זוג נורות נאון בחדר מדרגות

אודי91ב

New member
בחדר המדרגות בבניין שלי יש בכל קומה בית מנורה עם 2 נורות נאון מסוג pl 13W.
לפני זמן מה התקלקל המשנק של המנורות. קניתי משנק חדש ומנורות חדשות והחלפתי את המשנק והרכבתי את הנורות בדיוק כמו שהיה לפני כן.
אחרי שחיברתי את כל החוטים, היה צורך בלחיצה עם האגודל על המשנק (כאילו החיבורים רופפים קצת) כדי שהנורות יתחילו לפעול.
הרכבתי חזרה את מכסה הפלסטיק ואחרי דקה בערך המנורות הפסיקו לפעול.
פתחתי את המכסה שוב ושמתי לב שכדי שהמנורות יידקלו שוב יש צורך במין לחיצה עם האצבעות על איפשוהו על בית המנורה כדי שהמעגל ייסגר.
כרגע המנורות לא דולקות וזה דורש תיקון.
אני לא מבין למה זה קורה. החיבור של חוט החשמל למשנק הוא בסיסי מאוד, פשוט תוחבים את החלק החשוף למקום המיועד לו בגוף של המשנק. ההארקה היא חיבור פשוט, אין מה לטעות שם יותר מדי - הבורג שעליו יושב המשנק נוגע בחוט הארקה כמו שהיה לפני כן.
למישהו יש רעיון לתת לי לפני שאני קורא לחשמלאי?

מצורפות תמונות של הבית מנורה.

עריכה:
אני חושב שהרכבתי נורות עם הספק של 9W במקום של 13W כמו שהמשנק דורש. יכול להיות שזו הבעיה?

קבצים מצורפים

• 20211208_100801.jpg
    20211208_100801.jpg
    3.6 MB · צפיות: 3
  • 01.png
    01.png
    2.2 MB · צפיות: 3
  • 20211208_100747_HDR.jpg
    20211208_100747_HDR.jpg
    KB 622 · צפיות: 3
נערך לאחרונה ב:

רשר

Well-known member
מנהל
בחדר המדרגות בבניין שלי יש בכל קומה בית מנורה עם 2 נורות נאון מסוג pl 13W.
לפני זמן מה התקלקל המשנק של המנורות. קניתי משנק חדש ומנורות חדשות והחלפתי את המשנק והרכבתי את הנורות בדיוק כמו שהיה לפני כן.
אחרי שחיברתי את כל החוטים, היה צורך בלחיצה עם האגודל על המשנק (כאילו החיבורים רופפים קצת) כדי שהנורות יתחילו לפעול.
הרכבתי חזרה את מכסה הפלסטיק ואחרי דקה בערך המנורות הפסיקו לפעול.
פתחתי את המכסה שוב ושמתי לב שכדי שהמנורות יידקלו שוב יש צורך במין לחיצה עם האצבעות על איפשוהו על בית המנורה כדי שהמעגל ייסגר.
כרגע המנורות לא דולקות וזה דורש תיקון.
אני לא מבין למה זה קורה. החיבור של חוט החשמל למשנק הוא בסיסי מאוד, פשוט תוחבים את החלק החשוף למקום המיועד לו בגוף של המשנק. ההארקה היא חיבור פשוט, אין מה לטעות שם יותר מדי - הבורג שעליו יושב המשנק נוגע בחוט הארקה כמו שהיה לפני כן.
למישהו יש רעיון לתת לי לפני שאני קורא לחשמלאי?

מצורפות תמונות של הבית מנורה.

עריכה:
אני חושב שהרכבתי נורות עם הספק של 9W במקום של 13W כמו שהמשנק דורש. יכול להיות שזו הבעיה?
יש כנראה מגע רופף בחיבור ה"פשוט" שתלוי בקפיץ וכיוון הכנסת החוט, לפעמים תוקעים יותר מדי עמוק והבידוד מונע חיבור יציב,
ברמת העקרון עדיף להתקין גוף לד או להחליף בגוף תקין בית מנורה חרסינה E27 ונורת לד 7-15W לפי גודל השטח המואר,

למעלה