זוויות בקטנות

וורטקס

New member
זוויות בקטנות

כשמסתכלים בפירוט של מיקום הכוכבים מה שני המספרים עם הגרשיים מציינים?
למשל: "30 '36 מאזניים 07
אז ה-07 זוהי הזוית שבה נמצא הכוכב, אבל מה 36 ו-30 מציינים?

סתם מציק לי ואני צריכה לדעת!
תודה מראש!
(דרך אגב אני לומדת הנדסה אז אין צורך לחסוך בפירוטים גיאומטריים
)
 
שני המספרים מציינים דקות ושניות..

המעלה של הזוית, הדקות שבה היא נמצאת, ואחריה השניות - בדיוק כמו בשעון. גלגל המזלות בנוי בפורמט שכזה של מעלות, דקות ושניות.

למרות שההסבר אינו גיאמטרי מספיק, מקווה שהבנת..
 

וורטקס

New member
איך הזמן מתבטא בהקשר של כל כוכב?

לא יכול להיות שזה מבטא כמה זמן כוכב שהה בזווית מסוימת במזל מסוים... אז מה זה הזמן הזה?
 

Y. Welis

New member
מה תעשי שתגיעו לרדיאנים?... וסינוסים וקוסינוסים...

המס' מבטאים מיקום (סכמטי לפי חלוקה שווה של השמיים ל-12 גזרות). רק במקרה של השמש הזמן מדויק - מעלה = יום.
&nbsp
ואכן מצער שהשמש לא נסוגה...
 
מהירות הסיבוב של פלוטו...


זמן ההקפה של כוכב פלוטו סביב השמש הוא 248 שנה. חוץ מזה ההסבר נכון. לא עקרוני במכלול התשובה שניתנה כאן
 

מתלמד 8

New member
וורטקס-אנסה להסביר,גלגל המזלות מחולק ל-360

מעלות(כמו עיגול בגיאומטריה) ,כל מעלה מחולקת ל-60 דקות,כלומר המרחק בין מעלה למעלה הוא-60 דקות,בניגוד לשעון שבו המרווח בין המעלות נמדד בזמן,,כאן המרווח בין הדקות שווה מרחק,לדוגמא:-כוכב נמצא במעלה ה-10.00 כלומר במעלה-10 ו-00 דקות,אם נמצא במעלה-10.30 ,זה אומר שהכוכב נמצא במעלה-10 ו-30 דקות,כלומר הכוכב נמצא במחצית הדרך בין מעלה-10.00 למעלה -11.00 ,

זמן השהייה של הכוכב בין מעלה למעלה(ובין דקה לדקה)נמדד לפי מהירות הכוכב,כל כוכב בהתאם למהירות הספציפית שלו,למשל השמש עוברת כל יום מעלה אחת(בערך) בגלגל המזלות וב-360 יום את כל הגלגל,לעומתו -הירח עובר את כל גלגל המזלות ב-28 ימים והכוכבים האיטיים עוברים את הגלגל בשנים,צדק בשנה,-אוראנוס "עושה סיבוב" ב-84 שנים ופלוטו ב-220-240 שנים(לא זוכר בדיוק),,,עד כאן -30 שניות על מהירות תנועת הכוכבים.

,,,,,מקווה שלא טעיתי,כי אותי זרקו משעורי גאומטריה בכיתה ט', כשהתחלנו ללמוד את נושא הסינוסים(הותיקים זוכרים שאז לא היו מחשבים,אלא מחברת לוגריתמים),

המורה התחיל להסביר "סינוס-קוסינוס,טנגנס" וכו',,,, אחד התלמידים הפריע לי לשמוע,צעקתי לו "סינוס-קוסינוס,,,,,כוס אמק",המורה שמע וחשב שאני מקלל אותו והעיף אותי מהכיתה.
 
היי


לא מדובר בכמה זמן שהה כוכב בזווית.
פשוט לצורך הנוחיות חילקו את גלגל השמים הנצפה ברגע הלידה ובמקום הלידה מכדור הארץ ל360 מעלות כפי שיש בכל עיגול, ואותם חילקו ל12 חלקים שווים או פלחי שמיים שהם ה"מזלות" ולצורך דיוק רב יותר (כגון לצורך חישוב היבט בין 2 כוכבים למשל) חילקו כל מעלה ל 60 חלקים שווים הנקראים דקות וכל דקה ל 60 חלקים שווים הנקראים שניות. וכך אפשר לראות היכן נמצא כביכול, כל כוכב לכת על פני גלגל השמים ברגע הלידה כאשר מביטים ממקום הלידה אל הכוכבים שכאילו, רק כאילו כמובן, סובבים אותו, בדיוק רב יחסית. מקווה שעזרתי :)
 
למעלה