זוכרים את הפרויקט של הפורום ?

Yo-man

New member
זוכרים את הפרויקט של הפורום ?

הגענו לשלב בו צריך להתחיל להזיז עניינים. דיברנו על זה קצת אחרי הסופר-בול, נחנו מספיק, ולדעתי הגיע הזמן לשנס מותניים ולהקים יחד משהו שיקדם את הפוטבול בישראל. למי שלא יודע או לא זוכר, הרעיון הוא לחבר סדרת מאמרים לא ארוכים שיסכמו כמה מילים על כל קבוצה בליגת ה-NFL. אולי בעזרת תפוז נרכז את זה לחוברת שתפורסם, או שזה יהיה מאמר ברשת לטובת מי שמתעניין - בכל מקרה מדובר על הנסיון הראשון בארץ ליצור חוברת שתסביר על הליגה. (בהמשך אולי לעבוד גם על חוברת חוקים... תלוי איך הפרויקט הזה יצליח). החלטנו שנחלק את המאמרים לפי הקטגוריות הבאות: 1. ההיסטוריה של הקבוצות (כמה שנים בליגה, לאיזה בית משתייכים, יריבויות ארוכות שנים, אחוזי הצלחה מהיווסדם, כמה פעמים זכו במשהו ומתי, איזה שינויים עברו - כמו ה-LA ראמס שעברו לסנט לואיס וכדומה) 2. הבעלים (בכמה מילים אם יש להם השפעה חזקה, אם יש להם מניירות ושגעונות, אם הם עוסקים בעוד תחומים מעניינים) 3. האיצטדיון הביתי (מתי נבנה, קיבולת, משמעות, תנאים - כמו מייל היי בדנבר שמקשה על האורחים בגלל אויר דליל ואנקדוטות כמו אירוח SB או אירועים ביזאריים אחרים - כמו דלאס והכוכב של TO). 4. האוהדים (הכי רועשים, הכי אלימים, מצחיקים, נאמנים... whatever) 5. צוות המאמנים (רק אם יש משהו חשוב או מיוחד במאמנים המשניים כמו מאמן הרסיברים או זה של הליין...) 6. חוזקים מול חולשות של הקבוצות לפי: 6.1 התקפה - QB, רסיברים, רצים, ליין. 6.2 הגנה - ליין, LB, קורנרים, סקונדרי. 6.3 ספיישל טימס - החזרת בעיטות, חסימת בעיטות, שערי שדה ואקסטרה פוינטס, און-סייד קיקס וכו'. לכל אלה אפשר להוסיף גם כמה מילים על המחליפים, אם זה רלוונטי, כמו שלקורי דילן יש רץ מחליף קווין פולק (אח של מרשל) שבעצמו הוא חתיכת כלי. 7. ה-Rookies יכנסו בסוף המאמר כחלק מהצפי מהקבוצות לעונות הבאות. 8. הערכה לעתיד הקבוצה בהסתמכות על הסעיפים האחרונים, לעונה הקרובה ולעתיד הרחוק יותר. השרשור כולו נמצא כאן, למי שמעוניין לראות או להזכר מה היה לנו שם. בינתיים זו החלוקה של קבוצות וכותבים: RESHEFGARCIA - פילדלפיה,אינדיאנפוליס,סן פרנסיסקו OFRIBECKER - קרוליינה,ג'קסונוויל FOOTBALL ALL THE WAY - ניו יורק ג'ייאנטס LUCKY SOB - פאקרס AMIR BA - מיאמי דולפינס עופר 49 - אוקלנד ריידרס JAKE THE SNAKE - דנבר ברונקוס H20KNICK - ניו יורק ג'טס סה"כ 8 כותבים ו 11 קבוצות...מה שמשאיר עוד 21 קבוצות לי
... עוד מתנדבים יתקבלו בברכה, ואני בטוח שברגע שיפורסם מאמר אחד, השאר יצוצו כמו פטריות אחרי הגשם (במדינות בהן צצות פטריות בדר"כ). אז קדימה. תנו יד.

אין עלייך יורם. אתה גדול. מתי

מתחילים לפרסם? שלי כמעט מוכן ואני צריך עוד קצת לשבת עליו. כמובן שאם יהיה לי דדליין אני אבצע את זה (כמו בכיתה א'). צריך אבל שכולם יהיו מוכנים פחות או יותר ביחד כדי שכל איזה שלושה ימים עד שבוע יתפרסם אחד (ובשלב זה שיהיו רק 11 מאמרים זה מספיק להתחלה).

RoyBehar

New member
צר לי אבל...

אני ג'ייק דה סנייק, רק בניק אחר, וגם בעבודה חדשה, שלא ממש משאירה לי יותר מידי זמן פנוי, אני מאוד בספק אם אני אצליח לחבר משהו ראוי, ובגלל שאני יודע שיש עוד די הרבה אוהדי דנבר פה בפורום, אני חושב שאני אשאיר את הכבוד למישהו שיוכל להשקיע בזה קצת יותר.

Yo-man

New member
חבל, אבל יש לי מילות עידוד

אם לא תמצא את הזמן אני אבין, אבל בסך הכל לא מדובר בעבודה כל כך מרובה לקבוצה אחת וכזו שאתה מכיר. גם לא מדובר ב-15 עמודים על הקבוצה, אלא קצת על המייל-היי סטדיום, קצת על האוהדים (אם יש להם איזו ייחודיות, על כך הכבר 10 שנים הקבוצה מייצרת ראנינג בקס כמו שאף קבוצה לא עשתה לפני זה, קצת על אלווי ועל העתיד. זה לא צריך להיות יותר מ-3 עמודים של וורד, ולדעתי זה יזרום לך מהאצבעות בלי שבכלל תשים לב. אבל אם זה קשה - שטויות. או שמישהו אחר יקח את זה על עצמו או שתתווסף לי עוד קבוצה

royassis

New member
אולי אני

אני אולי יוכל ..... אבל אין לי הבטחות .... אני יכול לתרגם מאמרים לעברית אם אני אמצא איפשהו על איזה קבוצה ..... אבל עוד פעם זה רק רעיון ואם אתם צריכים את זה לזמן הקרוב אז כבר לא חשוב.

Yo-man

New member
מעריך את העזרה

יש עוד קבוצות ממש כייפיות שאף אחד לא לקח, ותמיד תוכל לקבל עזרה מאיתנו. כרגע לא פורסם עוד אף מאמר, כך שזה לא שאתה באיחור או שאנחנו לחוצים בזמן. הדד-ליין האמיתי שלי הוא אוגוסט - תחילת הטרום עונה. עד אז אני רוצה שנפרסם את מה שעשינו.תרגום זו לא הבעיה. הבעיה היא לשבת ולקרוא. לעומת זאת לרוב האנשים פה יש קבוצה אהודה אותה הם מלווים כמה שנים ורוב הידע הנחוץ נמצא בראש שלהם. חוץ מזה יש פה הרבה שמכירים קבוצות פשוט מהיותם צופים של כל מה שמשודר, כך שגם מי שלא אוהד את פיטסבורג יכול לספר לך כמה מילים על ביל קאוור, המאמן שלהם, או על ימיו של קורדל סטיוארט או שנות ה-70 עם טרי בראדשאו. אפשר ללמוד הכל מתרגומים, אבל זו תהיה באמת עבודה מורכבת יותר. מי שאין לו הרבה נסיון עם הליגה לא תמיד ידע להפריד בין העיקר והתפל. אבל שזה לא יעצור אותך. חפש קבוצה שמתאימה לך ודבר איתי שוב.

royassis

New member
bucs or raiders ?

משהו לקח את ה bucs או את ה raiders ? חחחחח פשוט יש לי דמו של מאדן 2004 .... כן אני יודע שזה ישן אבל אין לי שום משחק אחר.... לפחות לא של פוטבול, ואלה הם הקבוצות בדמו ... סתם נחמד. אז חשבתי אולי לעשות כתבה עליהם. אבל אין לי מושג בקשר לכלום אז זה בעיה.

geviaz

New member
../images/Emo32.gif אם כבר מדברים על הבקס

אני רוצה להמליץ על ספר פוטבול שאני קורא. לספר קוראים :Do You Love Football? והוא בעיקרון ספר על המאמן של הבאקס- ג'ון גרודן. זה יותר כמו שיחה עם גרודן על פוטבול ועל עצמו. והוא נותן מבט מיוחד על העולם הפנימי של הפוטבול באמריקה- בעיקר מנקודת מבט של מישהו שנולד לעולם המדהים הזה (אבא שלו היה גם מאמן- והאחים שלו גם בתחום). בעיקר הספר הזה מדביק אותך בהתלהבות (שלא ממש חסרה לי) של פאנאט פוטבול שחי את הספורט 24 שעות 365 ימים. בקיצור, זו אחת הדרכים לשמור על ה"גחלת" בזמן הפגרה המקוללת. בקשר לפרוייקט- אני כרגע סטודנט ועומד להיכנס לתקופת מבחנים אז לצערי ואם כל האהבה לספורט זמן פנוי הוא דבר נדיר בשבילי (וקבוצות שאני ממש אוהב ויכול לכתוב עליהם בלי "מחקר" כבר נלקחו). סורי.

Yo-man

New member
ועוד משהו על גרודן המאמן

כשאומרים עליו 24 שעות ביממה - זה לא רחוק מהמציאות. לג'ון גרודן יש בעיות שינה. הוא ישן שעתיים או שלוש כל לילה, ואת אר הזמן, כעוזר מאמן, הוא בילה בלימוד וצפיה במשחקים בוידאו. כך הוא נהייה המאמן הצעיר בליגה, והמאמן הצעיר ביותר שזכה בסופרבול. תופעה הבנאדם הזה. ולרועי - הריידרז כבר נלקחו, לך על הבאקס. נדבר במשחק ואני אעזור לך להתארגן.

royassis

New member
בגרויות

אני לא יודע אם אני בכלל יבוא למשחק .... יש לי בגרות ביום שני .... יש לי עכשיו גם הרבה בגרויות אז אני לא יודע אם אני יוכל לעבוד על זה, אני יראה במהמשך.

למעלה