זוכרים אותי?

enicegirl

New member
זוכרים אותי?

שלום לכם!! לפני מספר שבועות {אני חושבת} התוודעתי לפורום שלכם ואני חייבת לציין שהוא נורא מענין. אתם נראים לי אנשים מלאים בשמחת חיים ואתם מעלים נושאים חשובים. יש לי חבר (שהוא מקסים ומיוחד בפני עצמו
} שהוא כבד שמיעה ואני מתמודדת עם הרבה מצבים שוניפ איתו והייתי גם מאוד שמחה לשמוע אם אצלכם זה אותו הדבר, אם כל אחד מאיתכם גם מתמודד איתם, כל מקרה לגופו. יש לי מספר שאלות, אשמח מאוד אם תשתתפו ותתרמו לידע שלי {ועל זה קבלו
}: 1) יש ביכולתכם לדבר ב-
? ראיתי שכתבתם למעלה משהו על ה- SMS אבל מה עשיתם לפני עידן ה- SMS? איך הסתדרתם? 2) אתם מדברים כאן הרבה על נסיעות לחו"ל. איך אתם מסתדרים בשדה תעופה? (מבחינת שפה שונה, שאילת שאלות, רעש מטוסים) חן חן לכולם! אמשיך לשאול בהמשך
אפרת

GuyMan

New member
היי אפרת......./images/Emo160.gif

1) לפני עידן SMS הייתי כתב בפתק או בנייר כדי שהם תבינו.... 2) היום אני גר באנגליה.... לפני שנה בדיוק פרדתי מהמשפחתי וטסתי בלבד...והייתי כמובן חשש.... והכניסה למטוס הייתי בסדר כי ששאלתי במשהו ישראלים והם מסכים לעזור לי עד נחתו לאנגליה ממש לא מבין מה הם אמרו לי וישראלים שעזרו לי לדבר איתו... ועברתי בשלום... הייתי רק בן 17... ועכשיו אני מבין, לא טוב להיות לבד כי זה נוצר בעיות קשות... הכי טוב עם משהו חברים שלי או משהו משפחה... אני מקווה עזרתי לך...

אפרתושי

אהלן
אפרת
אם יש לך חבר כבד שמיעה אז תשאלי אותו :) אבל אם את כבר כאן.. פעם היו לנו פקסים (זה אאוט עכשיו) וגם הורים/חברים שמדברים בשבילנו בטלפון יש גם כאלה ששומעים מספיק טוב לתקשר קצת בטלפון במיוחד עם אנשים קרובים עם סבלנות. what´s wrong about the airport? we can ask the stewardess in plane anything if we need some help or clarification. we can ask in the information bar as well. the planes noise does not bother us as u can expect... אקסטצרה נטרי

enicegirl

New member
היי תודה!! אבל עכשיו בבקשה

תוכלו להסביר לי איך עניין השמיעה משפיע על מיתרי הקול שלכם? ואגב כן, אני מדברת על זה עם החבר שלי אבל מענין אותי אם כולם אותו הדבר או לכולם רמות שונות של דרך התקשרות.

אהלן שוב

דבר ראשון כל אחד שומע בדרך אחרת, יש כאלה ששומעים קצת בלי מכשירים ועם מכשירים שומעים הכל ויש כאלה שלא שומעים כלום בלי מכשירים ועם מכשירים שומעים הרבה למרות שמפספסים הרבה צלילים ויש כאלה שלא שומעים כלום בלי המכשירים. וגם עם המכשירים - כלום.. כמובן שבקשת כזאת רחבה של ליקויי שמיעה לאנשים יש קשיים שונים של תקשורת עם אחרים. אני מניח שבעקרון ככל שהשמיעה ירודה יותר, אז זה יותר קשה לתקשר עם אנשים שומעים. כמובן, זה גם תלוי בחינוך שמקבלים, אם מקבלים חינוך טוב וכלים להתמודד עם החירשות אז קל יותר (למשל לדעת לקרוא שפתיים ולהתאמן על שרידי השמיעה). לגבי מיתרי הקול? זה לא משפיע על מיתרי הקול שלנו בכלל מיתרי הקול שלנו הם במצב מצויין - הבעייה היא שתינוק שומע מינקותו והוא מנסה לחקות אנשים שהוא שומע ואז הוא שומע את עצמו וממשיך להתאמן על הדיבור שלו. תינוקות חירשים לעומת זאת לא שומעים את עצמם אלא מקסימום מרגישים את תנודות הקול בגרון. זאת דרך אחרת לגמרי ללמוד להפיק קולות כשאתה לא ממש יודע איך הם נשמעים אלא יכול רק לתאר לעצמך. אז יש אנשים שקשה להם כשהם מבוגרים יותר להגיד אותיות מסויימות בדיוק כמו שאמורים להגיד, לפעמים אומרים פ במקום ב (ולהפך) או ח במקום ר (ולהפך) או ק במקום ג.... אבל יש הרבה חירשים שלמדו והתאמצו והם יודעים לדבר ברור לגמרי למרות שיכול להיות ששומעים אצלם משהו שונה ואז הרבה אנשים מייחסים את זה למבטא או משהו. לפעמים אנחנו לא ממש שמים לב לדגשים במילים מדוברות ואז הקול שלנו יוצא "מונטוני" כזה. בלה בלה..אבל בקיצור אין בעיה עם המיתרים בגרון, פשוט מבטאים לא נכון.. מקווה שזה היה הסבר מספק :)

enicegirl

New member
שיווווו!!

זה היה הסבר מצוין!! עכשיו הבנתי והחכמתי יותר! תודה

למעלה