זוכרים את הסיפור עם הילדה

אבא גאה

New member
זוכרים את הסיפור עם הילדה

והעוגת ברבי...????? אז הנה העוגה.......המקורית.... המקורית..... עכשיו ברצינות - את העוגה הזו (כזו של שמלת ברבי) רוצה הפשוש לי ליומההולדת שלו.... HELP איך עושים????? (הסברים בעיברית וויל בי מאץ' אפרישיאייטד) דנקהשיין.

אבא גאה

New member
בינתיים עד שתתעוררו

אני משוטט ברחבי העוגות וככל הומו גאה, נגעתי מיד לאתר של מרתה סטיוארט תראו איך היא נסחפה המג'נונה. מה היא חושבת?

כזו עוגה בדיוק

הכינה לי שכנתי האמריקאית הנדיבה, גב' קלרה ז"ל, לחגיגת בת המצווה שלי. ואוו. איזה זכרון חזר אליי. קישוט השמלה היה מזילופים עדינים של פרחים בקרם ורוד וירוק ולמעלה ברבי בלונדינית. היו עוד שיוטי מרציפן - פרחים ועוד משהו מוזהב.

עד כאן!!! על הכל אני מוכנה

לסלוח. אבל לא על מרטה סטיו. אני רק רואה אותה ורוצה לבצע בה מעשים שלא ראויים ליצור אנוש. אז אנא... רחמו , רחמו, עמי...

אבא גאה

New member
הן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אין מילים בפי לתאר את התפעלותי משתי הנשים הללו הישארליות שעושות את העוגות הכי יפות ומקוריות שראיתי בכל ימי חיי הארוכים באמת כדאי ללכת ולראות...... הנה רק דוגמא קטנה....אבל כל עוגה שם יצירת אמנות!!!!

מה הבעיה?

פשוט אופים את העוגה בתוך קערה חסינת חום ואז היא יוצאת בצורת של השמלה (כמו הר שכזה) אחרי שהיא מוכנה, וציפינו אותה יפה בקרם, וגם כתבנו וקישטנו והכל, חותכים מין V באמצע העוגה ומכניסים את הבובה פנימה. העוגה עצמה היא הכי פשוטה (או לא, איך שרוצים) - חמאה/שוקולד/תפוזים, מתכון בסיסי שכזה.

ועוד רעיון

אמא של הצבעונית, שגם הכינה עוגה כזו פעם (לא לכבודי), ציפתה את העוגה במרשמלואים ורודים (במקום קרם).... וזה היה נראה פיצוץ!

נופשת

New member
יש ספר כזה , עוגות יומולדת

הטכניקה לעוגת ברבי, שעשיתי כבר כמה פעמים, היא בין הקלות.. כפי שכבר אמרו פה, אופים בקערת פיירקס קעורה ומשומנת היטב. אחרי שהעוגה אפויה ומצוננת, מוציאים מהאמצע חתיכה עם כוסית( מכוס) קונים ברבי פושטית בשני שקל( או סנט) מורידים לה את הרגלים, ותוקעים אותה לתוך העוגה שהפכת מראש על תבנית.. מקשטים בקרם, לא חשוב איזה קרם, זה בשביל ההדבקות של הסוכריות. ואז מסדרים בשורות או מרשמלו או סוכריות עדשים או כל סוכריה צבעונית אחרת. הכי פשוט בעולם.

טוטולס

New member
והעיקר לא לפחד כלל!

האמת שמאוד קל לעשות עוגות כאלה. ככה אני עושה את זה:
חוקרת את הילד/ה מה מתכייף. מותר ורצוי להשתיל רעיונות שיהיו נוחים או כיפיים לביצוע.
מבקשת מאישתי להכין עוגה (או שתיים או שלוש) לבנה (וניל) או שחורה (שוקולד).
חותכת את העוגות, אם צריך, ובונה את הצורה הרצויה.
מבקשת מאישתי להכין קרם שוקולד לציפוי או קרם לבן (עם אבקת סוכר) או סתם פודינג (בצבע רצוי).
הקרם מכסה על כל הפשעים! אפשר להוסיף צבע מאכל לפי הצורך.
מקשטים בסוכריות וממתקים, אפשר לפסל במרציפן צבעוני (מאגף האפיה בסופר), אפשר להשאיל אבזרים מהצעצועים של הילדים. הפרויקטים הבולטים שלנו: בריכת שחיה (מיים מג'לי עם צבע מאכל, דגים ממרציפן), חיפושית (עם נקודות ענק ממזרה סוכריות), חניון למכוניות, טירת חלומות, מגדל אייפל (את זה עשיתי עם הילדים ליומולדת של האישה, שחולמת על פאריס)... נ.ב. אישתי, שהיא חלק חשוב במתכון הנ"ל, בטח תשמח לבקר בארצות הקור, אבל היא אינה ניתנת להשאלה...

למעלה