יש צדק בדבריך...
המדינה אינה משקיעה מספיק בעניין תאונות הדרכים. אין תקציב לשיפור התשתית בארץ. אין תקציב למשטרת ישראל. ועבודת השוטר היא כפולה ומכופלת,אכן צודק. אבל עדיין,מהירות אינה גורם לתאונה,לא ברכבים של היום. שיש בהם היום טכנולוגייה שמסוגלת לתקן טעויות נהג. מה שכן יכול לגרום לתאונה; נהג שנוהג בנתיב שמאלי ללא צורך,הוא לא עוקף אף אחד,אבל הוא על הנתיב השמאלי,אבא שלו קנה את הנתיב הזה.בא אחד מאחורה שרוצה לנהוג טיפה מהר יותר רק בטיפה.במקום 100 קמ"ש הוא רוצה לנהוג 110 קמ"ש כמו שכתוב בחוק. אבל זה מקדימה לא זז מהנתיב. אחרי כמה עשרות שניות,מחליט הנהג מאחורה לעקוף מימין,מעשה שהוא כנגד החוק,איסור עקיפה מימין. אבל איך שהוא נכנס לנתיב עקיפה מימין אחרי ייאוש מהנהג המעצבן בנתיב השמאלי,פתאום חותך אותו הנהג מקדימה ובוווום יש תאונה. זה סתם מקרה אחד. נהג נוסע על כביש בינעירוני במהירות של 100 קמ"ש,20 קמ"ש יותר מהחוק. נוהג להנאתו בשלווה,בנתיב ימני,אף אחד לא מפריע לו. הוא מתקרב לצומת,מאט את מהירות הנסיעה שלו ואפילו עובר לנתיב שמאלי,כדי שרכב משתלב יוכל להשתלב בביטחה. נחש מה קרה ??? מהירות היא לא גורם לתאונה. מהירות היא שיקול הדעת של הנהג,לדעת אם הוא מסוגל לנהוג ככה ולהישאר חי. כי גם פנצ'ר במהירות של 60 קמ"ש עלול לדחוף אותך לתוך איזו עגלה עם תינוק על המדרכה ואם זה יהיה במהירות של 120 קמ"ש אתה תפגוש מן הסתם בקיר הבטון/מעקה בטיחות,אבל זה כבר נתון לשיקול דעת הנהג,הוא צריך לדעת שזה יקרה והוא צריך לדעת להימנע מזה. כבר קרה לי שנהגתי משאית גדולה והיה לי פנצ'ר קידמי שמאלי במהירות נהיגה של 100 קמ"ש. אלמלא,ידעתי כיצד לנהוג,מהנתיב הימני,הייתי חותך את כל המכוניות מנתיב העקיפה השמאלי ועובר דרך קיר הבטון לצד הנגדי ומפרק שם עוד כמה מכוניות. העוזר שלי,שנכנס ללחץ ממה שקרה התחיל לקרוא שמע ישראל,עד שהוא אמר את שני המילים הבאות שלו,כבר עצרתי בביטחה בשוליים והוא נרגע. מה שעושה את המהירות לגורם תאונות דרכים הוא הנהג שאינו יודע כיצד לנהוג מהר. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה יש כל מיני כוחות הפועלים על הרכב. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה אבן הכי קטנה תעיף אותך לתהום או לצד הנגדי. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה צריכים להיות דרוכים וקשובים לכל צליל. הוא לא יודע שבמהירות גבוהה הסיכוי להינצל הם קלושים. וכאשר אני אומר מהירות גבוהה,אני מדבר על 150-200 קמ"ש. אז מהירות היא לא גורם לתאונה,הנהג הוא הגורם הכי קשה. נהג שלא מאותת,נהג שלא מפנה את נתיב הנסיעה השמאלי בזמן,נהג שנכנס לצומת לא פנוייה,נהג שעוקף מימין במעבר חצייה או לפני צומת,נהג שלא יודע לנהוג.