זוהי תרבות נהיגה

• פותח הנושא ttzz
  • פורסם בתאריך

ttzz

New member
זוהי תרבות נהיגה

נידת משא"ז 7409651 תודה רבה לך שאחרי בדיקת רשיונות (נעשה אחרי שהוא ראה שאני מהרהר אם לפנות לכיוונו,בלי קשר כמובן אליו) חתכת בחריקה על פס לבן פרסה ויצאת במהירות ימינה בלי להאט ולאותת!!המשך ככה! המקום,קרית גת ליד סופר לוגאסי

כוסאמאמאמאמק כל המאנייק

זה הרי ידוע ששוטרים הם מעל החוק, ומתנדבים הם עבד כי ימלוך!! הזבל שבזבל של האוכלוסיה הולכים למשטרת ישראל!

21הילי

New member
במקום לזלזל בשוטרים, תקרא את זה!

אם נתקלתם בניידת כזאת של מש"אז יש אל מי לפנות ולהתלונן, ואפילו רצוי כי אלו אנשים אשר משתמשים לרעה בכוח הקטן ששניתן להם ע"י המשטרה. להגיד פה שכל הזבל הולך למשטרה זאת טעות גדולה כי אין לך מושג איזה איכות של אנשים מגייסים למשטרה.. יש כאלו שמשתמשים מעבר לצריך בסמכותם ובאים על עונשם (מח"ש). כמו כל אזרח שלא יודע להעריך את עזרת המשטרה יגיע היום שבו יצטרך אותם וכשיעזרו לך מה תגיד? אז די לביקורת, כי אלו אנשים שבחרו בתפקיד לשרת את האזרח, ואתה שוכח שלא רק הצבא כל יום נלחם להגן על תושביו, אלא גם השוטרים שנמצאים בשטחים, בעיר , ובשכונה שלך שמנסים להגן עליך. אז קצת כבוד והערכה לכחולי המדים!

כן למתנ"א ולבילוש

אני לא יודע למה את קוראת עבודת קודש? אבל בעיני לשבת בניידת סמויה ולתפוס נהגים שעברו את המהירות המותרת ב 20 קמ"ש זה עבודה בעיניים! 0.4% מתאונות הדרכים נגרמות כתוצאה ממהירות מופרזת, אני חושב שאני יהיה לארג' אם אני יכתוב פה שלפחות 50% מהדוחות של המשטרה הם על מהירות. ואני כבר לא מדבר על סמים קלים... כי את זה הם חייבים לאכוף בגלל שיש לנו כנסת מטומטמת.

sdz

New member
מסכים ומוסיף

אני בתור אחד שידוע כשונא את כחולי המדים, נתקלתי בהם מכל מיני כיוונים (בכביש ובחדר החקירות) וכמעט כולם היו שלילים. כיום אני עובד כשליח פיצה אבל איתי עובדים עוד 3 שוטרים (מתוך צוות של 9 עובדים). בכל מקרה באמת אני מציע להפסיק לבוא בטענה כי השוטרים הם העבריינים ובכללל בטענות דומות! כמו שאם אנחנו עושים עבירה הם שם בשביל לאכוף אותה, הרי שאנחנו פה על מנת שאם הם עושים עבירה אנחנו נסייע לגורמים הנכנוסים לאכוף אותה. נתקלתם בלובש מדים כחולים (או סמוי, תלוי במקרה) מבצע עבירה, מצבע את עבודתו בצורה לא ראויה או כל דבר דומה. בקשו לראות תעודת שוטר או נסו לגבות כמה שיותר פרטים ו/או עדים לאירוע. כתבו מכתב למח"ש ומניסיון אני מבטיח לכם טיפול מרשים. כמו שאם שוטרים במקום ללכת לאכוף את החוק, היו יושבים ובוכים איזה עבריינים מסתובבים בארץ אנחנו היינו מטילים עליהם ביקורת, הרי שאני מטיל עליכם אזרחים חביבים. היו אזרחים על כל המשתמע מכך, התנדבו ועזרו למח"ש, השתמשו במח"ש ותגלו שאפשר לשנות את המצב! וככה לסיום לגבי מתנ"א, אז דווקא הם קצת שונים מלובשי הכחול ה"רגילים". דווקא במשטרה הם ידועים כאלה שעושים את המוות לשוטרים. דווקא הם כן יודעים "לתפוס את הביצים" של השוטרים. דווקא הם מטילים אימתם על לובשי הכחול האחרים. אז אל לנו לזלזל. במקום לזלזל, התחילו לפעול!!! ישר כח

לכל אלה שמשתלחים במשטרה

אני יודע זה קצת ארוך אבל תראו עד הסוף. אני הייתי שוטר עד לא מזמן. במשטרה היום יש כח אדם איכותי ברובו תנסו לעבור את מבחני הקבלה ואז תבינו. שאתם יושבים בבית בשקט בביטחה ומשתלחים נגד השוטרים תדעו שיש באותו זמן שוטר שנמצא בחוץ . זה לא משנה אם זה יום/לילה גשם/שמש יום חול/שבת/חג. הוא נמצא שם לאכוף את החוק הוא לא כתב את החוק. יש לכם תלונות לחוק תפנו למי שאחראי לכך כנסת/ממשלה. השוטר אל נהנה מרישום הדו"ח לא מרוויח מכך כלום הוא מבצע את עבודתו. עבודה שהיא גם לא בשכר הכי גבוה שבעולם אפילו לא בארץ. נכון כמו בכל מקום ישנם האנשים הטובים הפחות טובים והגרועים. את הגרועים המשטרה מנפה החוצה. לכולם יש טענות נגד המשטרה אבל שיש בעיה לאן מחייגים ל100 כמובן. לא יודע כמה ממכם מכירים את תנאי העבודה של השוטרים הם לא קלים אתה במבחן יום יומי. היום המשטרה נמצאת במצב שאין דומה לו בעולם גם תקציבית וגם מבצעית. בכל העולם המשטרה אחראית ללחימה בפשע. אצלנו המשטרה גם אחראית על בטחון הפנים. סה"כ המשטרה לא גדולה היא היום כדי להגיע לרמת השיטור שתהיה מגבילה לעולם המערבי צריכה לגדול פי 3. לגבי שוטרים שסרחו עברו עבירות פליליות או "סתם" תעבורה יש לטפל ביד ברזל. במהלך שרותי הקפדתי לשמור על החוק ולכבד אותו. נכון היו מקרים שנסעתי מהר ולא עצרתי באור אדום אבל זה היה בהתאם לנסיבות שדרשו את זה. לכן לא כל ניידת שנוסעת מהר היא סתם שוטר עבריין ואולי זה שוטר שממהר לקריאה דחופה. היום בעידן המיחשוב יודעים בכל זמן מה מהירות הניידת ומיקומה שוטר שחורג מתבקש להסביר את מעשיו ואם אין הסבר הגיוני הוא נשפט על כך. העונשים הם חמורים כמו הפקעת שבוע משכורת עיכוב דרגה ועוד. דבר אחרון לגבי אכיפת המהירות. נכון שישנה אכיפה רבה בתחום ואחוז התאונות עקב מהירות נמוך ביחס לאכיפה. אבל תארו לכם מצב שבו המשטרה מפסיקה לפרק זמן מסויים לאכוף מהירות בכלל. כמה תאונות עקב מהירות יהיו באותו זמן? נכון יעלה? קשה מאוד בתקציב של היום עבירות קשות אחרות. כי זה מצריך ציוד יקר מאוד כמו ניידות סמויות נוספות שוטרים נוספים מסוקים(כן אוכפים עבירות היום עם מסוק)זה מצריך גם פריסה צפופה של ניידות. לצערי זה הכל עניין של תקציב ובעיקר הבנה של אלה שאחראים על חלוקת התקציב במדינה. המדינה משקיעה המון בביטחון מטוסים אוניות צוללות טנקים. במקום צוללת אחת היו מתקצבים את זה לאכיפה או שיפור תשתיות היה הבדל ניכר לעין בטווח זמן המיידי.

יש צדק בדבריך...

המדינה אינה משקיעה מספיק בעניין תאונות הדרכים. אין תקציב לשיפור התשתית בארץ. אין תקציב למשטרת ישראל. ועבודת השוטר היא כפולה ומכופלת,אכן צודק. אבל עדיין,מהירות אינה גורם לתאונה,לא ברכבים של היום. שיש בהם היום טכנולוגייה שמסוגלת לתקן טעויות נהג. מה שכן יכול לגרום לתאונה; נהג שנוהג בנתיב שמאלי ללא צורך,הוא לא עוקף אף אחד,אבל הוא על הנתיב השמאלי,אבא שלו קנה את הנתיב הזה.בא אחד מאחורה שרוצה לנהוג טיפה מהר יותר רק בטיפה.במקום 100 קמ"ש הוא רוצה לנהוג 110 קמ"ש כמו שכתוב בחוק. אבל זה מקדימה לא זז מהנתיב. אחרי כמה עשרות שניות,מחליט הנהג מאחורה לעקוף מימין,מעשה שהוא כנגד החוק,איסור עקיפה מימין. אבל איך שהוא נכנס לנתיב עקיפה מימין אחרי ייאוש מהנהג המעצבן בנתיב השמאלי,פתאום חותך אותו הנהג מקדימה ובוווום יש תאונה. זה סתם מקרה אחד. נהג נוסע על כביש בינעירוני במהירות של 100 קמ"ש,20 קמ"ש יותר מהחוק. נוהג להנאתו בשלווה,בנתיב ימני,אף אחד לא מפריע לו. הוא מתקרב לצומת,מאט את מהירות הנסיעה שלו ואפילו עובר לנתיב שמאלי,כדי שרכב משתלב יוכל להשתלב בביטחה. נחש מה קרה ??? מהירות היא לא גורם לתאונה. מהירות היא שיקול הדעת של הנהג,לדעת אם הוא מסוגל לנהוג ככה ולהישאר חי. כי גם פנצ'ר במהירות של 60 קמ"ש עלול לדחוף אותך לתוך איזו עגלה עם תינוק על המדרכה ואם זה יהיה במהירות של 120 קמ"ש אתה תפגוש מן הסתם בקיר הבטון/מעקה בטיחות,אבל זה כבר נתון לשיקול דעת הנהג,הוא צריך לדעת שזה יקרה והוא צריך לדעת להימנע מזה. כבר קרה לי שנהגתי משאית גדולה והיה לי פנצ'ר קידמי שמאלי במהירות נהיגה של 100 קמ"ש. אלמלא,ידעתי כיצד לנהוג,מהנתיב הימני,הייתי חותך את כל המכוניות מנתיב העקיפה השמאלי ועובר דרך קיר הבטון לצד הנגדי ומפרק שם עוד כמה מכוניות. העוזר שלי,שנכנס ללחץ ממה שקרה התחיל לקרוא שמע ישראל,עד שהוא אמר את שני המילים הבאות שלו,כבר עצרתי בביטחה בשוליים והוא נרגע. מה שעושה את המהירות לגורם תאונות דרכים הוא הנהג שאינו יודע כיצד לנהוג מהר. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה יש כל מיני כוחות הפועלים על הרכב. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה אבן הכי קטנה תעיף אותך לתהום או לצד הנגדי. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה צריכים להיות דרוכים וקשובים לכל צליל. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה הסיכוי להינצל הם קלושים. וכאשר אני אומר מהירות גבוהה,אני מדבר על 150-200 קמ"ש. אז מהירות היא לא גורם לתאונה,הנהג הוא הגורם הכי קשה. נהג שלא מאותת,נהג שלא מפנה את נתיב הנסיעה השמאלי בזמן,נהג שנכנס לצומת לא פנוייה,נהג שעוקף מימין במעבר חצייה או לפני צומת,נהג שלא יודע לנהוג.

mucool2

New member
בעיה תקציבית?

מה יקר יותר: להעמיד ניידת עם מכמונת מהירות בכביש מהיר (סכנה בפני עצמה), או לשים שוטר בצומת פקוק? אם ישימו שוטרים בצמתים פקוקים באופן קבוע, נרוויח בכל מקרה - אם הנהגים יתעקשו להיכנס לצומת לא פנוי, תהיה הכנסה גדולה מהדו"חות (והקנס על חסימת צומת צריך להיות גבוה במיוחד!); אם הנהגים לא ייכנסו לצומת לא פנוי, הושגה המטרה שלשמה האכיפה קיימת, ותהיה הקלה בפקק. הבעיה בארץ היא שמתייחסים לאכיפת חוקי התנועה כאל מס שצריך לגבות. תארו לכם שהנהגים יתחילו לנהוג במהירות המותרת. איזה אסון זה יהיה! ההכנסות מדו"חות משטרה יעלמו כמעט לגמרי! אז מה עושים? קובעים מהירות מקסימלית מגוחכת, שלא קיימת בשום מקום אחר בעולם!

isra533

New member
שוטרים בכבישים

כמו בכל ארגון גדול גם במשטרה יש שוטרים טובים ופחות טובים נחמדים ופחות נחמדים מה שבטות שהרושם אצל רוב הציבור הוא שלילי לגבי השוטרים. בכביש רוב השוטרים מתנהגים כאילו הכבישים שייכים להם ואנחנו הנהגים מפריעים להם. הייתי רוצה באמת לדעת האם השוטרים המוצבים בכבישים באמת מונעים תאונות או הם שם בכבישים כי זה מקום טוב לעשות כסף למדינה. יש לי מחשבה שגם אם לא היו בכלל שוטרים בכבישים המצב לא היה יותר גרוע ואני מדבר על מספר התאונות, ההרוגים והפצועים.

ttzz

New member
הית רוצה לדעת אם הם מונעים?

הם לא....לא כמו בטיפול היום... אומי,דבר איתי יש לי משהו בשבילך...

zxc4

New member
ענישה אפקטיבית

לא יעזור כלום רק ענישה אפקטיבית יעזור במניעת תאונות למשל היום מול עיני ראיתי רכב חוצה באור אדום והרמזור היה אדום לפני שהוא הגיע לצומת

ttzz

New member
ענישה לא תמיד תעזור,בארי הברברי מה

הבעיה לפרסם ניידת עושה עבירת תנועה חמורה כל כך שאדם אחר יקבל עליה עונש? לקלל ולהוציא באגרסיביות אתה צודק לא צריך,אבל לפרסם? ברגע שהודעה כזאת תמחק רואים בדיוק את הצד של התמימים והצד של האזרח הפשוט...לא אתפלא אם אתה אחד מהם(כל עוד דברת על הודעתי)

למעלה