות הפרקטית עם החוויות האלה. ועדיין, תמצאי זוגות של לקויי שמיעה שנסיון החיים שלהם הוא שונה. למשל, חרש וכבד שמיעה, כבד שמיעה ומושתל, מדבר בטלפון ושאינו מדבר בטלפון. אפשר לדמיין למשל זוג כזה שהולך למקום רועש, וזה שקורא שפתיים טוב מבין מה אומרים הסובבים, זה שתלוי בשמיעתו - יוצא נפסד...
אני אסכם בזה שבין שני אנשים תמיד יימצא שוני (אלא אם נגיע לעידן בו משכפלים בני אדם), ולכן החוכמה היא לדעת לגשר על השוני הזה, ולמצוא את המקומות שבהם יש מפגש, או ויתור אם צריך. מאחלת לך הרבה הצלחה ואהבה בקשר.

morn morn

New member
תודה

תודה לכל אלו שהשיבו, חייבת לומר שהיה מרגש לקרא התגובות, היה נפלא לגלות שיש אנשים שאכפת להם לסייע ולתת עצה. נתתם לי חומר למחשבה.

גם אצל שומעים, מערכת יחסים רומנטית

גם אצל שומעים, מערכת יחסים רומנטית מבודדת את הנאהבים מסביבתם. ככל שהוא יפגוש אותך יותר, הוא יפגוש אחרים פחות.

למעלה