זוכרים את השרשור השבועי? והפעם.. אקנה.

זוכרים את השרשור השבועי? והפעם.. אקנה.

אז הפעם אנחנו נדבר על אקנה. מוזמנים לשרשר דרכי טיפול , מה כדאי מה לא כדאי וכו'.. בתקווה שהפעם תהיה הענות טובה יותר:)
 

נורקס

New member
אקנה....

מהי אקנה? אקנה הינה מחלה זיהומית -דלקתית בבלוטות החלב בעור. מופיע בעיקר על הפנים אבל לעיתים גם על הגב, הכתפיים והחזה. נפוצה יותר אצל בנים בגיל ההתבגרות, אך מצויה גם אצל אוכלוסיה מבוגרת יותר. לפגיעה האסטטית יש השלכות נפשיות והיא גורמת לתופעות כמו: הסתגרות, התבודדות ובעיות חברתיות אחרות וזאת דווקא בגיל ההתבגרות שהוא קריטי להתפתחות החברתית והדימוי העצמי. קיימת החמרה/הקלה באקנה בעונות שנה שונות.
תהליך האקנה: בדופן זקיקי השערה יש תאים שמייצרים קרטין. 1.היפרקרטיניזציה - האקנה מתחילה כאשר התאים מייצרים יותר מידי קרטין (תאים מתים-קשקשים). 2.חסימת תעלת הזקיק- כשיש תאים מתים בכמות גדולה מידי, הם מתחילים לפלוש למקום של זקיק השערה וחוסמים את תעלת הזקיק. 3.התנפחות התעלה וחסימת צינור בלוטת החלב- זה גורם להתנפחות התעלה והופך את המעבר לצר יותר. כך נוצר פקק שחוסם את צינור בלוטת החלב. במקום זה מתרבים החיידקים שמשחררים אנזימים שתפקידם לפרק את החלב לחומצות שומן. חומצות השומן עלולות לגרום הדבקויות של תאי זקיקים זה לזה. הדבר יוצר סתימה של נקבוביות העור וקרקע נוחה להתרבות חיידקים נוספים.חומצות השומן מגרות את הנקבוביות וגורמות לדלקת מקומית (פצעים אדומים ללא ראש לבן)
תזונה לטיפול באקנה: מזונות אסורים: שומנים, שמנים מזוככים, שוקולד, פיצוחים, מרגרינה, חטיפים, ג'אנק פוד, מזונות מטוגנים (ניתן להוסיף במקום שמנים בכבישה קרה) סוכרים- בדיקת רקמות של אקנה הראתה רמות סוכר גבוהות. לכן יש להוריד מהתפריט פחמימות פשוטות : סוכרים לבנים, לחם/פסטות לבנות. מוצרי חלב- עדיף להמעיט במוצרי חלב בעיקר שמקורם בבקר (שרווייים בהורמונים ואנטיביוטיקה) ולאחר תקופה של הפסקה, להתחיל בהדרגה בצריכת מוצרי חלב אורגניים או חלב עיזים. באקנה קשה- אסור מאכלים שעשירים ביוד: דגים, אצות ים, סושי. מזונות מומלצים: ירקות, שיבולת שועל, שמרי בירה, גרעיני דלעת, אגוזי ברזיל, שתיית מים תזונה צמחונית-לעיתים נמליץ על מעבר לתזונה צמחונית בשל עודף שומנים וברזל בתזונה מהחי.
שמירה על הגיינה: לעור שומני יש יותר נטיה לאקנה. חשוב להקפיד על הגיינה ונקיון באופן קבוע: ניקוי פנים- שטיפת פנים עם מים וסבון מתוק כל בוקר וערב (אם נמצאים בסביבה מזוהמת אז 3 פעמים). שטיפת ידיים- חשוב להקפיד על שטיפה טובה עם סבון של הידיים לאחר שיוצאים מהשירותים. חשוב להקפיד לא לגעת בפנים עם ידיים לא נקיות. ולא "לפוצץ" לבד, זה מחמיר את המצב ומשאיר צלקות. איפור- רצוי לא להתאפר הרבה כדי לא לסתום את הנקבוביות ולהכניס לכלכוך. כדי לאפשר לעור לנשום.
צמחי מרפא מומלצים: אכיניצאה- בטינקטורה/ כמוסות (2 מ"ל) לחיזוק מערכת חיסון שן ארי- מנקה את הכבד ומנקז רעלים ממערכת העיכול וכך משפר את מראה העור(כפית 3 פעמים ביום) חוטם זהב- מנקז רעלים חזק ומחזק מערכת חיסון (יקר) (25 טיפות 3 פעמים ביום) קופטיס- אפשר במקום חוטם זהב
שמני נשא מומלצים: שקדים שומשום נבט חיטה ויטמין E זרעי פשתן נר הלילה/בורג' קלנדולה
שמנים אתריים מומלצים: קמומיל- אנתי דלקתי מור-מחטא ומייבש אקליפטוס- אנתיספטי (סוג האקליפטוס בהתאם לעוצמת האקנה) ארז- מטפל בסטרס שמתבטא בעור ברגמוט- מטהר ומשתן-מנקז רעלים החוצה ומעלה מצב רוח גרניום- מאזן הורמונלי, אם זו הסיבה לאקנה(בד"כ לאקנה בגיל ההתבגרות, המעבר, לאחר ההריון) ברוש- מחטא ומכווץ. טוב לשימוש לאחר ניקוי הקומודונים. מי הממליס- טובים לשטיפת פנים. זה בתימצות (למרות שיצא ארוך) אשמח לשמוע על דרכי טיפול נוספות
נורית.
 

0 אור 0

New member
תודה על המאמר

יש לי הסתייגות בנושא השמנים הנושאים: אני מוצאת ששמן שקדים כבד ו"גס" מדי לפנים עם אקנה, וגם שמן נבט חיטה בהחלט לא מומלץ ליום יום אלא לריפוי צלקות. אני אוהבת את שמן החוחובה, למרות שיש שלא אוהבים אותו ויש שמנים יותר עדינים שמתאימים לעור הפנים - אני כרגע לא סגורה בדיוק איזה מהם מתאים לאקנה - שמן גזר, גרעיני אפרסק(?), אובליפיחה?
 

נורקס

New member
בבקשה....

שכחתי כמובן את שמן זרעי הענבים שהוא מאד קליל ומתאים לעור שמן ואקנתי. כמו שכתבת גם שמן גלעיני אפרסק מתאים וגם שמן גלעיני משמש. לגבי שמן שקדים, דווקא בעיני הוא די באמצע. לא כבד ולא גס. ומתאים לכל סוגי העור. שעוות החוחובה לדעתי טובה הן לעור שמן ואקנתי והן לעור יבש כי היא מאד מאזנת. לגבי הנבט חיטה,אולי מתאים יותר לעור מצולק עקב אקנה שלא טופלה כיאות ולא לאקנה אקוטית וזאת בשל התכולה הגבוהה של אנתיאוקסידנטים שיש בו-היותו עשיר בויטמין E ותכונתו לטשטש צלקות.ולגבי שימוש יומיומי, לדעתי אין שום בעיה (עושה פלאים לעור מבוגר) במיוחד שבד"כ לא מורחים אותו בפני עצמו אלא הוא חלק מהפורמולה שמכילה שמנים נוספים. בברכה, נורית
.
 
את נהדרת....!!!!

תודה רבה... אני עוד מעט אעלה גם כמה נתונים משל עצמי. לגבי שמני הנשא- שאלה: האם המרכיב הוא שומני או על בסיס ג'ל אבל מוסיפים בו שמני בסיס?
 

נורקס

New member
אני אישית מעדיפה לעור אקנתי

לעשות את הפורמולה על בסיס ג'ל או קרם בסיס שהשמן העיקרי בו הוא זרעי ענבים ואני מערבבת את הקרם בסיס בכמות נכבדת של ג'ל על בסיס מים (בהתאם כמובן למצב העור ולחומרת האקנה). רוצה להוסיף דבר חשוב: טיפול בעור אקנתי בקרמים, ג'ל, שמנים למיניהם אינו מספיק! על מנת שהטיפול יהיה מושלם, רצוי לאמץ גם הרגלי תזונה מתאימים ולא מספיק למרוח קרם גם אם הוא טבעי ואיכותי.
 
מוסיפה

לבנדר - אנטיספטי, ניתן למרוח על איזורים קטנים סנדלווד - מחטא פלמה רוזה - אנטידלקתי לבעיות עור פצ'ולי - משקם לאחר אקנה למון גראס - טוב לאקנה סגור כי פותח נקבוביות
 
קצת על האקנה...

אקנה היא אחת ממחלות העור הנפוצות ביותר,המצויות העיקר בעור הפנים, בסנטר,משני צידי האף,בעורף,בכתפיים,בחזה ובגב העליוניים. זוהי למעשה דלקת כרונית של בלוטות החלב וזקיקי השערות. בלוטות החלב מורכבות מחללים המוקפים בתאים שומניים . תאים אלו מתנפחים ומופרשים לחלל ומתנקזים משם לצינור דק המתחבר לפתח של זקיק השערה.כל בלוטה מתחברת לזקיק שערה, אלא שהשערות עדינות ביותר ואינן נראות תמיד לעין. המחלה מופיעה כתוצאה מפעולה משולבת של כמה גורמים: 1. הפרשה מוגברת של חלב 2. התנפחות והגדלה של הבלוטות בהשפעת עלייה בהורמונים (בעיקר גבריים) בגיל ההתבגרות. החלב שאינו מסוגל להגיע לפני העור הוא בעצם הגורם הישיר לאקנה. הבעיה של האקנה היא אינה על פני העור אלא בשכבה העמוקה יותר - בפתח בלוטת החלב. ה"ראשים השחורים" אינם תוצאה של הצטברות לכלוך אלא ריכוזים של צבען(פיגמנט) שהצטבר בפתח הבלוטה ומקורו בתאים המופרשים מהבלוטה. אז מה עושים? ניקוי ורחצה יסודית של העור הפנים במים וסבון אנטיספטי. נמנעים ממאכלים או תרופות המכילים יוד(דגים, פירות ים, אצות וכו),שוקולד,קקאו,עוגות עתירות שומן.ציפס ומטוגנים בכלל, מוצרים מהחי המכילים הורמונים ,אלכוהול,אגוזים ומזונות המכילים חומצות טרנס כמו מרגרינה ושמנים מהסופר שאינם מכבישה קרה. קפה, צבעי מאכל, ממתקים מלאכותיים, חומרי טעם מלאכותיים. חלב ומוצריו רצוי להפסיק בגלל תכולת ההורמונים הגבוהה שבהם. או להמעיט. מוסיפים לתזונה: סיבים תזונתיים, שתיה מרובה של מים (עד 8 כוסות ביום) , פעילות גופנית . טיפול בשמנים: עץ התה נקודתי או לבנדר . ניתן להכין תערובת עם לימון וברטש ומינון נמוך של רוזמרין. אם העור רגיש ניתן להוסיף גם קמומיל גרמני. מסכת פנים המורכבת מ: 1/2 כף שמן זית , כף מים מינרלים וכף חימר. משאירים אפילו כל הלילה ובבוקר מורידים בעזרת מים קרים את המסכה. המסכה סופחת את השומן ומייבשת . החימר פעיל יותר כשהוא רטוב . אם האקנה אינו חמור ניתן לשים נקודתית עם קיסם אזניים. לקוח מתוך "אור על העור" ד"ר רוני וולף. ו "ריפוי בחימר" ד"ר דבורה שטריך.
 
אחרי כל מה שקראתי

אני לא חושבת שיש לי משהו להוסיף! פשוט מקיף וממצה! ומצטרפת להמלצתכך והמלצתה של נורית - תזונה, תזונה תזונה!! מהנסיון שלי עם אקנה- תזונה בלבד- ללא משחות וקרמים- שיפרה בהמון את מצב העור וניקתה אותו מבפנים, מטופלת עם מצב אקנתי קשה, לאחר שבועיים של ניקוי הגוף בתזונה, הגיעה עם שיפור מדהים, עוד לפני שהתחלתי לטפל בה בצמחים ושמנים.
 

pumiki8

New member
והנה הטיפים שלי:

לא "לפוצץ" את המוגלות! ככה משאירים את העור חשוף לזיהומים, שלא נדבר על נזקי החטטים שאפשר לעשות.
להרבות באכילת ירקות ירוקים כהים (ברוקולי, אספרגוס) וכתומים (דלעת, בטטה, גזר) בשביל הבטא-קרוטן.
נמצא קשר בין אקנה לבין חוסר אבץ, לכן שווה להרבות בצריכת אבץ, ואולי אף לשקול וויטמינים.
לישון לפחות 8 שעות בלילה. זה נשמע מוזר, אני יודע, אבל חוסר שינה במיוחד בגיל ההתבגרות עושה כל כך הרבה צרות.
להימנע ממאכלים המכילים סוכר וקפאין.
לא לגעת בפנים! פשוט לא לגעת. אפשר לשקול לקנות את המטליות לניקוי הפנים לעור רגיש ועדין, כדי להסיר את שכבת השומן (זה שהופך את הפנים ל"בוהקות") שנוצרת במהלך היום.
פעילות גופנית. היא גם תרומם את מצב הרוח, תשפר את הדימוי העצמי (למי שמתייבש מהאקנה), ותעזור להוביל חמצן לתאים.
שמני בסיס לאקנה: סטלריה - נהדרת, אבוקדו, אובליפיכה, קלנדולה. שמנים אתריים לאקנה: הליקריסום (לדלקת), אורן\רוזמרין (להורדת האדמומיות), אקליפטוס או ציפורן (אנטי-דלקתיים) ולבנדר.
וכמובן - מה הסיבה לאקנה? האם האקנה היא שלב בגיל ההתבגרות? אם כן - לזכור שאפשר לטפל בזה עד גבול מסוים. זה תהליך שהעור עושה בגיל הזה, ועד שהאדם לא יצא מהתקופה, העור ימשיך לעשות את זה. אפשר לנסות ולהגביל או לווסת, אבל הגורם לא נעלם. האם האקנה היא כתוצאה מלחץ? אם כן - לערב שמנים מרגיעים בפורמולה, לתת לאדם תה עם פסיפלורה או קמומיל... האם האקנה היא לפני מחזור? אפשר להשתמש בקרם פרוגסטרון טבעי או ליטול קומפלקס וויטמין B (בי6 יעיל בטיפול באקנה שלפני הווסת). שבת שלום
.
 

pumiki8

New member
בשמחה ../images/Emo13.gif וממה להתעלם:

נא להתעלם מה"קרם פרוגסטרון" והוויטמין B6. אלה היו בדף המצולם שלי מ"האינציקלופדיה החדשה לריפוי טבעי", וסימנתי אותם כ"לא אמינים" (בעיקר ממחקר באינטרנט) ולא ראיתי את זה. זה קרם צמחי שאמור להקל על תופעות של PMS, אבל היעילות שלו לא מוכחת. גם לא נטילה של B6. שוב סליחה.
 
"קרם פרוגסטרון"

"קרם פרוגסטרון - זה קרם צמחי שאמור להקל על תופעות של PMS" קרם פיטואסטרוגן מופק מבטטת בר ומצמח שיח אברהם מורחים אותו על אזורים עדינים בגוף למשל בחלק הפנימי של הזרועות הירכיים ובבטן מניסיון אישי השימוש בקרם מאד עוזר לתופעות של גיל המעבר לא ידוע לי על שימוש לבעיות אקנה.
 

pumiki8

New member
הפרסום שלו באינציקלופדיה היה

בעזרה לאקנה שלפני הוסת. כלומר, לעזור במפלים ההורמונליים שמביאים ליציאת החצ'קונים.
 

נורקס

New member
ועוד משהו, נחמה קטנה לסובלים מאקנה...../images/Emo6.gif

בד"כ מי שסובל מאקנה בגיל ההתבגרות, "יתקמט" לאט יותר בגילאים המבוגרים. זאת מכיוון שאקנה מאפיינת עור שמן ואילו קמטים נוטים להופיע מוקדם יותר אצל בעלי העור היבש. בדיעבד, היום כשאני חושבת על זה, באסה שלא היה לי אפילו פצע בגרות אחד לרפואה
 
אקנה

הכול כבר כתבתם ניקוי הפנים - לא להשתמש בתכשירים "המיבשים את העור" הפעולה מעודדת ייצור מוגבר של סבום שמחריף את הבעיה טיפול נקודתי תערובת שמנים להקפיד על ביקור חודשי אצל קוסמטיקאית מקצועית לניקוי פתיחת נקבוביות סתומות וטיפול עמוק בעור. תזונה מאוזנת הכוללת כל סוגי הירקות ופירות להמנע ממאכלים מטוגנים רווי שומן וכן מאכלים מתוקים.
 
למעלה