זווית הנטיה של כדור הארץ

זווית הנטיה של כדור הארץ

יש לי כמה שאלות שמעניינות אותי כבר זמן רב: 1. מהי זווית הנטיה של כדור הארץ ביחס למישור מילקה?(ואיך מדדו אותה) 2. מהי זווית הנטיה של קו המשווה?(איך מדדו אותה) 3. מה הם ההבדלים בין השנים אם יש בכלל? תודה מראש משה השמן

2_be

New member
תשובה חלקית ביותר

דבר ראשון, ברוך הבא
והנה התחלה של תשובה... ציר כדור הארץ משנה את הנטיה שלו ביחס למישור מילקה וישנה תנודה של הציר בזמן מחזור מאוד גדול (41,000 שנה בערך..). זוית הנטיה נעה בין 21.6 ל-24.6 מעלות. כיום (נראה לי..) היא 23.44 מעלות . ואם כבר ננצל את השאלה להסברון קטן... המילקה - מישור תנועת כדור הארץ סביב השמש. מסלול תנועתה המדומה של השמש על כיפת השמים נקרא המילקה. השם "מילקה" נובע מהמילה - ליקוי. כאשר הירח והשמש מצויים על קו אחד, על מישור המילקה, מתרחש ליקוי מאורות.

יניב ריז

New member
תוספת לתשובה-

2-זווית המשווה ביחס למילקה משתנה בהתאם לעונות השנה-כאשר בימי השיוון העונתיים (21/6 וה- 21/12) זווית המשווה למילקה היא 0 מעלות (השמש נמצאת בדיוק מעל ראשך). מדידת הזווית יכולה להעשות ע"י טריאנגולציה של 2 נקודות תצפית על כדור הארץ. 3-לגבי הבדלים עם השנים-ישנה הנחה כיום כי מתנד זה בציר כדור הארץ (כפי שענה BE2) הוא אחד הגורמים העיקריים למחזוריות של תקופות הקרח.

יניב ריז

New member
ותיקון נוסף-

ימי השיוון 21/3 וה-21/9 . שיא החורף-21/12 שיא הקיץ-21/6 אוף...כמה טעויות יצאו לי בהודעה אחת

OK

תשובה מדוייקת לשאלה אין לי, כי זה ממש לא התחום שלי, אבל לראשונה מדדו את זה לפי תנועת הכוכבים.

למעלה