זוג חתולים רבים עד חורמה, דחוף!

itay2511

New member
זוג חתולים רבים עד חורמה, דחוף!

שלום רב
אני מגדל בבית סגור 2 חתולים זכר בן 5 ונקבה בת 6, הם אומצו מגיל 3 חודשים, והזכר הגיע אחרי הנקבה לטריטוריה, אגב מסורס ומעוקרת, הזכר מידי פעם מנסה לקפוץ על הנקבה והיא בנשיפות מסלקת אותו, אך החל מאתמול לאחר שהיא הקיאה בבוקר וכעסתי עליה, היא נכנסה לעמדת קרב ולא נותנת לו להתקרב אליה בנשיפות מטורפות געירות ואישונים מורחבים, הוא מיצידו מנסה להתקרב אליה בסימור שיער ויללות קרב, כרגע היא סגורה בחדר והוא ישן בסלון, שמתי להם רסקיו במים ובאוכל ואף התזתי להם על הפה, אני די חושש שבטעות יקפצו עליי,
האם מישהו עם נסיון שמכיר או יוכל לייעץ מה לעשות במקרה כזה או שזהזמן ירגיע אותם
תודה
איתי^..^

גורדיאן

New member
תשובה:

אפשר להניח כי אותו "כעסתי עליה" גרם לחתולה להרגיש שהיא בסביבה עויינת והיא מגיבה בהתאם, והזכר מגיב אליה באותה צורה. נוסף לכך גם אתה חושש והם מרגישים בזה ונכנסים עוד יותר ללחץ.
הכי חשוב הוא להרגיע את שניהם, ודבר ראשון להפסיק להתיז עליהם, מבחינתם גם זאת פעולה עויינת המכניסה אותם ללחץ ומחמירה את המצב.
נסה מטעמים, דיבור שקט, ליטופים וכו' עד שכל אחד מהם יירגע ואז תוכל להפגיש אותם, וחשוב שגם אתה תהיה רגוע.

Yukita

Active member
מנהל
לדעתי

יתכן שבאופן בלתי מודע יש דברים בהתנהלות אצלכם שגורמים ללחץ, ושאותם ניתן לשפר עם ייעוץ מבעל נסיון כפי שביקשת. לא אמור להיות מצב כזה שנים לאחר אימוץ, אך יש רמז - הכעס שכעסת על הקאה. הכעס לא מועיל ולא מחנך (הקאה זו לא פעולה שעושים לך בכוונה). אם באופן כלי ישנם דברים כאלה ונוספים, זה יכול להגביר מאוד לחץ בבית.
&nbsp
אם אתם מוכנים להשקיע בשיפור איכות חיים לכולכם, ניתן להתייעץ עם יועצת חתולים איך להתנהל כך שהדברים יירגעו וגם יישארו רגועים, כדי שכולכם תיהנו יותר מהחיים. כמה כאלה שהוזכרו בפורום הן מרתה אסטרקין ועוד שמות שקצת פרחו לי מהראש כרגע. זה עולה כסף, אך בהחלט ייתכן ששווה לכם.
&nbsp
אפשרות חינמית, אך לא תמיד מספיקה למי שאולי מתקשה להבחין בסימני התנהגות והבעה של חתולים, היא לצפות בפרקים מהיו-טיוב של my cat from hell. יועץ חתולים מסביר שם ופותר כל מיני מצבים. כדאי לשים לב בעיקר לדרכים בהם הוא מציע להשרות רוגע ולרכוש אמון. חוץ מזה, זה גם בידור לא רע

למעלה