זוויות של השילדה.

amirgal

New member
זוויות של השילדה.

לא הבנתי מאיפה מודדים. ניקח לדוגמא את הפי 2005, אני יודע שיש לה זווית מאוד חדה. אבל שהסתקלתי בטבלה של הזוויות שלה ניראה שיש לה זווית חדה אבל לצד השני (סטייל XC). בהנחה שכמה שהזווית גדולה (מספר גדול), ככה הגובה של האד\סיט טיוב עולה.

רמי לשם

New member
לסידרת P יש זוית ראש של 69 מעלות

שהיא די חדה לעומת זוית ראש של 73 שיש לסטאמפג'אמפר ז"ק. זוית ראש נמדדת בין המשך רגלי הבולם לבין הקרקע.

amirgal

New member
כן, את זה הבנתי.

אבל מאיפה מודדים? וכמה שזווית הראש\כיסא גבוה יותר זה אומר ש...?

amirgal

New member
עדיין לא הבנתי.

לפי התמונה של הפי, ניראה כי האד טיוב יותר גבוה מהסיט טיוב, אבל לפי טבלת הזוויות ניראה כי, הסיט טיוב יותר גבוה מהאד טיוב.

רמי לשם

New member
טבלת הזוייות היא סכמטית

ומצוייר שם אופניים "קלאסיים", המדידה בP נעשית באותה שיטה.

oren_hershco

New member
אההממ.... כמה תיקונים:

"זוית הראש" היא הזוית בין ציר ההיגוי (כלומר, הסטירר של המזלג) לבין אנך לקרקע. רגלי המזלג יכולות להיות בזוית אחרת (תסתכלו על מזלגות באופני כביש של קולנגו למשל). זוית ראש של 69 מע' היא קהה יותר מהזוית הקלאסית של 71 מע'. בגדול, זוית קהה יותר יוצרת היגוי איטי יותר, אך בשל כך נותנת אופניים פחות "עצבניים" בירידות, במיוחד תלולות. מאחר ובאופני ש"מ (בעצם גם בז"ק) הזוית הזו אינה קבועה, אלא מושפעת משקיעת המיתלים, הרי ששם אפקט "העצבנות" הוא אפילו יותר עצבני (בירידה תלולה המזלג מתכווץ => זוית הראש הופכת לתלולה יותר => ההיגוי הופך לזריז יותר => לא טוב...) אורן

רמי לשם

New member
תשמע, תראה

גם שלדון וגם האתר של סקוט (שהבאתי למלעלה) מודדים לקו אופקי המקביל לקרקע, ולא לקו אנכי ניצב. עד כמה שאני זוכר (ועברו יותר מ20 שנה, אז זה לא כ"כ בטוח) בגיאומטריה זוית של 69 מעלות היא יותר חדה מזוית של 71.

טיראן מ

New member
אני עם רמי ...

המדידה היא יחסית לקרקע. לצורך הדיון - זווית 90 היא אנך לקרקע. אחרת, בזווית 70 יחסית לאנך (כפי שהציע אורן) הכידון יהיה בגובה הפדלים ... ההבדל בהיגוי נובע מהמרחק בין נקודת המגע של הצמיג בקרקע לבין קו דימיוני הממשיך את ציר ההיגוי (הסטירר). ככל שהמרחק גדול יותר ההיגוי פחות מדוייק.

oren_hershco

New member
צודק, נו, ביחס לקרקע.

המושגים המקובלים, לפחות באופנועים, הם לא חדה / קהה אלא תלולה / מתונה. 69 זה מתון יותר מ 71, למרות שהמספר אכן קטן יותר. בכל אופן, ברור למה זה לא קשור לרגלי המזלג עצמו, כן? אורן

למעלה