זוג מבולבל

זוג מבולבל

שלום לכולם היינו בסקירת מערכות מוקדמת שבוע 16 והרופאים אמרו לנו שיש לילד שלנוCLUBFOOT הם מאד הפחידו אותנו וכל אחד אמר לנו משהו אחר. רצינו לשאול אם מישהו יודע - במידה והבעיה מאד חמורה עד איזה גיל הילד יצטרך להיות בטיפולים?

שלום לזוג

הגעתם למקום הנכון והסוף לבלבולים שלכם נמצא כאן, בוודאות אני אורית אמא לתמיר בן השנה וחצי סובל מקלאב פוט דו צדדי וככרטיס כניסה לפורום, אתם מוזמנים להיכנס לפורום של עידית, אמא של כדור שכתובתו נמצאת גם בקישורים וגם בכל סוף הודעה של עידית. ובאמת תראו שאין מה להילחץ... הרופאים תפקידם להפחיד, גם אנחנו היינו בסרט הזה, עד שאפילו "המליצו" לנו על הפלה והיום תמיר ילד מקסים חייכן ורגיל ביותר. לדעתי, ויתקנו אותי אחרים, לאורך כל החיים יש להיות במעקב קלאב פוט והטיפול לא מסתיים בגיל זה או אחר, אבל אם מטפלים לפי השיטה המודרנית והרווחת פה בפורום, מסתיים הטיפול בגיל 4 אם אינני טועה, עם הסרת הנעליים שנועדו לתקן את העיוות. משאירה למומחים לדבר, ולדעתי יש לך פה ה מ ו ן המשך הריון משעמם אורית

מה לגבי עבודה?

תודה לכל משתתפי הפורום, זה מאד מרגיע לשמוע שיש עוד זוגות שמתמודדים רציתי לשאול שאלה נוספת, כיוון ששקלנו לעשות הפלה. האם יש אפשרות לחזור לעבודה לאחר 3 חודשים???????

רחליקה1

New member
מנסיוני האישי

לי לא הייתה בעייה לחזור לעבודה (מבחינת הק"פ), אלא שהעדפתי להשאר צמודה למהממת שלי..... על פניו, גם לאור ההתמודדות עם הנעליים, לא נראה לי שהייתה לי בעייה. המון בהצלחה רחלי אלון ומתן.

לגבי עבודה

אני למשל ידעתי שארצה להיות עם ילד לפחות שנה בבית. כך שזה לא היה קשור לק"פ. בשלושת החודשים הראשונים- החלפת גבסים, באמת כדאי להיות עם הילד. אח"כ מגיע שלב הנעליים. יש כאן לפחות שני זוגות הורים שילדיהם נמצאים במשפחתון- מטפלת מאחרי חופשת הלידה: איהאב- AOUDUSHI ואילן וחנה. תוכלו להתייעץ איתם. בעיקרון צריך למצא מטפלת-גננת סובלנית וטובה- כזו שהייתם רוצים שתטפל בתינוק בלי קשר לק"פ בין כה וכה
לגבי הפלה. זה באמת עצוב איך שרופאים סויימים מציגים את הק"פ... שוב אני ממליצה לכם לקרא המון כך תהיו חכמים יותר. בוקר טוב

ברוכים הבאים רחלי ואייל

לי יש ילד בן חמישה חודשים עם ק"פ. חזרתי לעבודה מלאה אחרי 12 שבועות - שזה אפילו פחות משלשה חודשים... בלי שום בעיה. אין בק"פ שום דבר שעלול לעכב את החזרה לעבודה או להקשות. כמו שנאמר לכם כבר -ההבדל בינו לבין ילדים אחרים הוא, שלו יהיו נעליים מחוברות על הרגליים ולאחרים לא. בהצלחה.

מה החומרה הקשה ביותר?

שלום ותודה על העזרה האם יש ילדים שנולדו עם clubfoot במצב קשה יותר ? האם הטיפול בגבסים מסתיים אחרי 3 חודשים גם לילדים שנולדו עם חומרה קשה יותר? ורציתי גם לשאול אחרי גיל 4 הילדים יכולים ללכת עם נעליים רגילות לגמרי?

Adoushi

New member
רחלי ואייל

בשיטת פונזטי, גם במקרים הקשים ביותר, אחרי שלושה חודשים, אתה בשלב הנעליים. ללידיא היה קשה ברגל ימין ובינוני עד קשה ברגל שמאל. הגיבוס, זה משהו בין 7-5 פעמים, 7 אם זה מאוד קשה, אבל את זה אי אפשר לראות עכשיו בהריון. לגבי נעליים רגילות, לא צריכך לחכות עד גיל ארבע, הנעליים המיוחדות שמחבורת בבר ביניהם הם רק ללילות כאשר התינוק עומד ומתחיל ללכת.

ברוכים הבאים ../images/Emo39.gif

ישנן שתי הודעות של זוגות בהריון ש"הגיעו" השבוע. "גילי 29" ו "1600 סופרביטל". תוכלו לקרא את השירשורים שלהם בעמוד הזה. אני מניחה שבאתר האינטרנט שלנו (בעברית): http://truly_clubfoot.tripod.com תמצאו תשובות למרבית מהשאלות שלכם. ממליצה גם לקרא את הנספחים. כאן בפורום נשמח להפנות אתכם לאורטופד המטפל בשיטת פונזטי. אם תרצו לדבר בטלפון אנא שילחו לי מייל או מסר. בהצלחה. הישארו עימנו
עידית

טאניוש

New member
שלום רחלי ואייל,גם אנחנו בהריון...

קראתי "שקלנו לעשות הפלה" ונורא נורא שמחתי שהגעתם לכאן בזמן. גם אצלינו התגלתה הבעיה בסקירה מוקדמת בשבוע 15 (וגם בבדיקה חוזרת בשבוע 17). היום אני בשבוע 19
וקלאב פוט בכלל לא מטריד אותנו. כבר הפנו אותכם לאתר של אושרי,שימו לב לחלק שמופנה להורים בהריון,בעיניי הוא מאד מרגיע, והאינפורמציה שיש באתר הזה לא תמצאו בשום מקום אחר (תאמינו לי,ניסיתי). המשך הריון נעים! השד לא נורא, בעצם בכלל לא שד. יהיה לכם ילד מקסים, הוא ירוץ וירקוד ואף אחד לא ידע שאי פעם הייתה בעיה!

ברוכים הבאים ../images/Emo140.gif

הגעתם למקום הנכון שיוציא אתכם מהבלבול
כתבתי הודעה לזוג אחר במצבכם תקראו ותראו שק"פ לא רק שהוא לא סוף העולם אלא שלרוב הוא לא יותר ממטרד. ואני כותבת את זה כי היום בשיטות החדשות שיש הטיפול לרוב נעשה ללא התערבות כירורגית אלא גבסים לזמן קצר מאוד, ונעליים מחוברות במוט שהן מטרד (להורה) אבל לא גורמות נזק לתינוק ולא פוגעות בהתפתחות שלו. תותוש נולד עם כף רגל מכופפת פנימה הכי חזק שיכול להיות. ולמרות זאת התיקון הושג מהר ובהצלחה ומאז הוא ילד רגיל לכל דבר. ובטח שאפשר לחזור לעבודה אחרי 3 חודשים. הטיפול בו יהיה כמו כל טיפול בילד אחר מלבד זה שצריך לנעול לו נעליים מיוחדות. וצריך פעם בחודש לבלות כמה שעות בביקורת בבית חולים. שאלו יהיו הצרות שלנו...
ואם כל זה לא מרגיע אתכם אשמח להרגיע אתכם יותר. פשוט כי יש לי ילד ק"פ עם תלתלי זהב וחיוך מושלם שאינו שונה מכל ילד אחר בן גילו (שנה+8). (ואם תרצו לדבר עם מישהו, בשמחה).

למעלה