זוכרים את השירשור על מערכת החינוך?

Empirical

New member
נשמע אותנטי

מסכים עם כל מילה במאמר, אבל אל דאגה: יהיה כבר מי שיטען שהיעדר המשמעת מסייע ליצירתיות של תלמידי ישראל וכמובן, יביא כראייה תומכת את ההייטק הישראלי (מעניין איך אפשר להשתמש באותה הדוגמא כדי להצדיק כל דבר).

תרבות הערסים (סליחה - "אנשים חמים") הופכת את החיים בישראל לבלתי נסבלים. אם משהו שם מצליח במקרה זה למרות, ולא בזכות.

CanBonly1

New member
אני רואה שכבר חסמו את הלינק

מישהו יכול להמיר את הכתבה ל pdf ?

CANADA101010

New member
מצורפות 2 תמונות

מאמר הארץ

הבעיה היא שמדובר

על בית ספר באזור בעל רמה סוציו-אקונומית גבוהה מה שאומר שלא מדוברהעל ערסים קלאסיים. ההורים של אותם ילדים, די סביר להניח, אינם עובדים בשוק אלא בתפקידים יוקרתיים (אנשי היי טק, עו"ד, רו"ח, רופאים, מנהלי חברות) וזו הבעיה - אלא הם הערסים צוורון לבן אנשי ה"מגיע לי" וה"אני שווה יותר ובגלל זה יש לי זכות לשקר ולרמוס את כולם..."

בתור אחד שלימד בארץ 4 שנים- כן

לימדתי בשני בתי ספר תיכוניים+חט"ב. שנה אחת בבי"ס בעיר ועוד 3 בבי"ס אזורי קיבוצי.

בבי"ס המקיף בכלל אין מה לדבר. כשתפסתי שתי בנות שישבו זו ליד זו והגישו מבחן זהה תגובת האמא של אחת הבנות "לא נתפסת (על חם), לא גנבת". כלומר, היא מחנכת את בתה שמותר לגנוב אבל אסור להיתפס. המחנכת והמנהלת לא רצו להתעסק עם זה ואמרו לי די במפורש להניח לזה. וזו היתה כיתה עיונית, 5 יח' במקצוע בחירה. באותו בי"ס, כמה שנים אח"כ סגנית המנהלת (אשה מדהימה ומורה בחסד שנתנה את נשמתה לחינוך) הגיעה לאשפוז בבית חולים לאחר שהותקפה על-ידי תלמיד.

בבי"ס הקיבוצי היתה אוירה אחרת לגמרי והשקעה עצומה בילדים. המורים ברובם היו בעצמם מהקיבוצים והמושבים באזור כך שבעצם לימדו את הילדים של עצמם והיחסים בין מורים לתלמידים היו מאד קרובים ופתוחים. ועדיין, היה לא מעט בלאגן ורעש בכיתות (ולא רק אצלי- ואני מודה, לא הייתי טוב במיוחד בהיבט הזה, ולכן גם פרשתי מהוראה. הבנתי שאני אוהב ללמד, אבל לא טוב בללמד בני נוער).
וזה היה לפני 20 שנה... לא נראה לי שמשהו השתנה משמעותית מאז (וכך אני גם מתרשם ממה שמספרות אחיותיי הצעירות על בתי הספר של הילדים שלהן שגם הם נחשבים לבתי"ס טובים)

ואם כבר מדברים על אג'נדות: זה לא שלך אין אג'נדה בכך שאתה מסתובב בפורומים של ישראלים בחו"ל ומנסה להפיץ את האור לכל אלו שלא גילו עדיין את הבשורה הגדולה שבחזרה לישראל...

רוב התגובה לא היתה אישית. האם לחלק הזה יש לך התייחסות?

או שאתה רק רוצה להתייחס לאג'נדה של הארץ?

ולשאלתך: לאתר הארץ בהחלט יש אג'נדה. גם לישראל היום יש אג'נדה. וגם ל CNN ולניו-יורק טיימס, ומהצד השני לפוקס ניוז. וזה בסדר גמור. אבל כקורא, לפטור כל דבר ב"זה חלק מהאג'נדה של העיתון" זה פתרון קל ונוח שלא מתייחס לתוכן הדברים והאם העובדות נכונות, או האם לדעות המוצגות (ובמקרה הנ"ל היה מדובר בהבעת דעה אישית ולא בדיווח אובייקטיבי) יש בסיס. ואגב, בהארץ גם כותבים שלגמרי לא מסכימים עם האג'נדה הכללית של העיתון מקבלים במה באופן קבוע (ישראל הראל, משה ארנס ואחרים).

אין ספק שיש בעיות במערכת החינוך בארץ

זה לא שאני חושב שמה שפרסמו שם לא נכון, הוא פשוט לא רלבנטי.
כי אתר הארץ כל כך מלא אגנדה כך שהכתבה לא רלבנטית להסקת מסקנות על מצב החינוך בארץ. בדיוק כמו הקשר בין מצב הקרפדות באלסקה להרגלי האכילה בניו זילנד.
&nbsp

CANADA101010

New member
אנשים ב1933-45 כמו גדעון לוי נחשבים כחסידי אומות עולם

אנשים ב1933-45 כמו גדעון לוי נחשבים כחסידי אומות עולם.
אנשים שגדלו על ברכי דת ו\או לאומנות או רק לאומנות עדר כמו גרמניה מתעלמים ממעצורים של חברה דמוקרטית. אם אתה רוצה להצדיק את החזרה "הביתה" תכתוב בישראל איום

בתור אחד שלימד בארץ 4 שנים- כן

לימדתי בשני בתי ספר תיכוניים+חט"ב. שנה אחת בבי"ס בעיר ועוד 3 בבי"ס אזורי קיבוצי.

בבי"ס המקיף בכלל אין מה לדבר. כשתפסתי שתי בנות שישבו זו ליד זו והגישו מבחן זהה תגובת האמא של אחת הבנות "לא נתפסת (על חם), לא גנבת". כלומר, היא מחנכת את בתה שמותר לגנוב אבל אסור להיתפס. המחנכת והמנהלת לא רצו להתעסק עם זה ואמרו לי די במפורש להניח לזה. וזו היתה כיתה עיונית, 5 יח' במקצוע בחירה. באותו בי"ס, כמה שנים אח"כ סגנית המנהלת (אשה מדהימה ומורה בחסד שנתנה את נשמתה לחינוך) הגיעה לאשפוז בבית חולים לאחר שהותקפה על-ידי תלמיד.

בבי"ס הקיבוצי היתה אוירה אחרת לגמרי והשקעה עצומה בילדים. המורים ברובם היו בעצמם מהקיבוצים והמושבים באזור כך שבעצם לימדו את הילדים של עצמם והיחסים בין מורים לתלמידים היו מאד קרובים ופתוחים. ועדיין, היה לא מעט בלאגן ורעש בכיתות (ולא רק אצלי- ואני מודה, לא הייתי טוב במיוחד בהיבט הזה, ולכן גם פרשתי מהוראה. הבנתי שאני אוהב ללמד, אבל לא טוב בללמד בני נוער).
וזה היה לפני 20 שנה... לא נראה לי שמשהו השתנה משמעותית מאז (וכך אני גם מתרשם ממה שמספרות אחיותיי הצעירות על בתי הספר של הילדים שלהן שגם הם נחשבים לבתי"ס טובים)

ואם כבר מדברים על אג'נדות: זה לא שלך אין אג'נדה בכך שאתה מסתובב בפורומים של ישראלים בחו"ל ומנסה להפיץ את האור לכל אלו שלא גילו עדיין את הבשורה הגדולה שבחזרה לישראל...

למעלה