זוכרים את הדיון בעניין הגדר?

מלי ש מ

New member
זוכרים את הדיון בעניין הגדר?../images/Emo7.gif../images/Emo123.gif

כנראה שמישהו גילה כמה אני "אוהבת" גדרות גבוהות, ועכשיו הבית שלנו מוקף בחומות בגובה 1.80 מ´. חלק מהן זה אילוץ בשל הבדלי גובה ביננו ובין השכנים וחלק מפני שהשכנים רוצים פרטיות.

פתרונות לחומה מאולצת../images/Emo62.gif

היי מלי טוב. אז זה מה יש... ועכשיו לכמה פתרונות "הסתרה" 1. צמחים מטפסים - יערה, יסמין, הרדנברגיה תלתנית, אורנית לוהבת וכ"ד. הכוונה לצמחים שלא מתעצים ואינפ מהווים גדר חיה ממש (היערה קצת כן אך הריח שלה משגע!) צריך לחבר לגדר רשת חקלאית (אני חושבת שזה להדליה)שחוריה הם הערך 10X15 ס"מ או למתוח חוט ניילות חזק ולעשות מן רשת תמיכה למטפס שישתל. (מסמרים בחלק בעליון של הקיר ) שותלים מטפס ועוזרים לו עם הזמן להסתלסל על הרשת עד ש"יגלוש " לצד שני. עם הזמן לכוונו כך שיתפשט גם לרוחב. אחרי אביב אחד. לא תראי כמען את החומה ואחרי עוד אביב כבר תיגזמי אותו חופשי!! מציעה לבחור מטפס שעמיד לקור כדי שבחורף לא יהיה ג´יפה ויחשוף את החומה. 2. צמחים "נדבקים" - אם החומה באזור מוצל יש מטפשים שנדבקים לבד על הקיר ולא זקוקים לרשת תמיכה. פיקוס פומילה למשל. 3. נישות בנויות בחומה - אפשר ליצור נישות ומדפים בחומה. טוב לעציצים ואפילו מקום לנרות בשביל הרומנטיקה בערב... 4. בוגונביליות - תוך שני אביבים לא תראי את החומה. והשכנים יצטרכו לגזום בצד שלהם... (קצת נקמנות לא תזיק..) זהו. כמה רעיונות בשביל ההתחלה... אחרי זה יבואו לך עוד!! בהצלחה

מלי ש מ

New member
כנראה שאנחנו באותו ראש,

בקיר שהוא בצד הגינה, ז"א שאם יושבים במרפסת, יצרנו נישות ברוחב 40 ס"מ ואורך 60 ס"מ, שבתוכן יהיו נרות. לגבי הרכב הגינה אנחנו עדיין לא סגורים. לאורך שביל הגישה לבית, יהיו נישות ברוחב 50 ס"מ, הן מתחילות מגובה 0 ועד לגובה 150, את הנישות נצבע בצבע מנוגד לצבע החומה ורוב הסיכויים שנשתול גם צמחים. בזמן היציקה, השכנים לא ממש הבינו למה אנחנו משגעים לפועלים את המוח. אחרי שפרקו את הקרשים, היה מאוחר מידי לגביהם לעשות משהו דומה. דרך אגב, אהבתי את המטפשים שלך.

נישות בקיר

היי מלי בעניין הנישות אני דווקא לא הייתי צובעצת אותן בצבע שונה מן הקיר. אם הקיר בהיר והנישות כהות את מאבדת את האפקט של האור והצל הטבעיים וגם נראה משהו מעוצב מידי... אני הייתי מנסה לטייח את הקיר באופן גס, אפילו עם הידיים (אם תמצאי עוד טייחים שיודעים לעבוד כך...) התוצאה שתתקבל תראה כמו קיר שכוייר בחימר או כמו בתי הבוץ האפריקאים (ואז באמת תוכלי לומר שאין רע בלי טוב...) אדריכל דגול, לה קורבוזיה , אמר פעם שאדריכלות זה צורות בשמש, וכל האדריכלות שלו היתה לבנה לגמרי. כך משחקי האור והצל מרשימים ומודגשים יותר. את לא חייבת לבן, אבל תלכי על משהו בהיר שאת אוהבת ושלא איכפת לך לראות אותו גם לא מכוסה צמחיה. אפשר לשלב בטיח אריחים "עתיקים" , שברי חרס "עתיקים" או אבן פראית... (סתם רעיונות!) בהצלחה

למעלה