זוטון או הוביט

ד ג י

New member
זוטון או הוביט

בימים ראשון עד חמישי הייתי במחנה הרפתקאות של משחקי פנטזיה, ופגשתי שם מישהי שמתרגמת ספרים (ביניהם לדוגמה הנסיכה הקסומה ועוד), והיא אמרה לי שהיא קראה את שר הטבעות באנגלית ושהוביט אומרים HALFLING (אני מקווה שכתבתי נכון) וגם זוטון אומרים HALFLING, אז רציתי לשאול האם הוביט הוא סוג של זוטון? או אוליי וזוטון הוא סוג של הוביט או שאולי כל בני המחצית נקראים כך יש לזכור שבתיאורים (נמוכים רגליים שעירות וכו´) הם מאוד דומים מה אתם חושבים???.

Gilgam69

New member
מספר שמות לאותו היצור

כמו של-HUMANS יש מספר שמות כמו אדם, בן-אדם, אנוש, בן-אנוש וכו´ וכמו של-ELF יש מספר שמות כמו אלף, עלף, שדון, בן-לילית כך גם ל-HALFLING יש מספר שמות כמו זוטון, הוביט וכו´. ואפילו ליתר דיוק HALFLING הוא השם שבני אדם, אלפים וכל העולם קורא ליצורים שאתה מדבר עליהם. ה-HALFLINGים קוראים לעצמם הוביטים (HOBBIT - השם הוא כך גם באנגלית).

gangrel

New member
אין שום....

קשר בין השניים חוץ מבשם. את ההוביטים טולקין המציא ואת הזוטונים המציאו כותבי D&D 3-ED (נראה לי שהם) וסתם השתמשו באותו שם. הגיוני לא? HALF- חצי, שניהם נמוכים. LING- שווה מילה שאין לי מושג מהי, זה בטח אדם באיזה שהיא שפה. חצי-אדם

Gilgam69

New member
טעות

אולי את ההוביטים טולקין המציא אבל שמם של ההוביטים בעולם של שר הטבעות ע"פ בני האדם והאלפים הוא HALFLING. התרגום של מו"ד מהדורה ראשונה (כן כן, פריט היסטורי זה) הוא שתרגם את המילה HALFLING לזוטון. כלומר: HALFLING באנגלית = זוטון בעברית, למרות שמילה נוספת בעברית ל-HALFLING הוא בן-מחצית. וכן: ה-HALFLINGים קוראים לעצמם HOBBITים. ודרך אגב: HALF באמת זה חצי אבל LING זה לא אדם בשפה כלשהי. LING היא מילה באנגלית שבאה כתוספת למילה נוספת על מנת לתאר שהכוונה היא לאותו המילה אבל בגרסה קטנה, או פעוטה יותר. לדוגמה: FLEDGELING, אדם שרק עתה "נולד", בן אם זה לידה אמיתית או לדוגמה סיום מסלול הכשרה מסוים (והוא טרי בתחום שאותו למד).

gangrel

New member
אבל אתה מסכים איתי ש....

שלהוביטים של טולקין ולזוטונים של המהדורה השלישית אין שום קשר. זה אפילו לא אותו עולם. הוביט- הוא יותר גבוהה מזוטון, שמן, אצבעות ארוכות ושחורות ורגליים גדולות יחסית. הם גם שונאים הרפתקאות. זוטון- יותר נמוך מההוביט, רזה, אוזניים שפיציות, רגליים נורמליות ביחס לשאר הגוף וסקרן מאוד.

Gilgam69

New member
שוב טעית

ה-HALFLING של טולקין (HOBBITים) וה-HALFLING של מו"ד (הזוטונים) הם אותו הדבר. כמו ש-DWARF זה גמד אז HALFLING זה זוטון - פשוט תרגום!!! וצא מהקטע של המהדורה השלישית, ה-HALFLING לא השתנה ממו"ד הראשון.

DDN

New member
אוקיי, ידידי המלומד:

אכן זוטון זה הוביט והמקור הכי טוב שאני מכיר לנושא הוא ה COMPELTE GUIDE FOR GNOMES AND HALFLINGS של מוד"מ מהדורה שנייה. שם אפילו מקשרים את הקנדרים של DRAGONLANCE להיות תת גזע של הHALFLINGS. תקרא שם, ויענו תשובותיך. ומצחיק לחשוב שהבחור חשב שHALFLINGS זה המצאה של המהדורה השלישית.

Sabre Runner

New member
ומה עם Earthling?

צדקת במחצית. :)
Main Entry: 1-ling Function: noun suffix Etymology: Middle English, from Old English; akin to Old English -ing 1 : one connected with or having the quality of <hireling> 2 : young, small, or inferior one <duckling>​

Tanath

New member
שושנת המדבר

שושנת המדבר הם גוף שמארגן חוגי D&D בבתי ספר, עד כמה שידוע לי רק באזור חיפה כרגע. חוץ מחוג שבועי יש גם פעילויות מחוץ לבית הספר, כמו מחנה קיץ וטיולים. אין לי את הטלפון כרגע, אבל אם אתה רוצה אני יכולה להשיג לך את הטלפון של מארגן החוג. Meddle not in the affairs of dragons, for you are crunchy and taste good with ketchup

exit_from_here

New member
הלף-לינג מפורש כהרבה יצורים

כנול,כהוביט...כזוטון..וכעוד הרבה זוטון הוא לא הוביט!ממש לא!

Gilgam69

New member
על נולים, נומים וזוטונים

נומים (GNOMES) הם היצורים הקטנים הללו, טיפה´לה גבוהים יותר מזוטון והם... טוב, משהו בין גמד לזוטון, וזה בגדול מאוד. בעברית אפשר לקרוא להם ננסים. נולים (GNOLLS) הם היצורים הגדולים הללו, שנראים כמו אדם בגובה 2 מטר ובעלי ראש של צבוע. הם זדוניים במיוחד ונחשבים לילדים הרעים של אמא טבע, כלומר יש להם דרואידים וסיירים כמו לאלפים, רק שהנולים מאוד מאוד רעים. זוטון - כן, כן, זוטון זה כן HALFLING ולהיפך. קוראים לזה תרגום.

ד ג י

New member
שושנת המדבר

זה באמת גוף שמארגן חוגי מבוכים ודרקונים בבתי ספר בחיפה ויש אחד גם בגבעת אלה (זה בעמק יזרעאל, כן כן עמק יזרעאל נו אתם לו זוכרים המקום הזה המלא בקיבוצים שכל אחד מהם יותר חור מהשני) אורן מנהל הפעילות בכלל" 8538029 דרור גם אצלו אפשר להרשם: 052-979707

למעלה