זוכרים את הסקר?

גנגי

New member
זוכרים את הסקר?

(לא את זה שעשיתם בכיתה ח' לפני מאות שנים, את זה שלמעלה) ובכן, יש עוד מי שמתלבט בבעיה הזאת של אינגלוז העברית. אנא קראו, אני חושבת שיש לנו מה לומר בעניין, ויפה שעה אחת, כי השבת נכנסת ככה לפני חמש. ~ אני ואתה נשנה את העולם אני ואתה - אז יבואו כבר כולם אמרו את זה קודם, לפניי, לא משנה; אני ואתה נשנה את העולם ~

hillelg

New member
../images/Emo45.gif

א. מעולם לא קראתי מאמר שכה הזדהיתי אתו. ב. הכותבת מצביעה נכון על שורש העניין - התבטלות תרבותית כלפי אמריקה. לכן הדבר יימשך כל עוד אותה התרפסות תימשך, ולכן באמת גדודים למניעת ההשפעה אולי יאטו אותה, אבל לא יעצרו אותה. טיפול בזה הוא טיפול בסימפטום, ולא בעיקר (שהוא ההתבטלות עצמה). לכן אין מקום לאשליה האופטימית ש"התופעה תתייצב בתהליך טבעי". זה יקרה רק אם התהליך הטבעי הוא זה של ההתנערות מהכיבוש האמריקא(/נ)י. ג. אינני בטוח שהתופעה הזו היא חדפעמית. ההשפעה הארמית על השפה הייתה סוחפת במידה שאין כמותה, והשפיעה גם על מבנה השפה עצמה - חריש עמוק אפילו יותר ממה שעושה האנגלית. אבל ראשית - גם שם הייתה התבטלות, וגם נגדה היה מה לבוא בטענות אז, ושנית - ארמית היא בכלזאת מאותה משפחה. כך שהתוצאה לא הייתה ביטול העברית. ד. המונולוג המומצא שבתחילת הכתבה צריך להיחרת בזכרוננו, כשאנחנו אומרים שזה "דבר טבעי ורגיל".

גנגי

New member
תירוץ - אצלי שלוש בלילה

ובגלל זה יוצאים כל מיני דברים שהשינה יפה להם. חשבתי על האינגלוז, והבעתי למסקנה שהשם היאה לשפה שהיא תערובת אנגלית-עברית שתוארה במאמר (ונשמעת ברחוב) היא עִינגְלית. היות שהתנצלתי אהיה פטורה מהתנצלות נוספת כשאתעורר, נכון?

מוגג

New member
כך רוביק

מכנה את המונחים המשובשים שהגיעו מלעז - אמברקס, סנפלינג, אגזוז וכו'

אטיוד5

Active member
לא חשבנו

מספיק יש לנו צרות עם פיני אחד. שעוד נדאג לכולם? הגזמת!

למעלה