וורטקס-אנסה להסביר,גלגל המזלות מחולק ל-360
מעלות(כמו עיגול בגיאומטריה) ,כל מעלה מחולקת ל-60 דקות,כלומר המרחק בין מעלה למעלה הוא-60 דקות,בניגוד לשעון שבו המרווח בין המעלות נמדד בזמן,,כאן המרווח בין הדקות שווה מרחק,לדוגמא:-כוכב נמצא במעלה ה-10.00 כלומר במעלה-10 ו-00 דקות,אם נמצא במעלה-10.30 ,זה אומר שהכוכב נמצא במעלה-10 ו-30 דקות,כלומר הכוכב נמצא במחצית הדרך בין מעלה-10.00 למעלה -11.00 ,
זמן השהייה של הכוכב בין מעלה למעלה(ובין דקה לדקה)נמדד לפי מהירות הכוכב,כל כוכב בהתאם למהירות הספציפית שלו,למשל השמש עוברת כל יום מעלה אחת(בערך) בגלגל המזלות וב-360 יום את כל הגלגל,לעומתו -הירח עובר את כל גלגל המזלות ב-28 ימים והכוכבים האיטיים עוברים את הגלגל בשנים,צדק בשנה,-אוראנוס "עושה סיבוב" ב-84 שנים ופלוטו ב-220-240 שנים(לא זוכר בדיוק),,,עד כאן -30 שניות על מהירות תנועת הכוכבים.
,,,,,מקווה שלא טעיתי,כי אותי זרקו משעורי גאומטריה בכיתה ט', כשהתחלנו ללמוד את נושא הסינוסים(הותיקים זוכרים שאז לא היו מחשבים,אלא מחברת לוגריתמים),
המורה התחיל להסביר "סינוס-קוסינוס,טנגנס" וכו',,,, אחד התלמידים הפריע לי לשמוע,צעקתי לו "סינוס-קוסינוס,,,,,כוס אמק",המורה שמע וחשב שאני מקלל אותו והעיף אותי מהכיתה.