זוהי דרכו של העולם.

סיגלית 2014

New member
מנהל
זוהי דרכו של העולם.

יצא לכם לשמוע את המשפט הזה?
יצא לכם לומר אותו?
לי אישית קצת יצא מהאף לשמוע את המשפט הזה.
ולמה פתאום אני צריכה לשמוע אותו כל כך הרבה? יש לי משהו על הפנים שאומר שאני צריכה לשמוע אותו? וככל ששומעים אותו יותר הוא בסופו של דבר מנחם? הוא מרגיע? הלוואי.
לפני חודשיים וחצי, הייתי בעולם אחר, בחיים אחרים.
חיים של מחשבות שנראות היום חסרות חשיבות כמו לאיזה סרט הולכים ביום שישי בערב, מה לובשים לעבודה ומתי יוצאים לחופש.
חיים שבהם פניתי לא פעם לבורא עולם ואמרתי לו פשוט... תודה.
תודה על רגעים של אושר מידי יום, תודה על משפחה נפלאה, על ילדים מתוקים, על בעל מקסים. תודה על האהבה.
שאלתי אותו באחד הימים, סתם בשיא התמימות:"מה כבר יכול להרוס לי?"
ועל השאלה הספציפית הזו הוא כנראה מאד רצה לענות לי. הוא תמיד עונה לי. על כל שאלה, על כל בקשה. תמיד!
(ואתם בטח תאמרו:"נו, ולא ביקשת מיליון דולר.....")
בורא עולם אף פעם לא אכזב אותי. או אולי זו רק האמונה שלי שיש לכל דבר מטרה? יש לכל דבר בחיים סיבה? תמיד יש משהו מעבר להבנה המוגבלת שלי כאדם, כאפס?
והתשובה שלו לימדה אותי עד כמה אני שברירית. עד כמה כולנו, בני האדם, כל כך פגיעים, כל כך קטנים. שאסור בתכלית האיסור לקחת דברים או אנשים כמובנים מאליהם.
שום דבר לא מובן מאליו. לכל דבר יש סיבה. לכל אדם בעולם יש תפקיד. זוהי דרך העולם. ואם אותו אדם סיים את תפקידו, הגיע הזמן לעבור הלאה? מה זה הלאה?
אז מספיק. לא רוצה לשמוע את המשפט הזה יותר. לא רוצה שיביטו בפנים נטולות האיפור, יבחינו בעצב בעיניים, בחיוורון, ויחשבו שדווקא המשפט הזה יגרום לי להתנחם. מספיק!

פתאום כולם מייצעים, כולם "מבינים", כולם חכמים.
וכ-ו-ל-ם יודעים ומזכירים: "זוהי דרכו של העולם".
טוב, הבנתי. יש מישהו שלא הבין????

פוסט קצת כבד לשעה קצת מאוחרת.
לילה טוב

לדעתי..

רוצים לנחמם אותך ,תחזרי לחיים,לשיגרה,החיים יפים והם ממשיכים בלי להתעכב.
גם אני עברתי את זה לאחרונה.
אני לא מאמין כמוך שיש השגחה או לכל דבר יש משמעות,מבחינתי החיים הם מסע
רק צריך לעצור מדי פעם ולהנות מהדרך.
שיהיה לך בהצלחה!!

ד ר ל י

New member
משתתפת בצערך

לא ידעתי שעברת את זה לאחרונה

ד ר ל י

New member
דרכו של העולם

כשחושבים על זה, המשפט הזה הוא ממש דפוק.
לפי דרכו של העולם מתים בכל גיל. גם ילדים בני 3.
וזה לא משנה באיזה גיל אתה מת, אף פעם זה לא ינחם את אלה שאוהבים אותך ונאלצים להיפרד ממך. זה תמיד נראה בטרם עת.
גם כשסבתא שלי נפטרה בגיל 94 זה עדיין נראה בטרם עת כי כולנו מתגעגעים אליה.
ולמה זה אמור לנחם? דווקא כשמישהו מת מבוגר הקרובים אליו עוד יותר נקשרים אליו ומתרגלים אליו ואז זה יותר קשה.
נראה לי שיש בך קצת חרטה על מה ששאלת אז את בורא עולם. אני לא יודעת אם השאלה הזאת הניעה את המציאות לכיוון הזה. את חושבת שהיתה לשאלה הזאת השפעה על המציאות?
זה מזכיר לי כשהייתי קטנה, בת 8-9 נראה לי, נסענו בכל שבת לסבא וסבתא שלי שהיו גרים בעיר רחוקה, מרחק שעה וחצי ועוד עם המכוניות של פעם. היה לי כל כך משעמם בנסיעה עצמה למרות ששם היה לי כיף. יום אחד אני זוכרת שחשבתי בדרך על האפשרות שסבא או סבתא שלי ימותו ואז אולי נפסיק עם הנסיעות האלה. מחשבה של ילדה. אחרי כמה ימים סבא שלי נפטר משטף דם מוחי. תמיד הרגשתי שלמחשבות שלי היה קשר לזה. למרות שעם השנים הרגשת האשמה הצטמצמה.
טוב, די לחפור. כדי לנחם אותך אני שולחת לך: חיבוק, פרחים, שוקולד וכלב חמוד.

רציתי לשלוח
אבל באמת שאין מה לעשות איתו. הוא לא מעניין.

סיגלית 2014

New member
מנהל
מה שלומך דרלינג?

אני לא חושבת שהמשפט הזה דפוק אלא הוא מתאר מציאות מסוימת. הבעיה היא שחושבים שהמשפט הזה מנחם. והוא לא. נקודה. ולכן מעצבן לשמוע אותו.
הכוונה היא טובה, אני יודעת. כוונת האנשים שאומרים את זה היא טובה ואני מבינה מהיכן זה מגיע. אבל בחייאת, מספיק. כמה אפשר לשמוע את זה. עדיף שישתקו.
אין לי תחושות אשמה ולא חרטה על מה ששאלתי ואני לא חושבת שהשאלה שלי הובילה למציאות הזו.
למציאות הזו היו כל מיני סימנים שהייתי עיוורת אליהם, עוד לפני השאלה שלי. משפטים יצאו מפיות שמקבלים היום משמעות חדשה. משפטים שהיו בגדר נבואה ממש. על זה אני מתחרטת. לא פקחתי עיניים ולא האמנתי. אבל זו כבר פילוסופיה. אומרים שהנשמה יודעת לפני שהיא הולכת. והנשמה של האדם היקר הזה ידעה!
אני אדם בעל אמונה מאד חזקה בבורא עולם ואני תמיד מקשרת את מה שקורה לי בחיי אליו. מבחינתי הוא מתכנן תוכניות בצורה שאני אף פעם לא אבין. העולם שהוא ברא והתוכניות שלו מסובכים מדי בשבילי. אבל אני מאמינה שיש לכל דבר יש מטרה.
יקירתי, את לא צריכה להאשים את עצמך על מה שקרה לסבך. לכל אחד מאיתנו יש לפעמים מחשבות כאלו. ואומרים לנו לא פעם שמחשבה בוראת מציאות. אבל יש גם גורל לכל אדם. אנו יכולים לשלוט בחלקים מסוימים של חיינו אבל לא בכולם. כך אני מאמינה. יש חלק קטן שאינו בשליטה שלנו. עדיף לזכור את סבא ברגעים היפים איתו. ולזכור את סבתא מחייכת ומלאת סיפוק.
מחזירה לך חיבוקים ופרחים, פרפרים ולבבות

ו.. דווקא אהבתי את
. יש בו משהו חמוד, לא?

Sweeet b

New member
כשאנחנו במצבים שכאלו

אנשים מנסים לנחם אותנו.
אז אומרים לנו כל מיני משפטי קלישאות.
ואני לא מדברת רק על אבל. ישנם עוד מצבים של קושי בחיים.
אנשים מנסים לנחם אותנו, לפעמים הם גם מרחמים עלינו.
גם אנחנו נוהגים כך רבות מהצד השני.

הם אומרים את המשפט מתוך אכפתיות וממשיכים.
אבל יוצא שאנחנו שומעים את זה שוב ושוב ושוב ושוב.
אנחנו גם ככה מתוסכלים מהמצב שאנו נמצאים בו.
גם ככה אין על מי לכעוס.. אין למי לבוא בטענות.
והנה המשפטים האלו של האנשים - זה מביא את הסעיף!!
לפעמים זה אפילו המבטים של האנשים שוב ושוב ושוב.
הרבה פעמים נראה לנו שהם גם לא באמת מבינים מה עובר עלינו והם אומרים..
מצב של התמודדות קשה.

למעלה