זוג צעיר - רכישת דירה ראשונה

bananadana1

New member
זוג צעיר - רכישת דירה ראשונה

שלום לכולם,
לבן זוגי יש דירה על שמו שנקנתה לפני למעלה משנה. הוא מעולם לא גר בה, אלא הוריו השכירו אותה. לי אין שום דירה על שמי, ואיננו נשואים עדיין.
כשנרצה לקנות יחד דירה לאחר שנתחתן, האם היא תיחשב לנו כדירה ראשונה ונוכל להנות מההטבות הרלוונטיות?

תודה רבה מראש

פיצול שומה

בעת הרכישה יהיה בן זוגך בעל דירה ולכן לא יוכל להנות ממדרגות מס רכישה של רוכש דירה יחידה, את לעומתו תוכלי ולכן יהיה ניתן לפצל את השומה כך ש50% משווי הרכישה ימוסה כדירה יחידה ו-50% כרוכש דירה שניה.
&nbsp
מזל טוב!

bananadana1

New member
ובמידה ויעביר בעלות על הדירה?

קודם כל תודה רבה על התשובה המהירה,
במידה והדירה כבר לא תהיה על שמו, זה מקנה לנו את האפשרות של 100% דירה ראשונה ויחידה?

הגדרת דירה יחידה לעניין מס רכישה

"דירה יחידה" – דירת מגורים שהיא דירתו היחידה של הרוכש בישראל ובאזור כהגדרתו בסעיף 16א; לעניין הגדרה זו יראו דירת מגורים כדירה יחידה גם אם יש לרוכש, נוסף עליה, דירת מגורים שהושכרה למגורים בשכירות מוגנת לפני יום כ"ב בטבת התשנ"ז (1 בינואר 1997), או דירת מגורים שחלקו של הרוכש בה אינו עולה על שליש.

bananadana1

New member
נהיה לי קצת בלבול לגבי דירה ראשונה ודירה יחידה..

האם שתי ההגדרות חופפות?
תקני אותי אם אני טועה, לפי תגובתך הקודמת, אני מבינה כי ברגע שהוא מעביר את הדירה משמו לשם אחר, הדבר נחשב כאילו אין בבעלותו דירה והוא יקבל תנאים כביכול על "דירה ראשונה", זאת למרות שהייתה בבעלותו דירה בעבר. הבנתי נכון?

אם ביום רכישת הזכות בדירה המשותפת לא תהיה בבעלותו דירה אחרת

(או שיהיו בידו פחות משליש הזכויות בה) תחשב הדירה החדשה כדירה יחידה ותמוסו עפ"י מדרגות מס הרכישה של דירה יחידה כולל מדרגת הפטור.

bananadana1

New member
זה לגבי מס רכישה

ומה עם תנאי המשכנתא? גם בתנאי המשכנתא נזכה כתנאים של דירה ראשונה?
&nbsp
ושוב, המון תודה על התשובות, ממש עשית לנו סדר.

למעלה