זוכרים את הקטע המקומם מפספוסים?

רותי ע

New member
זוכרים את הקטע המקומם מפספוסים?

למי שפספס - אורנה סיפרה על קטע שהציגו בפיספוסים . שאלתי בפורום זכויות הורים האם אין מה לעשות בנושא וזו התשובה שקיבלתי . מה דעתכם? האם זה בסדר שאפוטרופוס יכול לפרסם ילד בצורה כל כך פוגעת? האם זה בסדר שלאפוטרופוס מותר לנצל את הילד למטרת רווח? האם אין לכבד כבודו של ילד? למה החוק לא מגונן על ילדים מפני פגיעות כאלו?

רותי, אני די מבינה את הבעייתיות

זה נורא מקומם, אבל אני לא חושבת שאפשר לחוקק חוקים נגד כל דבר כזה. אני חושבת שחייבים לעבוד בתחום החינוכי. אני חושבת שהבעיה הזו היא סימפטום של החצנה ושל שאיפות פרסום, שמתבטאות בכל מיני תחומים. למשל בכיבוס כביסה זוגית מלוכלכת אצל דודו טופז כדי לקבל מתנה, להתנהג בצורה מוזרה ומשונה כדי לקבל בימה בתוכניות מוזרות, ואם פרסום אומר לנצל את הילד בשביל זה אז למה לא?

מה ההבדל בין זה לבין כך שלא

נותנים להורים להחליט על גורל ילדם החולה במחלה נוראית ?? להבדיל.... כשילד חולה במחלה קשה ונוראית וההורים רוצים לתת לו משהו שיגאל אותו מיסורים זה אסור ונחשב לרצח !! מדוע שידור ילד עירום בצורה מבישה כן אפשרי ?? הרי גם כאן הילד לא מודע למעשי הוריו ויתכן שאם הוא היה בגיל שהוא היה מבין את חומרת העניין הוא לא היה מסכים שהקלטת תשודר..

תפוח עץ

New member
לא ראיתי שכבר דיברתם על זה בעבר

אבל אני זוכרת שאחרי שראיתי את התוכנית הנידונה, ואת הקטע המדובר, התקוממתי מאוד (ואני כועסת על עצמי שלא חשבתי לפנות לאתר של רשת ולהביע את דעתי). אין לי מילים לתאר את הגועל נפש שעבר בי. אני זוכרת שאמרתי לבעלי, שאני במקום בשניים האחרים שהתחרו, הייתי יוצאת בהפגנתיות מהתחרות ומרימה דגל על הקטע הנוראי הזה. אני רק רוצה להוסיף, שלא ההורים הם אלו שהופיעו בתוכנית אלא שילון הציג וראיין את 2 הילדים האחים שלא ממש דיברו אלא רק התפוצצו מצחוק. את ההורים בכלל לא הראו. מה אנחנו בתור פורום עושים בנידון (חוץ מלכתוב שוב באתר של רשת)?

vered4

New member
להורים מסתבר מותר לעשות כל מיני

דברים. בפורום הורים לילדים ביסודי, סיפרה אמא אחת שה"מחיר" שנקבע בביתם על שקר, הוא שבמשך שבוע ימים הילד מוכנס כל יום 3-4 שעות לחדר האמבטיה. הרבה הגיבו עד כמה העונש הזה נורא וגובל בהתעללות, והאמא לא זזה מילימטר מדעתה. שאלתי בפורום חוק ומשפט האם זה חוקי, כי חשבתי שאולי כך אפשר יהיה לשכנע אותה, אבל מסתבר שזה לא כל כך פשוט.

רותי ע

New member
לדעתי יש רק פתרון אחד-חרם צרכנים

את ההורים אי אפשר לתקן אבל תוכנית טלביזיה לא צריכה לפתות אותם למעשים כאלו ואנחנו הצופים לא צריכים לראות את זה. לכן כמו שמחרימים את פמפרס בגלל זכויות בע"ח צריך להחרים תוכנית כזו בגלל זכויות ילדים...

ציפי ג

New member
בדוקומדיה השבוע היה דיון על זה

ודיבר ד"ר יצחק קדמן, שאמר שהוא קיבל המון תלונות, והוא פנה לרשות השניה, וקבל "אין תגובה". האו אמר שזו לא פעם ראשונה שבפספוסים נוהגים כך, היות והם כנראה מאוד רוחים לערוץ. מזל שלא ראיתי את התכנית. עצם המחשבה על חשיפת הילדים כך מקוממת אותי.

למעלה