זוכרות את עוגת הכלבלב מלפני חודש

ענבר100

New member
זוכרות את עוגת הכלבלב מלפני חודש

אז עכשיו יש גם תמונות - אני מרוצה בתור יצירה ראשונה. אשמח לקבל הערות, הארות וטיפים לעתיד!
 

ענבר100

New member
צודקת בהחלט, העוגה אמנם הוגשה בלי

כי גזרנו מהצדדים, אבל אחרת היא די רכה ודי התפוררה ואי אפשר היה להוציא אותה בשלמותה מהתבנית.
 

t a l talim

New member
חמוד!

מצטרפת לעניין הנייר... ואם העוגה מתפוררת ואי אפשר היה להוריד את הנייר, ניתן היה לגזור אותו בעדינות מסביב, ואולי אפילו ליצור נחש ארוך מבצק ולהקיף איתו את העוגה- גם נותן גימור יפה וגם "מעלים" את ניר האפיה. לי אישית חסר קצת צבע... פרח או שניים, אולי עצם צבעונית- אבל זה כמובן עניין של טעם. העוגה מתוקה מאוד- כל הכבוד!
 

ענבר100

New member
תודה! מה זאת אומרת נחש מסביב?

ואם אפשר עוד שאלה - האם הסרט עבה מדי לדעתך?
 

U n i q u e 1 8

New member
נחש בצק סוכר

פשוט לוקחים בצק סוכר (צבוע או לבן) ועושים ממנו נחש שיקיף את כל העוגה. זה נקרא סגירה. לדעתי הסרט לא עבה מדי- אבל זה עניין של טעם.
 

מ י כ ל פ

New member
הציור ממש מקסים

אבל חייבים להוצא את העוגה מהתבנית כדי להשלים את ה"שואו" כדי להעביר את העוגה למגש/משטח כשהעוגה אפוייה ועדיין לא מקושטת מניחים עליה איזשהוא קרש חיתוך גדול, מניחים יד אחת פרושה מעל הקרש ויד אחת מתחת לתבנית, הופכים, מרימים את התבנית ואז העוגה עברה בשלמותה. אפשר לצפות גם על החלק התחתון אבל אם את מתעקשת לצפות על העליון מניחים עוד קרש (על הצד שבו היתה התבנית) ושוב הופכים. לאחרונה אני משתמשת כמגש באריח קרמיקה גדול שקניתי ב-10 ש"ח בחנות חומרי בניין - מומלץ
 
למעלה