זוכרים את הלחם נ"ג שיצא לי עם בור בצמרת?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
זוכרים את הלחם נ"ג שיצא לי עם בור בצמרת?

אז הכנתי אחד חדש עם מתכון שונה במקצת (שאת ההשראה לו קיבלתי מבלוג קולינריא) ויצא ממש יפה עם "כיפה".
הנה הוא


אם תרצו מתכון מסודר, תגידו.
 

Ofericko

New member
מגניב!

אבל עכשיו אין לך איפה להחנות את האוטו.....
 
מכובד אבל

חיוור כל כך...
במקום טחינה אפשר קצת סילן, בתערובת הקמח כדאי גם תזונתית להוסיף קמח טף
 

RSPA

New member
אם הזכרת כבר...

את משתמשת בטף הכהה או הבהיר? כמה הוא עולה לך?
 

RSPA

New member
נשלח לפני סיום

לגבי החיוור זה מה שיש משום שגוף החימום של אופה הלחם שלי נמצא בגובה "המותניים" של הלחם. זו הסיבה העיקרית. אני בטוח שהכנסה של התערובת לתנור רגיל תראה תוצאות טובות יותר. אבל ההתעסקות עם זה ....
 
אמממ כהה

לא ידעתי שיש בהיר
במחיר ההזוי של 19.90 ל-400 גרם... אם כי קיבלתי סופסוף מענה מ"אופק מן הטבע" שאני מוזמנת ליצור איתם קשר ולהגיע לקנות ישירות בכמויות גדולות יותר, לא באריזות הפלסטיק הקשיח ובמחיר נמוך יותר בהתאמה, אם כי לא נאמר לי בכמה נמוך יותר...
 

RSPA

New member
במסגרת בירורי לאחרונה אודות טף

מצאתי את האתר הבא שנותן "תמורה יפה לאגרה". ק"ג אחד במחיר 23 ש"ח. >> http://tinyurl.com/nfqyy9h
משיחותי עם יוצאי אתיופיה הבנתי שיש שני סוגי טף: הכהה שהוא בעל ערכים תזונתיים טובים מאוד (לא יודע פרטים) והבהיר שהוא גם טוב מבחינה תזונתית אבל יתרונו שהוא בעל טעם סביר לאכילה (הכהה - "נורא"). יש יוצאי אתיופיה שמערבבים את שני הסוגים בבישולים שלהם.
הבעיה העיקרית בשוק הטף שחלק מהסוחרים בו עושים קומבינות ומערבבים אותו עם קמחים אחרים (גם כאלה עם גלוטן ובאותו מחיר של הטף הטהור). טף טהור נמכר בחוגים יוצאי אתיופיה במחיר ממוצע של 25 ש"ח לק"ג כך שבמידה ואנחנו סומכים על האתר שציינתי לעיל, המחיר שם אכן מצוין.
 
וואו

לא נתקלתי בשני צבעים וגם לא במקור הזה. אכן מצויין אנסה ליצור איתם קשר
 

Gidi Shemer

New member
יש טף בכל מיני צבעים

וכל הסחר מכר שנעשה פה עם הטף (23 ש״ח לקילו טף), שלא לדבר על האבחנות בין טף אתיופי לאחר, מקומו לא בפורום ליברלי כמו שלנו


 

יוספה 51

New member
א. לא הוספת מתכון. וב. היום יצא הלחם השלישי

מהאופה. הראשון כאמור היה לחם חיטה מלאה פלוס שיפון, השני לחם מתוק (אוי כמה שזה טעים לאכול לא בריא) והשלישי של היום עשה צעד קדימה, לחם חיטה מלאה בתוספת של- גרעיני דלעת, גרעיני חמניה ובוטנים קצוצים. פחדתי כי השתמשתי בתכנית הרגילה של הלחם המלא, אך התוצאה יצאה להפליא לגמרי. אח טעים. אני צריכה להתחיל לתרגל את הצילומים שלי גם כן. בקיצור, הבו מתכונים מלוא החופן, משעשע אופה הלחם הזה.
 

RSPA

New member
מתכון


לחם נטול גלוטן באופה לחם

רטובים
2 כוסות מים
כף גדושה סוכר דמררה
כף חומץ תפוחים
כפית מלח
¼ כוס שמן קנולה
כף גדושה טחינה גולמית מלאה

יבשים
350 גרם קמח תפו"א
130 גרם קמח אורז מלא
65 גרם קמח טפיוקה
כפית קסנטן גאם
כפית משפר אפיה 10

כפית שמרים יבשים

הכנה
לערבב בנפרד את קבוצת הרטובים ואת קבוצת היבשים.
לשים את קבוצת הרטובים ואחריה את קבוצת היבשים בתבנית האפיה של המכשיר.
בסוף, לשים את השמרים על הקמחים (שלא יהיה מגע בין השמרים לנוזלים).
לאפות בתכנית ללחם נטול גלוטן או בתכנית ללחם צרפתי.
 
למעלה