זוכרות שאמרתי שאני לא אוהבת לארגן

א ס י ת

New member
זוכרות שאמרתי שאני לא אוהבת לארגן

את הימים שלי. כל בוקר אני אוהבת לקום ולחשוב מה אעשה באותו יום, אלא אם כן יש מטלות מיוחדות. אז בבוקר קמתי, התקלחתי, ונסענו לאיקאה להחזיר חפצים. הסתובבתי שם מתוך מגמה למצוא לעצמי שולחן טוב שיכיל גם את המחשב וגם ישאיר לי מספיק מקום לצייר. אין לי חשק כל יום לארגן את פינת הציור מחדש. וגם אין לי מקום לעוד שולחן. מצאתי שולחן של פינת אוכל שנפתח באמצע לשולחן ארוך יותר. בקצה שלו יהיה המסך, וכשארצה לצייר המקלדת תעבור למסך, ואז תהיה לי פינת שולחן של 90 על 90, שזה ממש גדול לציור. כי אני מציירת פורמטים קטנים. מאוד שמחתי שמצאתי את השולחן הזה. ממש מתאים למידות החדר. אני מרגישה שעשיתי צעד גדול להכנת מקום עבודה נוח. מחר יש לי מספר סידורים בבנק, ולאחר מכן אני רוצה לסיים לפרק את הארגז האחרון של המעבר לדירה. זה ארגז המסמכים שלי. שזה הכי קשה לי. כי קשה לי להחליט מה לזרוק ומה להשאיר. אני שמחה שאני לא מחוייבת ללכת לשום ארוחת שישי. אני גם לא מארחת בשישי. רק בשבת. בכלל אני לא מתה על משפחולוגיה. אבל לפעמים אין ברירה.

בוקר טוב אסית ../images/Emo42.gif

אני רואה שאת לא שוקטת על שמרייך, איזה יופי!

א ס י ת

New member
תודה יעל. ואני מוכנה לשתף אתכם

על מה שאני עושה, וגם לתמוך במי שמתקשה.

בוזיקית

New member
הי חמודה! ../images/Emo20.gif

יש לנו כמה דברים משותפים - גמני מציירת (אמנם לא עשיתי את זה כבר כמה שנים טובות אבל אולי אחזור לזה פעם) וגמני מצאתי שולחן מחשב חביב (אם כי הוא התגלה בדיעבד כמאוד לא נוח מבחינת מדף המקלדת הנשלף, שמאלץ אותי לרכון קדימה... וברשותך, אני רוצה להאיר לך נקודה של אור בדברייך - לגבי המשפחתולוגיה - לפחות יש לך משפחה. תנסי לראות את זה ככה. אני בכלל לא זוכרת מה זה לשבת עם בני משפחה לשולחן של חג או שבת. אצלנו נפגשים בקושי פעם בשנה באזכרות, וגם זה לא תמיד. חזרתי עכשיו מהקבר של אמא - אזכרה קצרה וזהו, הביתה, כל אחד לדרכו... וגם לי יש כל כך הרבה ארגזים לפרק ואני לא עושה כלום כבר מאז ליל הסדר. אוף יש לי כל כך הרבה דברים לעבוד עליהם... שבת שלום לך ולכל הפורום המקסים הזה!

א ס י ת

New member
בוזיקית יש לי אומנם משפחה. יחד עם

זאת יש מחיר למשפחה. היא שומרת על הבינוניות שלך. מכניסה אותך למין צמר גפן שמגן עליך מפני פיגעי החיים, אבל גם חונק אותך. בארץ עניין המשפחה והחגים הוא כל כך חזק, שהרבה אנשים חושבים שככה זה בכל העולם. וזה לא כך. יחד עם זאת, יקירתי, אם את רוצה לחגוג חגים משותפים עם אנשים, תצרי לך משפחה בצורת חברות. מה דעתך להזמין לראש השנה אליך הבייתה, נניח שתי חברות שאת יודעת שאין להן עם מי להיות. תבקשי שכל אחת תכין תבשיל. וככה תחגגו ביחד. או שאולי תאחלי לאחת החברות שלך שנה טובה ואולי היא תזמין אותך. ובמקום מתנה תכיני לה סלט למשל, שזה ממש קל. רק לפתוח שקית ירקות לסלט, ולשפוך מעל רוטב כלשהו. ועוד יותר קל זה לגשת לאיזה בית קולנוע ולקנות דלי הכי גדול של פופ קורן.
זאת רק דוגמא. אל תקחי את זה באופן אישי כחובה. כי אני לא יודעת את כל הפרטים של חייך. יכול להיות שקשה לך ליצור קשר עם אנשים. זאת לא ביקורת מצידי, רק רצון כן לנסות לתמוך בך. בכדי לטעון את עצמך באנרגיות, אדם חייב להיות בין אנשים. וגם לעשות משהו משמעותי בחייו, כמו שהפסיכולוג פרנקל כתב בספרו "אדם מחפש משמעות". ספר גדול וחשוב מאוד לתקופה המודרנית שלנו. אני יודעת שהרבה אנשים שחיים בלי משפחה מרגישים רע בחגים, והפעם זה 3 ימים ארוכים ארוכים. כי החגים הם נורא משפחתיים אצלינו. האמת גם אני מרגישה רע, כי אני צריכה להיות עם המשפחה כל הימים האלה. תאמיני לי שזה קשה. המשפחה שלי לרוב בסדר, אלא מה? היא משעממת אותי. תארי לעצמך יושבת עם אנשים 3 ימים רצופים שמשעממים אותך עד מוות.
שאת כבר יודעת בע"פ מה כל אחד ואחד יגיד, ואת צריכה מתוך נימוס להקשיב לשטויות הקטנות של החיים המשעממים שלהם. לא היית משתגעת? אחרי 3 ימים כאלה, בא לי לצרוח גוואלד, הצילו
צריכה אחרי זה 3 ימי התאוששות, ושוב חג....איכס.

בוזיקית

New member
תשובה

הצלחת לשעשע אותי עם התשובה שלך ("גוועלד") - יש לי זכרונות מדברים כאלה שהיו פעם... באשר להצעתך - אין לי חברות. ובטח לא כאלה שאין להן איפה לחגוג. בשנים קודמות חגגתי במקום שהיו בו חברים אבל הם פרחו איש איש לדרכו והמקום כבר לא קיים. כנראה שאלך לאחותי בסוף וסתם נבהה בטלויזיה ביחד...

א ס י ת

New member
בוזיקית מה דעתך לבהות בטלויזיה עם

אחותך כשארוחת חג מונחת על השולחן הסלוני? ארוחת חג זה כל דבר שונה. גם דלי של פופ קורן יהיה בסדר, אמרתי לך מהמזנון של בית הקולנוע הקרוב.
אל תשכחי את הקולה.

תמרי 1

New member
בוזוקית

עוד הצעה שתוכלי לשקול... אח שלי ואני חוגגים השנה לבד והחלטנו ללכת לים בערב עם כל מיני נישנושים.

בוזיקית

New member
תודה תמרי

יופי של רעיון, אבל לא בא לי לנסוע לים לבד (אחותי לא יוצאת מהבית). שיהיה לך חג שמח ושנה טובה! נ.ב. בוזיקית, לא בוזוקית

למעלה