זוכרות את התלונה שלי ("תלונה" אעלק)

• פותח הנושא mise
  • פורסם בתאריך

mise

New member
זוכרות את התלונה שלי ("תלונה" אעלק)

לנציב תלונות הציבור? אז קיבלתי הבוקר טל' מעו"ד רות שלמון והיתה לנו שיחה ארוכה. בסיכומו של עניין, אם למישהי יש בעיה כלשהי ברישום הילד במשרד הפנים, היא הכתובת לדבר איתו. (במיוחד נשים שילדו ללא מיילדת). יש לי את מס' הטל' שלה, למי שרוצה, במסר (אם תיבת המסרים לא עובדת, אפשר בדוא"ל: mise את bezeqint דוט net).

debby12

New member
מנהל
נכון לפבר' 2003

"עו"ד רות שלמון, סגן ממונה על אגף בנציבות תלונות הציבור" (סתם גיגלתי את השם שלה ועליתי על ציטוט שלה מהאתר של האגודה לזכויות האזרח). מצד שני חלפו שלוש וחצי שנים אז אולה היא כבר ממונה על האגף... <סתם אני מנחשת>

mise

New member
כל הכייבוד לדבי.

תאמיני לי, צימעס, אני כבר לא זוכרת מה היא אמרה שהיא עושה שם, רק שהיא עו"ד ושהמחשבה שיכול להיות שיש לי בעיה ברישום הילדים במשרד הפנים כי ילדתי בבית העלתה לה את הסעיף והיא רצתה לעזור לי (אין לי שום בעיה כזו, כנראה לא הייתי ברורה מספיק במכתב התלונה). היא מאוד נחמדה, מאוד אנושית עם המון רצון לעזור. דיברנו על החוק, למה חוקקו אותו וכו'. בסופו של דבר, מי שלא תרצה לעבור בדיקת רקמות או ללכת לגניקולוג, תצטרך לארגן מיילדת שתתן לה אישור על הלידה. וכאמור, מי שכרגע יש לה בעיה, תעזר בעו"ד רות שלמון.

mise ואחרות האם תוכלנה להסביר למה

הכוונה ב-"מי שלא תרצה לעבור בדיקת רקמת או ללכת לגינקולוג תצטרך לארגן מיילדת שתיתן לה אישור על הלידה"? האם העובדה שיש לי אחרי הלידה (אני מתכוונת ללידת בית) ילדה "ביד" זה לא מספיק? איזה אישורים בדיוק צריך? אודה לכן אם תוכלנה להאיר את עיני בעניין כי לא ידעתי שבכלל עשויה להיות בעיה ברישום הילדה מבחינת משרד הפנים אם אלד אותה בבית.

צימעס

New member
אם את יולדת עם מילדת רשומה אין בעיה

הבעיה היא לנשים שיולדות בבית - עם מילדת בלי רשיון של משרד הבריאות, או לבד, - וגם לא עושה בדיקות במהלך ההריון, - וגם לא הולכת לרופא ימים ספורים אחרי הלידה. אשה כזו, למשרד הפנים אין שום "נייר" להסתמך עליו כדי לדעת שהינוק שביד של האשה הוא באמת שלה, ולכן הם דורשים בדיקת רקמות. הקיצר - עשית US? רופאת המשפחה יודעת שאת בהריון? אחות ט"ח עקבה אחרי גדילת הבטן שלך? מילדת ראתה את התינוק יוצא? רופאה מיששה לך את הבטן אחרי הלידה, והרגישה רחם-של-אחרי-לידה? קחי מהם פתק, והכל יהיה בסדר.

mise

New member
צריך להסתכל על סעיף 6 לחוק

האוכלוסין. לא יודעת בדיוק, כי לא ממש הרחבתי איתה (שטפתי כלים תוך כדי והכנתי אוכל והילדה שרה ובין לבין הילד ינק והיא כל הזמן "הילדים שלך מפריעים לך"). היא רק אמרה לי: "לא יכול להיות חאפ-לאפ (ככה כותבים את זה?), אם לא היה רופא או מיילדת בלידה".

צימעס

New member
בטח ../images/Emo45.gif. יש תקלה בתפוז.

מנהלות, האם זה הועבר למתכנתים?

למעלה