זוכרים את אח בוגר?

זוכרים את אח בוגר?

היה פעם פרוייקט כזה שליתומי צה"ל הוצמד "אח בוגר", גבר שאמור לשמש דמות גברית בחייו של יתום צה"ל הפעילות היתה על בסיס התנדבותי, לאחי היה אח בוגר מגיל 11 אני חושבת עד גיל 14 או 15 אח"כ הקשר די נותק למרות שגבי היה מתקשר בכל חג לאחל לנו חג שמח הפרוייקט היה אך ורק לבנים. פרוייקט כזה צריך להיות גם לבנות? אני לא חושבת שזו התעלמות, אני מנחשת שזה השערה שאמהות לא ישלחו את הילדות שלהן לבלות פעם בשבוע עם גבר מבוגר. זה הפסד של הבנות?
עוצב באמצעות תפוז-פד

צריך? לא יודע. אבל גם בנות צריכות.

כל אדם זקוק לדמות גברית ולדמות נשית כדי שיוכל להתפתח מבחינה אישיותית. גם בנות צריכות דמות אב בחייהן. אני לא חושב שזה נבע מהנחה זו או אחרת בקשר למה אימהות יעשו או לא יעשו. לדעתי זה יותר בגלל שאל התובנה שכל אחד צריך גם דמות אב עדיין לא הגיעו באותו זמן במשרד השיקום. מבחינתם, יש לך אמא, והיא תלמד אותך לבשל ולתפור, וזה מספיק. במחשבה שניה, יש בעיה עם זה שמדובר על משהו על בסיס התנדבותי. למה? כי באיזה שהו שלב המתנדב ימשיך בחייו ויתן פחות משקל לפעולה ההתנדבותית שלו עד הפסקה מוחלטת. ואז היתום יחווה את זה כנטישה נוספת. פתרון? אם יש בן משפחה שיכול לקחת על עצמו את התפקיד או משהו, אז זה יכול להוות פתרון טוב. אבל זה חייב להיות מישהו אחראי שיהיה שם לאורך שנים, ולא משהו מתחלף כזה שהיום הוא כאן ומחר הוא שם.

זה מה שעשו אצלינו

סבא שלי והאחים של אבא שלי לקחו את אחי תחת חסותם, השתדלו לעזור בלימודים ולקחו אותו למשחקי כדורגל (עשו לא הסבה מהאדומים, שאבא שלי אהד, לצהובים
) וגם היום מאוד משתדלים לעזור ולייעץ לו לאח שלי יש גב, אם יש בזה יותר מזה? אין לי שמץ של מושג אולי הגברים שבחבורה יוכלו לספר

בשביל זה צריך דמות גברית בבית

כי אחרת הבן אדם גדל לא טוב, ובמקרים קיצוניים עלול אפילו להפוך לאוהד מכבי (חמסה חמסה מלח מים). (ולא, אני לא אוהד הפועל. תודה ששאלתם. אני אוהד בארסה וברזיל, ויש לי הערכה רבה לאוהדי קבוצות אחרות, חוץ מאשר לאוהדים הפתטים של מכבי תל אביב). הנקודה שאני מנסה להעלות היא למה אותך אף אחד לא לקח תחת חסותו? גם את הרי היית צריכה דמות גברית להזדהות איתה. כל אדם צריך גם דמות גברית וגם דמות נשית, ולנשים הדמות הגברית חסרה לא פחות. (טוב, נגמרה ההפסקה. אני חוזר לספרד-דנמרק).

הלו, לא ללכלך על מכבי

מספיק רע לי מלראות אותם משחקים
השאלה שלך טובה, ואני גם שואלת את עצמי את אותה השאלה. הניחוש שלי הוא מאוד פשוט, מי שעושה צרות מקבל תשומת לב, אחי השתולל ואני למדתי. הוא תמיד צריך יותר תשומת לב, וגם הוא סבל מזה בסופו של דבר כי במקום לבדוק למה כל כך קשה לו בבית הספר פטרו את זה בקושי להתמודד עם אובדן האב וקנו לו עוד מתנה, ובגיל 15 פתאום גילו שהילד סובל מלקויות למידה. ומה עושים בגיל 15 עם זה כשאתה כבר משוכנע שאתה טיפש ומופרע?

../images/Emo46.gif../images/Emo191.gif../images/Emo31.gif../images/Emo193.gif

טוב למען האמת איך שהם משחקים אולי צריך לשלוח אותם לבדיקות
מבאסים לאללה

למעלה