זוכרים את העוגה המדהימה מהמפגש ?

malka3

New member
שלא תהיה פה טעות

את העוגה הכינה אמא של טל למפגש בוקר של נשות הפורום ניסיתי לפי המתכון ויצאה מדהימה בדיוק כמו במפגש
 
כמו שלוש עוגות ואי ואי הדפסתי ../images/Emo51.gif

מדהיםםםם רק אתמול אמרתי לעצמי...כמה זמן לא הכנתי עוגת פרג
 
../images/Emo23.gifאני אגלה לכן סוד,הבת אופה לא פחות טוב

טל נתנה לי מתכון של עוגת פרג עם שוקולד לבן אפיתי ביום שישי ואנחנו לא מפסיקים להתענג על העוגה.
טל והנה המתכון מתוך ספר הזהב של על השולחן 40 ג' חמאה 20 מ"ל 4 כפיות שמן 90 ג' (6 כפות גדושות) סוכר חום כהה 90 ג' (6 כפות גדושות) סוכר חום דמררה 20 ג' – 1 כף דבש מעט קליפת לימון מגוררת מעט תמצית וניל 1 ביצה 1 חלמון 70 ג' פרג טחון 90 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) קמח ½ שקית(5 ג') אבקת אפיה 60 ג' שוקולד לבן קצוץ גס 100 ג' (1/2 מיכל) שמנת חמוצה מעט רום 50 ג' רסק תפוחי עץ או 1 תפוח עץ ירוק מקולף מגורד מחממים תנור לחום 160 מעלות מקציפים חמאה, שמן, סוכר (2 סוגים) דבש, קליפת לימון, ותמצית וניל לתערובת קרמית. וסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את כל חומרים היבשים – פרג, קמח אבקת אפיה ומערבבים היטב. מוסיים את שברי השוקולד, שמנת, רום ותפוחים ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מוזגים לתבנית אינגליש קייק אחת ואופים 40-45 דקות עד להזהבה או עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. להכניס לתבנית אחת של אינגליש קייק ניתן להוריד את כמויות הסוכר ולשים רק חצי אני שמתי חצי ויצא מספיק מתוק
 
נכון מאד, טל ../images/Emo47.gif

את העוגה הזו ניתן להכין לפסח על בסיס קמח מצה דקיק ( לטחון בבית במעבד מזון את קמח המצה הנמכר לחג ) ואגוזים טחונים דק .
 

roni250b

New member
נראית לי עוגה ללא קלוריות...../images/Emo9.gif..זה אולי בגלל

גרידת הלימון שמוסיפים למהומה שם.... ממש מתכון לדיאטה רצינית... אם לא טועמים מזה, ירידה במשקל מובטחת...
 
למעלה