../images/Emo23.gifאני אגלה לכן סוד,הבת אופה לא פחות טוב
טל נתנה לי מתכון של עוגת פרג עם שוקולד לבן אפיתי ביום שישי ואנחנו לא מפסיקים להתענג על העוגה.
טל והנה המתכון מתוך ספר הזהב של על השולחן 40 ג' חמאה 20 מ"ל 4 כפיות שמן 90 ג' (6 כפות גדושות) סוכר חום כהה 90 ג' (6 כפות גדושות) סוכר חום דמררה 20 ג' – 1 כף דבש מעט קליפת לימון מגוררת מעט תמצית וניל 1 ביצה 1 חלמון 70 ג' פרג טחון 90 ג' (1/2 כוס + 2 כפות) קמח ½ שקית(5 ג') אבקת אפיה 60 ג' שוקולד לבן קצוץ גס 100 ג' (1/2 מיכל) שמנת חמוצה מעט רום 50 ג' רסק תפוחי עץ או 1 תפוח עץ ירוק מקולף מגורד מחממים תנור לחום 160 מעלות מקציפים חמאה, שמן, סוכר (2 סוגים) דבש, קליפת לימון, ותמצית וניל לתערובת קרמית. וסיפים ביצה וחלמון ומקציפים עוד 2-3 דקות. מוסיפים את כל חומרים היבשים – פרג, קמח אבקת אפיה ומערבבים היטב. מוסיים את שברי השוקולד, שמנת, רום ותפוחים ומערבבים עד שהם נבלעים בתערובת. מוזגים לתבנית אינגליש קייק אחת ואופים 40-45 דקות עד להזהבה או עד שקיסם שמוחדר למרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. להכניס לתבנית אחת של אינגליש קייק ניתן להוריד את כמויות הסוכר ולשים רק חצי אני שמתי חצי ויצא מספיק מתוק