זוג צעיר מחפש עזרה בקניית בית...

0רחלי

New member
זוג צעיר מחפש עזרה בקניית בית...

אנחנו מעונינים לצאת במסע לעבר קניית הנכס הראשון בחיינו - בית או דירה. נשמח לקבל עצות למה לשים לב, מה לשאול וכו´. תודה :)
 

odedg

New member
דירה או בית? העיקר שיהיה במז"ט!

היי רחלי! אני לא מכיר אותך, אך באמת שיהיה במזל טוב. ולשאלתך, כדאי שתפרטי מעט מה אתם מחפשים והיכן, ובכמה וכו´ וזה יעזור למי שרוצה לעזור...
 

dmainsinner

New member
ראשית מזל טוב.....

אני מקווה שאתם מודעים לאיזו מחוייבות אתם נכנסים. ההוצאות הכלכליות על דירה שלך שונות לחלוטין מדירה שכורה. אבל אם נצא מנקודת הנחה ששקלתם הנה הדברים שאנו ביצענו לפני הקנייה שלנו: 1. הסתובבנו באזורים שנראו לנו - מיקום הוא חלק משמעותי במגורים. ממש טיילנו ברחובות בדקנו נגישות, רעש, אוכלוסייה, נוף, וכל מה שמטריד וחשוב. 2. התיעצנו עם אנשים בעלי ניסיון בנדל"ן בכדי לקבל ערך כספי. גם בשכונות היקרות ביותר ישנן דירות שערכן נמוך יותר יחסית. התקציב וההצע הוא שייתן כיוון לחיפוש. אני נעזרתי בשירותי מתווכים (למרות שבסוף במקרה קניתי ללא מתווך. סתם מזל). 3. בכל דירה בדקנו את המצב הכללי. נגישות (קומה, מספר מדרגות, מעלית ללא וכו´). מצב מערכת החשמל והמים. חלוקת דירה. כיוונים וכל השאר. 4. שימו לב לא לתת לצורה הכללית של הדירה משמעות גדולה מדי. הכל ניתן לשפץ ובמחירים נמוכים הרבה יותר מהערך בעיני בעל הבית. כלומר גם אם תגיעו לדירה שנראית מבפנים חורבה אבל התשתית טובה, בסכום של בין מ 30 ל 50 אלף שקל תהפכו אותה מדוגמת לחלוטין עם קצת מאמץ. 5. בקשו מהבנק הצעות כלליות על כמה כסף אתם מסוגלים לגייס,זה גם ייתן לכם כיוון. זהו בעצם בהצלחה.
 

yurik48

New member
קניית דירה

הרשו לי להוסיף מספר פרטים שכדאי לבדוק לפני שקונים דירה: ראשית כדאי לבדוק, אפילו בסגנון בלשי, למה בעצם בעלי הדירה רוצים למכרה? אולי יש שם שכנים שעושים להם את המוות או שילדיהם נוהגים באלימות/מלכלכים/מתעללים בדיירי הבניין או בילדיהם/משתינים במעלית/משאירים את הזבל בחדר המדרגות/לא משלמים לוועד הבית/מתנגדים לשיפוץ הבניין? אם אחד מהסעיפים נכון - זה גם מה שמצפה לכם. אולי שמעו שהעירייה עומדת להתיר הקמת בית ספר/סניף של תנועת נוער/בית כנסת של ש"ס, בסמוך לבניין? אם אחד או יותר מהסעיפים נכון או משהו דומה אחר עומד להתרחש - יש לברוח מהעיסקה כמו ממגפה. בנוסף למצבה הכללי של הדירה רצוי שתבדקו בציציות את מצב מערכת החשמל והמים וכן את מצב האיטום של הדירה לחדירת מים מהגג, השכנים או הקירות. רצוי לקחת מומחים שיאירו את עיניכם למקרה שתידרשו, לאחר רכישת הדירה, להשקיע הרבה כסף במערכות אלה. חשד סביר בנושאים אלה עשוי להתעורר במקרה שאזור מסויים בדירה נראה לכם משופץ ונקי יחסית לאזורים אחרים. ייתכן שבעלי הדירה זה אך סיימו להתמודד, זמנית, עם בעיית נזילות קשה שתתעורר, קרוב לוודאי, שוב בחורף הבא. בכל מקרה תדאגו להחתים בחוזה את בעל הדירה או הקבלן על אחריות מיוחדת ומודגשת במקרה של תקלות ובעיות במצב הדירה. כך יהיה לכם, אולי, את מי לתבוע במקרה של רמאות או נסיון להתחמק מאחריות, בתחומים אלה. במקרה של רכישה מחברת בניה/קבלן, מומלץ מאד לקחת עורך דין שייצג רק אתכם. במצב השוק היום נקל יהיה להתנער מהרגליהם הנלוזים של הקבלנים להטיל על הרוכשים לשלם את שכ"ט עורכי דין הדואגים לאינטרסים שלהם (של הקבלנים כמובן). כמו כן, קחו מומחה שידאג א) לבדוק את המפרט הטכני ושיאיר את עיניכם לסעיפים בעייתיים ו- ב) יבצע בשמכם פיקוח ובדיקות בזמן ובתום הבניה כדי להפנות תשומת לבכם לשימוש של הקבלן בחומרים לא ראויים, סטיות מהמפרטים הטכניים או בנייה בניגוד לסטנדרטים המחייבים. בכל מקרה - שיהיה בהצלחה!!!
 
למעלה